![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lilium, çok doğru söylüyorsunuz, her gittiğimizde bir öncekileri toplamamıza rağmen sağda solda çok miktarda ceviz kabuğu ile karşılaşıyoruz. Tohumdan yetiştirmek için ektiğimiz cevizleri de yerlerinden çıkarıp yemişler. ![]() Sevgili YeniGine, hiç bir şeyi kaçırmamak için tüm fotoğraflara dikkatle bakmalısınız. Es geçmek yok. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Haklısınız sevgili SDurul diğerlerini görmüş idim fakat sincapları arayarak gördüm. Ama çok da tatlılar çok severim sincapları. Ormanlık bir alana gidecek isem inşallah sincap görebilirim diye dua ederim hep. Çoğunda da görebiliyorum çok şükür... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Dün çok güzel bir kargo aldım. İçindeki bitki güzel, paketlenişindeki itina ayrı bir güzel. Tek bir yaprağına dahi zarar gelmeden elime ulaştı. ![]() ![]() ![]() ![]() Sonbaharda çiçekleri böyle olacak. Son fotoğraf netten alıntıdır. ![]() Bu güzel bitki için çok teşekkür ederim, Sayın Orhan Özbilgiç öğretmenim. Emeklerinize sağlık. Saygıyla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Aslında 8-10 gün önce gönderebilirdim. Havalar birazcık serinlesin ki, bitki yollarda haşlanmasın istedim. Ama bırakın soğumayı, dahada ısındı. Kargo ambalajını bu nedenle biraz daha özenle yaptım. Sonucun olumlu olması benim içinde sevindirici oldu. Artık bundan böyle hep benzer tür ambalajlama yaparım. ![]() Güle güle büyütün öğretmenim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlarını sevgili sarıgöz'ün gönderdiği, Polonya menşeili papatyam ikinci senesinde açmaya başladı. ![]() Paketindeki adı, chyrysanthemum leucanthemum Tekrar teşekkürler, sevgili sarıgöz. ![]() ![]() ![]() ![]() Bahçenin orta yerinde bi ryerlerde aynısafa büyümüş. Sanırım kökleyip attıklarımın tohumlarından. Kupkuru toprakta ve çapa makinasından nasıl kurtulduysa, çiçeği sulananlardan daha güzel. Kuraklığa dayanıklı demek ki. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sıcakların artmasıyla yapraklar çoğaldı, her yer yeşil deniz. Genel görüntüler. ![]() ![]() ![]() Seviyorum bu nazsız çiçeği, bitlenmez, böceklenmez, hastalanmaz. Poz vermek istedi. ![]() ![]() Yaz karı da açtı, yaprak rengi ve çiçeğini çok beğeniyorum. Bu da kaprissiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Pazardan beri cevizler de büyümüş. ![]() Cevizlere kısa süre önce yapılan aşılar yüz güldürüyor. ![]() Antep fıstığının meyveleri Pazar gününden sonra oluşmuş. O gün baktığımızda yoktular. ![]() Menengice aşılanan Antep fıstıklarının gelişimi güzel. ![]() Bu büyük salyangozun hep boş kabuğunu görüyordum. Bu sefer dolu ve kendine Antep fıstığı ağacını mekân edinmiş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Yol yorgunuydu, şimdi toparlandı. Ne de olsa taa Tokat'tan geldi. Sevgili jeozuu'ya teşekkürlerimle... Kanarya gülüm. ![]() Katlı gül hatminin gerçek yaprakları belirmiş. ![]() Kabaklar çimlenmiş, yalnız yine birbirine karıştırdım. Biraz büyüsün ya da meyve yapsın, cinsini öğreniriz. ![]() ![]() Geçen hafta aldığım karanfillerim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul kutlarım, sevindim kanarya gülünüz olmuş. Ben de çok istiyorum hatta bir komşuma bahsetmiştim çok güzel bir bitki diye gitmiş kendisine almış. ![]() ![]() İrislerin çok güzel olmuşlar; inşallah kısmet olur ise seneye benimkiler de böyle gelişir. Ellerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine, söz biraz büyüsün dip sürgünlerinden sizin için ayırırım. Bir şartla, hatırlatırsınız. Sevgiler.... Biraz