![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kırlangıç yuvasının hikayesini bugün eşime sordum. Kırlangiçlar gittikten sonra yuvaya serçeler yerleşmiş, serçeler yuvayı yıpratmşlar ve bazı yerleri dökülmüş. Daha sonraki bahar, kırlangıçlar yuvaya gelmemişler. Boş kalan yuva iyice yıpranınca eşim kalıntıları temizlemiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Balkondaki canlar, tohumlarını sevgili Maki'nin göderdiği beyaz petunya gün geçtikçe güzelleşiyor. ![]() Latin çiçeğimin alt yaprakları saramaya başladı. ![]() Mavi kantaronla sarı gülün komşuluğu, güller budandıkça yine yine açıyor. ![]() ![]() Balkondan bir köşe, ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 25-07-2010 saat 00:57 Neden: Eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Herşey bir tarafa, o ''Alaca'' salkımını, asmasından koparıp yemenin zevkine varmak isterdim. ![]() Birde diş bademi! O da bizim bu iklimde yetiştiremiyeceğimiz farklı güzelliklerden. Olsun. Onları, sizlerin fotoğraf karelerinde görmek te güzel.. Hünnaplarınız bayağı büyümüşler. Benim ilk çıkanların büyük bölümü döküldü. fidan genç olduğu için besleyemedi. Bir diğer fidanda, farklı bir tür olduğu için, yeni meyve tutuyor. Ancak, hünnap'ın bu kadar hızlı büyüyebileceğini aklımın ucundan geçirmezdim.Hele biri varki; mayıs başında 1metre olan boyu, 2 metreyi geçti ve hala uzuyor. Üstelik yeni sürgünlerde çiçeklendi ve meyve tuttu. ![]() Nektarini inşallah, kurtarırsınız. ![]() ![]() Sonucu paylaşırsınız umarım. Hadi bakalım, kolay gelsin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nektarini kurtarmayı çok istiyorum. İnşallah o da yasemin gibi yüzümüzü güldürür. Her zaman yazamasam da sizin bahçeniz ve bitkileriniz takip ettiğim nadide bahçeler arasında. Ben de size kolaylıklar diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2009
|
Elinize sağlık hepsi çok güzel meyvelerinizden yemiş kadar oldum ![]() Emeğin karşılığı mutlaka bir şekilde alınıyor. Kolylıklar diliyorum selamlar-sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede açan ve açacak olan çiçeklerim, Maydanoza benzeyen çiçek, ne çiçeği olduğunu açınca öğrenebilirim diye düşünüyorum. ![]() Ben bu çörek otlarını çok sevdim. ![]() Hazeranları daha boylu sanıyordum. 40 cm. kadar boyları var. ![]() Ne çiçeği olacağını bilemediğim çiçek. (Kına Çiçeği) ![]() Ektiğim onca tohumdan tek çıkan, dev yapraklı aynısafa. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 29-10-2010 saat 22:53 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden görüntüler; zeytinler ilaçlanıyor. ![]() . ![]() Fidan sularken, az daha uğur böceğinin boğulmasına sebep oluyordum. Fark edince üzerine çıktığı otu alarak, boğulmaktan kurtardım. Kabaklar da ilaçlandı. ![]() Sabah sefaları şimdilik tek tek açıyor. Bahçede değişik renkleri var ama, gittiğimizde kapanmış oluyorlar. ![]() Gelinimin glayörü. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 27-11-2010 saat 22:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Küçük cins erikler de toplandı. Erikleri toplarken ağacın gövdesi dikkatimi çekti. Başka bir cins eriğe, bu erik aşı yapılmış. Ağacın aşı yeri çok ilginç, yıllar içerisinde kendini onarıyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Pazar günü Kula'daydık. İzmir Ankara karayolu üzerindeki, bir dinlenme tesisindeki çiçek ilgimi çekti. Çiçeklerini arkadaşların bahçelerindeki ters laleye benzettim. Yine de tam emin değilim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yüklediğin meyve fotoğrafları ne kadar canlı görünüyor canım. Hepsini Allah, ağız tadı ile yemek nasip etsin güzel arkadaşım. