![]() |
|
![]() |
#32 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bahçelerde ayrık otu mücadelesi.
Alıntı:
Yanlız sizin alanlarınızda çim ekili olduğundan turbu ekmek zor olabilir, ama benim düşüncem çimi kaldırma zahmetine girmeden, ayrık otunun olduğu yerlerdeki ayrıklar, elle sökülerek yerlerine turp ekilirse bu duruma çare olabilir kanaatideyim. Ektiğiniz turplar yetişince, turp'un köklerinden salgılanan enzimler bahçe toprağına yayılınca bu enzimler ayrık otuna karşı toksin etkisi gösterecek ve ayrıkla mücadeleniz bitecektir. Turpların yerlerine tekrar çim ekerek bozulan çim dokusu düzeltilebilir. Ayrıca internet ortamında yaptığım araştırmalarda turp ekstratlarınında aynı etkiyi sağlıyacak doğal bir yöntem olduğundan bahseden kaynaklarada rastladım, fakat bu ekestratların hazırlanışlarına değinen araştırma imkanım olmadı. Köklü bir araştıma ile edinilen bilgilerle çalışma yapılarak, doğal ev yapımı ekstratların yapılabileceği umutlar edindim, sizlerde bu alandaki araştırmalara zaman ayırırsanız başarılı sonuçlar çıkaracağıma incancı içindeyim iyi çalışmalar başarılı sonuçlar sizinle olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|