da bizim ünlü kır çiçeklerimizden ekleyelim. Bu eflatunu bu yıl ilk kez farkettim. Kıyılardan... ![]() ![]() Kır papatyaları bahçe yeni çapalandığı için sık değil, ortasındaki sarı kısım herbirinde farklı. açış zamanları ile alâkalı sanırım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Fırının yanına eski kuzine üstü ile yaptığımız pişirme yerinin yapımı henüz bitmedi. Önce o bölümün üzeri kapatılacak. Eşim şimdi orayı bitirmek için çalışıyor. ![]() O bölüm çok dağınık. ![]() ![]() Bütün canlılar uyanmış, yeşil kertenkele gezinip duruyor. Hava ısındıkça ben tedirgin, umarım engerek ailesi fazla kalabalık değildir. Çok fazla kelebek görüyorum, çok hareketliler, henüz çekemedim. Gördüğüm canlılardan çekirge. ![]() Kuşburnular, çiçeği çok güzel ama yakın çekmek için yanaşamadım, malûm yılan korkusu. ![]() ![]() Yarın sebze bahçesine domates fidelerini dikeceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul teşekkür ediyorum; tamam inşallah tutsun, dip sürgünler versin o zamanlar hatırlatırım... Aman evet fazla yeşillikler arasına girme, ne olur ne olmaz... Dikkat et kendine SDurul'um. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Son... Gazanyaları da çok seviyorum ama bazılarının çiçeğini tırtıl yemiş. ![]() ![]() ![]() Evin bahçesinden gül ve kartopu. ![]() ![]() Bu bitkiyi küpenin bir çeşidi sanarak sordum, satıcı ilgisiz bir isim söyledi. Şimdi adını öğrenmeye çalışıyorum. Poşetinden çıkmadan fotoğrafı çekildi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Merhaba SDurul, Küpe çiçeği, "Cuphea ignea" türü. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Moderatör
|
Maşallah bahçeniz şenlenmiş. Elinize sağlık hepsi çok güzel. Kelebeklerin çok olması hayra alamet değil. Bildiğiniz kurt zararlılarının erginleri kelebek. Onun için mücadelenizi erken yapın. Bol hasatlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kelebek, Sevgili sarıgoz, Sayın h_dogan değerli yorumlarınıza teşekkür ederim. Sayın attar, haklısınız. En iyisi ben, pazar günü çektiklerimi de ekleyip bir süre ara vereyim. Domateslerimizi diktik. Yeri önceden hazırlanmıştı. Üç kere çapalandı, gübrelendi, damlama boruları döşendi. Bu sene domatesler damlama ile sulanacak. ![]() ![]() ![]() Dahlialar görünmeye başlamış. ![]() Frambuaz çiçeklenmiş. ![]() Hüsnüyusuf diyerek aldım fakat çin karanfili de olabilir mi diyerek aklım karıştı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Pazar günü bizi en çok sevindiren, yaşlı cevizlerden birinin aşısının tutmuş olduğunu görmek oldu. ![]() Cevizler büyümekte. ![]() Ağustos'ta yapılan aşılarda kum gibi ceviz var. Bu cevizler, bir bebek gibi sevimli göründüler gözümüze. ![]() ![]() Bu arada zeytinler tomurcuklanmışlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım Hint yağı bitkisi, topraktan başını uzatmaya çalışıyor. ![]() ![]() Çimlenenlerden, tek ve çok tanıdık gelmesine rağmen ne olduğunu hatırlayamadım. ![]() ![]() Eski kovalara diktiğim sedumlar neşeli. ![]() Alisyumları bu hafta aldım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz süs yoncam. ![]() ![]() Güller yavaş yavaş açmaya başladı. Pembe kokulu gülüm. ![]() ![]() Filbahri çiçeklerinin ağırlığından boynunu büktü. Kokusu çok güzel. ![]() Şimdilik bu kadar, diğer görüntüleri daha sonra eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Yabani glayöl açtı. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Güzel yorumlarınızla her zaman beklerim, yağmurda ıslanmış bu gül, sizin için öğretmenim. ![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|