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, Bahçenizde keyifle dolaştım. Üzüm, hep igimi çeker.Yaprak şekli, koruk hali ve olgunluk dönemi ile her zaman göze hitap eder. Sizin üzümler de çok güzeller. Eriklere maşallah diyorum. bu yıl bizim erileri dallar taşıyamadı altına destek verdik. Birde erik konservesini soracağım, onu nasıl yaptınız, biraz açıklar mısınız? her şey çok güzel, elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hozat, bahçemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Erikler yıldan yıla çoğalıyor. Tabii yemekle ve dağıtmakla bitmeyince değerlendirmek gerekiyor. Erikleri ilk kez, bu yıl bu şekilde yaptım. Erikleri güzelce yıkadıktan sonra, tencerede az miktarda su ile yumuşayıncaya kadar kaynatıp süzgüden geçirdim. Soda şişelerine doldurup, düdüklü tencerede, kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynattım. Aynı bu şekilde kayısı ve domates suyu da güzel oluyor. Bunları çiğden, blenderden geçirerek hazırlıyorum. Düzenleyen Sevgi Durul : 29-07-2010 saat 09:08 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, erikleri olgunlaşanları olgunlaştıkça topladığımız için sorun olmadı. Topladıkça yerlerine yerleştirdik. Küçük eriklerden bir miktar kurutuyoruz. Şimdi yarım kova kadar konserve edilecek küçük erik var. Ağaçlardan ayrılabilirsem bugün onları da yapacağım. Bahçede benim isteğim üzerine dikilen tek fidan iğde. Üzerinde tek tük iğdesi var. Çiçek açtığındaki kokusunu çok seviyorum. Bana kızım doğmadan önceki bir ayı hatırlatıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=SDurul;678026]Teşekkür ederim Fatoşcuğum. Canlısını seyretmeye doyamadığım, günbatımı görüntüleri ekliyorum. Bakalım sen de sevecek misin? Eklenti 163349 Sevgi'ciğim güneşin doğuşu ve gün batımı olduğu zamanlar benim en çok sevdiğim ve seyretmeye doyamadığım anlardır. Tan vaktini yeni bir gün, yeni bir uyanış diye sevinçle seyrederim. Gün batımında biraz hüzün çöker ama oluşan güzelliği de hayranlıkla seyretmekten kendimi alıkoyamam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sevgi'ciğim güneşin doğuşu ve gün batımı olduğu zamanlar benim en çok sevdiğim ve seyretmeye doyamadığım anlardır. Tan vaktini yeni bir gün, yeni bir uyanış diye sevinçle seyrederim. Gün batımında biraz hüzün çöker ama oluşan güzelliği de hayranlıkla seyretmekten kendimi alıkoyamam.[/QUOTE] Sevgili Fatoş, güneşin doğuşunu hep kaçırıyoruz. Ama günbatımları, çöken hüzne rağmen seyredilmeye değer. Bahçede, tam da karşımızda olunca, her günbatımı ayrı bir fotoğraf oluyor. Eşim diyor ki; çekme artık, herkes bu görüntülere doydu, bıktırıcı oluyor. Ama ben kendim çok sevdiğim için paylaşmak istiyorum. Düzenleyen Sevgi Durul : 30-07-2010 saat 10:54 Neden: Yazım hatası, alıntılama hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın S.Durul bahçenizi büyük bir zevkle gezdim.İstanbul'da Apt dairesinde oturupta bu fotoğraflarla avunmak bile insana güzel duygular vermekte.Bu doğayı ve bahçenizin paylaşımı için teşekkür ederim.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Ne muhteşem görüntüler bunlar sevgili SDurul , gün batımı muhteşem bir manzara. Domateslerin biberlerin hele hele şeftaliler off ye beni diyorlar. Yıllar önce daha küçük çocukken Samsunda bir tanıdığımızın bahçesinde dalından şeftali yemiştik. O tadı o gün bugündür unutamadım. Kokusu havası lezzeti hala aklımda. Her izine gelişimizde İzmir e ablama gider gelirken yol boyunca gördüğüm üzüm bağlarında dalında nazlı nazlı salınan sarı sarı o çekirdeksiz üzümler. Öyle içim giderdi ki sahibi olsa etrafta da parasını versem ama dalından yesem diye . Etrafta kimseyi göremediğimizden oda içimde bir ukte olarak kalmıştır. Aynı şekilde Edirne taraflarında gördüğüm karpuz kavun tarlalarıda öyle. Ben herşeyi dalından yemekten büyük zevk alırım, yoksa önüme getir kilolarca sebze meyveyi onun tadını alamam.Ne mutlu sizlere. Buralarda şeftali yetiştirmek zor oluyormuş. Emine ablamın bahçesinin oralarda küçük sera içinde tek tük yetiştiren var ama diyemiyorsun işte bir tanecik ![]() Dışarıda yetiştirdiğin zamanda çok böcekleniyormuş. Emine ablamlar çok denemişler. Şu an 1 tane şeftali ağacı var bahçesinde ama bakalım , önceki denemeler gibi hüsranmı olacak sonu. Afiyetle ağız tadı ile yiyin inşaallah. Kucak dolusu sevgiler .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|