![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Her eve lazım böyle enişte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Satu Uğurtan ben de kaya bahçenizi takipteyim. Sukulent düşünürseniz Aloe, Sempervivum ve Sedumlar son derece dayanıklı oluyor. Özellikle sedumlar için mümkün olduğunca boşluk hazırlarsanız çok güzel yayılıyorlar. Agave'ler de kışa dayanıklı türler bu arada. Çok da güzel türleri var. Kaktüslerden ise Opuntialar kışın sıkıntı yaşamayanlar. Aslında her sukulent ve kaktüs kaya bahçesine uyum sağlıyor. Dondan etkilenecek türleri saksıları ile dikerseniz kış başında sökme imkanınız da olur. Ben de bahar aylarında ufak bir kaya bahçesi düzenlemek istiyorum, sizinki bana da güzel bir fikir verecek. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selenn siz kaya bahçesi yönünden benden daha şanslısınız, çünkü geçen yaz Almanyada Büdüngen diye bir kasabaya gelmiştim, evlerin hepsi bahçeli ve nerdeyse tamamına yakınında kaya bahçesi bölümü var. Sanıyorum heryeri aynı olduğu için benden daha kolay örnekler bulabilirsiniz ve ben sizden fikir alırım. Ayrıca saksıyla dikme fikride çok hoş sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Saksıyla dikmek gercekten cok iyi fikir. Fikir alışverişleriyle, güzel kaya bahcelerimiz olacak sanırım bahara. Şimdilik toprağı yığalım, taşları yerleştirelim. Seleen in dediği gibi, dayanıklı türleri dikebiliriz. Sevgili satı, toprağa bol kum ve gübre koymayı unutma. Bolca da yosun toplayalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Hollanda'ya Bay Cok'un serasına gittiğimizde evini ve önündeki kaya bahçesini çok beğenmiştim. Bu kadar büyük bir kaya bahçesi benim için mümkün değil ama bazı bölümleri ufak bahçelere uygulanabilir. ![]() ![]() Sayın Tekin'in paylaştığı delikli kayaları ben de çok beğeniyorum. Her deliğe bir bitki dikilebilir. Hatta üstteki deliklere sarkıcı sukulentler dikilse harika olur. Alttakilere de sempervivumlar... Bahar gelse de kolları sıvasak artık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Sn Tekin in, resimlediği kayaları araştırmaya başladım bile ![]() Bir umut en yakın Düzce de bulmayı umuyorum. Küçük yerde oturmanın dezavantajı oluyor işte. Aradığını bulamıyor insan. Baharda o kayalardan sarkıcı sukulentler aktığını düşünüyorum, şelale gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Merhaba.baharda bende kaya bahçesi yapmayı planlıyorum. edirne kışın soğuk olduğından seçimimi ona göre yapacağım. Bu arada, peyzaj düzenleme bölümünün 3. sayfasında zenfree nin önerdiği örnek bahçe planları var. bence bir göz gezdirmekte fayda var,ben çok yararlandım. kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili cemo, sayın Tekin'in resimlediği kayalardan bir tanesi benim bahçemin tamamını kaplar.Ayrıca eşim, işaret istasyonundan Kestaneciler köyüne kadar olan bölgede o kayalardan çok olduğunu ama alınması ve taşınması işini nasıl çözeceğinizi bilmediğini söylüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama sevgili Tekin in yüklediği gibi oyuklu kaya görmedim. Yarın yol boyu bi gideyim bari: ![]() Ben kayaları bulayım taşımak ta bişey mi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili cemo,o köşe çok uygun ve geniş. Ayrıca eşim, kayaların, Deniz Kuvvetlerine ait işaret istasyonundan ( Limandaki istasyon ) sizin köye kadar olan kıyılarda, özellikle radarın alt kısımlarında olduğunda ısrar ediyor. Kendisi emekli deniz astsubayı olduğundan yıllarca Ereğli'ye rotasyon görevine geliyordu, balık yataklarını ararken o kıyılarda tekneyle çok dolaşmışlar, tabi kayaların çoğunun suyun içinde olduğunu söylüyor. İddiası şöyle ki; eğer kaya bulursa bizim bahçe için de siz toplayıp getirecekmişsiniz. Düzenleyen Satı Uğurtan : 10-12-2009 saat 17:24 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Boşuna karadan ilerlemiyeyim ben ![]() Ben hazinenin üstündeymişim de haberim yokmuş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|