![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Ben antep fıstığı istiyorum sevgili SDurul çok güzeller.Bizim buralarda olmazmı acaba hiç yakından görmedim.Bu arada çiçekleriniz her zamanki gibi çok güzel. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çelikle ve tohumla yetiştirilip yetiştirilmediği konusunda bilgim yok. Oluyorsa forumdan bilen arkadaşlar çıkacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;641466][QUOTE=SDurul; Hünnaplar da yapraklandı. Bugüne kadar gördüğm en büyük Hünnap ağacı. ![]() Benimkiler, bunun yavrusu da değil, torunu sayılır. ![]() Nazar değmesin![/QUOTE] Sağolun, ama eşim hünnapın tepe dallarının budaması gerektiğini söyledi. Bizde üç tane hünnap ağacı var. Hepsi de böyle uzun boylular. Aslında gençler, fakat budanmaları ihmal edilmiş. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
SDurul cuğum bahçeniz çoşmuş hele antep fıstığı ağacının meyvelerine hayran kaldım ,hatırlayamadığın fideler benim gönderdiğim tohumlardan katmer gelinciğiyle ömürsüz çiçek fideleri olabilir mi , onlara benzettim |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Latin çiçekleri, fundalar, krizantemler yakında ellerinizden öperler. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili SDurul harikalar çok keyif aldım gezerken hele antep fıstıkları ,daha önce hiç ağaçta görmemiştim .Ne kadar güzeller saksıda olursa kavrulmamış fıstık alıp denemeye değer. Ellerine ,emeğine sağlık bahçende sağlıklı bol çiçekli günler dilerim . |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Begonvilin dibinde sarı süs yoncası çıktı. Forumlarda okuduğuma göre sökmem gerekiyor, ama kıyamıyorum. ![]() Yine begonvilin saksısındaki boşluklara diktiğim sarı sedum. Hızlı gelişiyor. ![]() Bahçeye diktiğim gazanyalar haftada iki kez sulanmasına rağmen susuzluktan bayılmışlardı. Son yağan yağmurlarla, umarım kendilerine gelirler. ![]() Yine bahçeye diktiğim alev çiçeklerinden bazıları tutmadı. Fotoğraftaki alev, tutmuş gibi görünüyor. ![]() Bodrum papatyaları da tuttu. Çiçek açıyor. Kışın kaybetmemek için saksıda yedeklemeliyim. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Sayın SDurul , Çok güzeller ellerinize sağlık .Ama gazanyanın rengi ne kadar güzel güneş gibi .Çok hoşuma gitti . |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın habibe çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim, üzümler olgunlaştığında da fotoğraflarım. Yarım saatten beri arkadaşların bahçelerini geziyorum, hepsini çok beğeniyorum. Bir taraftan da moralim bozuldu. Ne zaman öyle bol ve güzel çiçeklerim olacak? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Yarım saatten beri arkadaşların bahçelerini geziyorum, hepsini çok beğeniyorum. Bir taraftan da moralim bozuldu. Ne zaman öyle bol ve güzel çiçeklerim olacak?[/QUOTE] Ara da hepimiz aynı duygulara kapılıyoruz ![]() Sizin'le zaman için de öğrendiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum.Bahçeniz de en çok gördüğünüz bir alanı tespit edin ,eliniz de ki çiçekleri de gözden geçirin ,istekleri aynı olanları boy sırasına göre ve yan yana değil de toplu görülecek şekil de dikin.Dikilemiyecek olanları saksıları ile aralarına yerleştirin. Her yeri aynı an da gösterişli bir hale getirmek mümkün olmuyor ,buna gücümüz de yetmiyor ..öyle ise biz de bölüm bölüm hedefler ,ağırlığı o noktalara veririz. Hatta ben ,yere dikmek istemediklerimi saksısıda hoş değilse ,saksıyla birlikte toprağa gömüyorum böylece kışın da yerin den çıkarabiliyorum.Sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
|
Sevgili SDrul çok güzel meyve ağaçlarınız var.Çiçeklerinizde gayet güzel niye üzülüyosunuz.Çiçek, zaman isteyen bir şey.Bizimde birgün çok güzel çeşit çeşit çiçeklerimiz olucak inşallah.Hele sizde azim var bir iki yıla kalmazz muhteşem bir bahçeniz olucağına bütün kalbimle inanıyorum. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Ektiğimiz ıspanak, marul, roka, maydanozlardan en neşelisi rokalar. Maydanoz, tere ve reyhanlar daha çimlenmemiş gibi birşey. Minik yeşillikler var ama, ne oldukları belli değil. ![]() Marullar, ![]() Ispanaklar, ![]() Rokalar, ![]() Kıyılarına diktiğimiz kadife çiçekleri, ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Domateslerin, biberlerin, patlıcanların fidelerini eşim pazardan aldı. Bahçemiz çok taşlı, temizleye temizleye bitiremedik. Çapa makinasıyla çapalarken derindeki taşlar açığa çıkıyor ve kötü görüntü oluşturuyor, fakat yapacak bir şey yok. Domatesler, ![]() ![]() Biberler, ![]() Patlıcanlar, ![]() Marullar, ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçede küçük bir limon fidanı var, eşime göre hasta. Olduğu yere çiçekler dikip sulamaya başlayınca, bizim hasta sandığımız lmon yeni yapraklar ve çiçekler vermeye başladı. Bakalım çiçekleri meyveye dönecek mi? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Pazar günü gidelim, gitmeyelim derken, güneş açınca bahçeye gitmeye karar verdik ve gittik. Eşim ağaçlara ilaç atacaktı. Biz ektiğmiz kabaklara, kavunlara, çiçek tohumlarına bile bakamadan yağmur başladı.Tabii ilaç atma işi de ertelendi. Ben biraz yaprak topladım. Sonra apar topar geri döndük. O arada bir kaç fotoğraf çektim. Yağmur yağarken bahçe. ![]() Evciğin arkasındaki asmalar. ![]() Sarı gülün tomurcuğu. ![]() Üst bahçe. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 27-05-2010 saat 22:56 Neden: Yanlış kelime |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Önceki haftalarda çekilmiş bahçede günbatımı. ![]() Bahçenin alt tarafındaki badem fidanı. ![]() Yeni aldığım çiçeklerimden, kamelya. (Gardenyaymış.) ![]() Beyaz karanfil. ![]() Yine yeni aldığım, yer açelyam. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 22-11-2010 saat 23:25 Neden: Çiçek isminde yanlışlık. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
s.durul sanki bana o kamelya değilde gardenya gibi geldi.yalnılmıyorsam eğer.. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın fikreteren, ben alırken sorduğumda, çiçekçi kamelya dedi. Forumlarda gardenya ve kamelyayı ayrı ayrı inceledim. Kamelya olduğuna karar verdim. Çünkü gardenyalar bodur, kamelya boylu. Benimkinin fotoğrafı sadece çiçekli kısmı. Aslında boyu uzun. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bahçe çok güzel görünüyor hele birde ağaçlar meyve versinler daha güzel olacak eminim ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
SDurul'cuğum, krizantem ve funda çiçeklendi,umduğum gibi olmadı, krizantemlerin çiçek boyutları küçük çıkıyor sonra biraz büyüyorlar belki saksıda oldukları için bahçeye aktardıklarım daha açmadılar, fundalar ise bahçedeki bir yabani otun çiçeklerine çok benziyor, yine de güzeller ,bahçede daha güzel olacaklarını tahmin ediyorum . Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|