![]() |
|
![]() |
#1321 |
Ağaç Dostu
|
Her şey için, çok teşekkür ediyorum, Füsun Hanım. Bahçemiz eskisine göre biraz güzelleşti. Bu seneki tohumdan yetişenler açınca, daha da güzel olacak umarım. Güzel sözleriniz yüreklendirdi. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflara devam edelim. Çörekotları dökülen tohumlardan çıktığı için bu sene erken açtılar. Tohum keseleri bile oluşmaya başlamış. Beyaz ve mavi var, pembesi yok. ![]() ![]() ![]() ![]() Fare kulağını diktiğim yerde geçen sene iki kök kına çiçeği vardı. Dökülen tohumlar çimlenmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Uzaylı, unutulacak gibi değil, o gül. Bu gün öyle bir fotoğrafını çektim ki, çok beğenirsiniz. Bilgisayara aktarınca sizin için yüklerim. Görüntülere devam.... Süs yoncaları yani uyku çiçeğinden birkaç kök bahçeye de götürmüştüm, açmaya başlamışlar. ![]() ![]() Pembe papatyayı geçen bahar almıştım. Soğuğa dayanıklıymış demek ki. ![]() Beyaz alisyumun neşesi yerinde, mor o kadar değil. ![]() Kına, tohumdan, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Ağaç Dostu
|
Limon sanıyorduk, önceki yıllarda çiçek açıp, meyve vermemişti. Keselim bari yer kaplıyor, meyvesi de yok demişti, eşim. Yanına gidince önce çiçeklerini, sonra meyvesini gördük. Limondan çok mandalinaya benzettik. Bakalım meyvesini büyütebilecek mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Ağaç Dostu
|
Gülen adamı kaybettim. Çalıların arasında kaldı herhalde. Onu ararken, yosun tutmuş kesik bir ağacın ve yosun tutmuş taşların görüntüsü, hoşuma gitti ve çektim. Bunlar kıyılardan. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemde 2 adet bilmediğim bitkiler çıkmıştı. Güzel birşeye benziyor büyüsünler bakayım ona göre sökerim dedim. Şimdi sizden öğreniyorum orobanş imiş. Bayağıda zararlı bir bitkiymiş. Eve gidince hemen sökücem. Sayenizde birşey daha öğrendim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Ağaç Dostu
|
İlk gördüğümde, ben de güzel bir bitki çıkmış bahçede, diye sevinmiştim. Parazit bir bitki olduğunu, Sevgili Güngör hanım sayesinde öğrendim. Bu sene yağış nedeniyle olsa gerek biraz fazla çıkıyorlar. İlkte göründüğü gibi açmadan, imha ediyoruz. Hep birlikte öğreniyoruz. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul öğretmen'im istanbul'a gelince arkadaşlarımın bahçelerini ziyaret ediyorum Sizi de ziyarete geldim,iğdelerin kokusu buralara kadar geldi bu sene ben de altın çilek diktim bakalım başarabilecekmiyim,yosunlu taşların görüntüsü çok güzel fakat mantardan kuşkuluyum siz sormadan toplamayın ben de köyde mantar toplarken köyde ki tecrübeli teyzeler le birlikte topluyorum. Sevgili öğretmen'im Siz'in ve eşinizin emeklerini Allah boşa çıkarmasın emeklerinize sağlık güle güle tadını çıkarırsınız inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Bence bu physalis sp pruinosa türü olabilir. Altın çilek fideleri ektiğiniz için emin olamadım. Sevgiyle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kelebekçalısı, hoş geldiniz, safalar getirdiniz. İğdenin kokusunu ben de çok seviyorum, baharın öz kokusu adeta. Bizim buralarda yol kıyılarında, bahçelerde çok var. Bir yere giderken yol boyunca, o güzel koku arabayı doldurur. Bahçeye benim isteği üzerine dikilen tek ağaç, iğde. ![]() ![]() Mantarlar toplanacak kadar çok değil. Uyarınız için teşekkürler. Pimpirikli birisi olduğum için toplamam mümkün değil, zaten. ![]() Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyor, her zaman bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
sevgili SDurul bahçenize hayran kalmamak mümkün değil. Eşimle bir karar verdik, büyük bahçesi olan ev alacağız, her türlü meyve ağacı dikeceğiz ve sabahtan akşama kadar toprakla uğraşacağız. Huzur bu olsa gerek. EMEĞİNİZE SAĞLIK... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili m.ural teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Dilerim en kısa zamanda niyetini kurduğunuz, bahçeli evinize kavuşursunuz. Kocaman bahçesine istediğiniz bütün ağaçları dikersiniz. Evet, huzur gerçekten bu. Biz de eşimle karar verdik, gelip gidip duracağımıza bahçede kalalım dedik. Bakalım gerçekleştirebilecek miyiz? Korkularımı yenebilecek miyim? Her türlü börtü böcek korkusu. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Ağaç Dostu
|
Aylardır ilk kez, bu Cumartesi çiçekçiye gitmedim. Neden her hafta gidiyorsunuz, toptan alsanız, diyebilirsiniz. Her hafta değişik çiçekler geliyor da ondan. Örneğin, mor salkım, filbahri, fırça çalısı, havlu püskülü, değişik renkte güller, coreopsis grandiflora hep ayrı haftalarda alındı. Rudbeckia ve adını hatırlamadıklarım da. Çiçekçiye gitmemek için önemli bir nedenim vardı, uzaklardan taa İstanbul'lardan kargom gelecekti. Ve geldi, içinde neler vardı, derseniz, neler yoktu ki. Çok istediğim ve çiçekçime bir türlü getirtemediğim, clematisler (Piluu, Jackmanii) ve sayamayacağım kadar çok çelikler, köklü bitkiler, soğanlar...Tabi ki hepsini diktim, sadece Akebia Quinatayı suda köklendirmeye aldım. Umarım başarırım. Bütün bu güzellikler için, binlerce teşekkürler sevgili lir. Düzenleyen Sevgi Durul : 13-06-2011 saat 17:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Ağaç Dostu
|
Biraz daha kır bitkisi... ![]() ![]() ![]() Bahçenin yukarı kısımlarında, çok miktarda, koloniler halinde orobanş otu çıkmış ve bir tanesi çiçek bile açmış. Yağmur şiddetlenince erken dönmek zorunda kaldığımız için, temizleyemedim. Bir dahaki gidişte ilk işim onları temizlemek olacak. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Senin kirazlara maşallah, biz hasret gideceğiz kiraza ![]() Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin size canım, benim için de ye emi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Ağaç Dostu
|
Bahçedeki canlılardan uğur böceği. Değişik yerlerde öyle çoklar ki. Hem de görev başındalar. Böceklenmiş otların üzerlerinde gördüklerim, temizlik yapıyorlardı. ![]() ![]() Bu salyangoz çok büyük. Saatlerce kıpırdamadan duruyordu. ![]() Galeride, sayın Ayşe Özdil'in kelebeklerini gördükçe hayret ediyordum, nasıl çekilebiliyor, diye. Bir anda çekiliverdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buralarda bir söz vardır; kurtla kuşla, eşle dostla, ağız tadıyla yemek herkese nasip olsun. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|