agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3629Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-10-2012, 18:01   #1
Ağaçsever

mitat10's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sizin buluşunuz da çok güzel,hoşuma gitti ve çok beğendim, iyi düşünmüşsün, halat yerine mil olsaydı daha iyi olmazmıydı diye düşündüm.

.
Yok abi benim buluşum değil.Bu sene cevizleri toplamak için 900 tl işçi parası verince.Mencuber arayış içine girdim.Sonra internette bunu buldum.Benim aklıma yattı.Ama cevizde denemek için sezon bitti.Yapımıda öyle zor değil gibi sadece gerekli olan traktör.İşleyişini youtbe'de (tresac bakar) yazıp bakarsan orda değişik makinaların işleyiş şekli var.Bursa tarım fuarında silkme makinasına 75000tl dediler.Bu fiyatla bizim yaklaşamayacağımız makinar.Bizim makina iş yaparsa onlar o makinaları Türkiye'de zor satarlar.

mitat10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2012, 18:51   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mitat10 Mesajı Göster
Benim aklıma yattı.
Videoları izledim benimde aklıma yattı, pekala da sarsıyor bu kadar küçük basit bir alet bu kadar iş yapabiliyorsa daha ne olsun, belki çok büyük ağaçları sarsamayabilir, ana yandallardan bağlanırsa yine iş görür.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2012, 16:40   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Yok abi benim buluşum değil.Bu sene cevizleri toplamak için 900 tl işçi parası verince.Mencuber arayış içine girdim.Sonra internette bunu buldum.Benim aklıma yattı.Ama cevizde denemek için sezon bitti.Yapımıda öyle zor değil gibi sadece gerekli olan traktör.İşleyişini youtbe'de (tresac bakar) yazıp bakarsan orda değişik makinaların işleyiş şekli var.Bursa tarım fuarında silkme makinasına 75000tl dediler.Bu fiyatla bizim yaklaşamayacağımız makinar.Bizim makina iş yaparsa onlar o makinaları Türkiye'de zor satarlar.
Sn. Mithat10
Bu yıl küçük bir ceviz bahçesi kurdum, mesleğim gereği mak.müh.yim, sn Lilium'dan esinlenerek ceviz soyma makinası proje aşamasındayım.
Resimde görünen traktör arkasına bağlanabilen ceviz silkme aparatınızın (her nekadar resimde olsa) yaptığım beyin jimnastiği sonucunda uygulamadaki zorlukları şöyle sıralayabiliriz.
-kapalı ceviz bahçelerinde (8x6 veya8x4)gibi ağaç dalları genişlediğinde araya traktör zor girer.
-traktör girebildiğini varsayalım;traktörün arkasını ağaç istikametinde (ağacın kuyruk miline düz şekilde) yanaştırmak zor yani manevra yapmak
- sallama foksiyonunu kayış yaptığı için gövdesi farklı kalınlıktaki ağaçların esnemesi (ileri geri hareketi)ile traktör kuyruk milinin devrinin uyumlu olması beklenemez.

benim şu anda aklıma gelen çözümler ise şöyle;
-en küçük bahçe traktörü kullanmak.
-sallama hareketi yapan kayış yerine ucunda hem eksantrikli ayarlanabilen hemde uzunluğu ayarlanabilen mil kuyruk miline dik gelecek şekilde yataklı olarak monte edilirse bu sayede traktör ceviz ağaçların arasında düm düz ilerler manevra yapmaya gerek kalmaz.

bu konuda istenirse yardımcı olmaya çalışırım.
saygılar

Düzenleyen ykaya194 : 21-10-2012 saat 19:06
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2012, 23:11   #4
Ağaçsever

mitat10's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
Sn. Mithat10
Bu yıl küçük bir ceviz bahçesi kurdum, mesleğim gereği mak.müh.yim, sn -kapalı ceviz bahçelerinde (8x6 veya8x4)gibi ağaç dalları genişlediğinde araya traktör zor girer.
-traktör girebildiğini varsayalım;traktörün arkasını ağaç istikametinde (ağacın kuyruk miline düz şekilde) yanaştırmak zor yani manevra yapmak
- sallama foksiyonunu kayış yaptığı için gövdesi farklı kalınlıktaki ağaçların esnemesi (ileri geri hareketi)ile traktör kuyruk milinin devrinin uyumlu olması beklenemez.

benim şu anda aklıma gelen çözümler ise şöyle;
-en küçük bahçe traktörü kullanmak.
-sallama hareketi yapan kayış yerine ucunda hem eksantrikli ayarlanabilen hemde uzunluğu ayarlanabilen mil kuyruk miline dik gelecek şekilde yataklı olarak monte edilirse bu sayede traktör ceviz ağaçların arasında düm düz ilerler manevra yapmaya gerek kalmaz.

bu konuda istenirse yardımcı olmaya çalışırım.
saygılar
Sayın ykaya194 video indirme programım olmadığı için sayfaya koyamadım.Dediğiniz şey böyle bişey galiba.Youtube (berba kod kiselog2) yazıp videoyu izlermisiniz.

Eski 22-10-2012, 00:09   #5
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Tek taraflı böyle birşey de yapıla bilir.
Siz olayı çözmüşsünüz, bunların üzerine bir şeyler düşünülebilir ilaveler edilebilir,

Eski 22-10-2012, 13:13   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Tek taraflı böyle birşey de yapıla bilir.
Bunu ben bile yaparım, zor bir şey değil, Yalnız kafama takılan bana bu makina çok lazım olmayacağı zira cevizleri kav çatlaması yaptığında topluyorum, kav çatlaması yaptığında ne bu makina ne de büyük sarsıcılar cevizi dökemez, bu tip sarsıcılarla hasat edilecekse cevizlerin yeşil kabukları iyice çatlayıp yarılmaları lazım. Bu da cevizde hasat için geç kalınmış oluyor.

Eski 22-10-2012, 14:21   #7
Ağaçsever

mitat10's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bunu ben bile yaparım, zor bir şey değil, Yalnız kafama takılan bana bu makina çok lazım olmayacağı zira cevizleri kav çatlaması yaptığında topluyorum, kav çatlaması yaptığında ne bu makina ne de büyük sarsıcılar cevizi dökemez, bu tip sarsıcılarla hasat edilecekse cevizlerin yeşil kabukları iyice çatlayıp yarılmaları lazım. Bu da cevizde hasat için geç kalınmış oluyor.
Evet abi benimde kafama takılan taraf aynı senin gibi.Yeşilken meyvanın dalına vuruyorsun düşmüyor,inat ediyor.Ben genede sezon gelince şansımı deneyeceğim.Fazla maliyetli birşey değil.Tutarsa yırttıkkkk.

Eski 22-10-2012, 15:58   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Bu tür makineler; (ağaç silkme) badem hasadı için daha uygun zira hasat yeşil kabuğu iyice yarılınca yapılıyor ayrıca gövdesi cevize göre daha ince dolayısıyla daha az titreşimle meyveler dökülebilir.
sn mitat10 önce küçük basit bi aleti bademde deneyin.sn. Lilium haklı, ceviz kavda iken hasat etmenin doğru olacağını uzman akademisyenlerde söylemektedirler.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025