View Single Post
Eski 28-11-2009, 09:46   #216
tturt
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Dün Sapancada yaklaşık 6 saat kaldım. İnanın hiç oturmadan işleri halletmeye çalıştım. Sonbahar tüm etkisini göstermiş yapraklar her yerde, bahçe bakımsız her tarafta yabani otlar. Artık Nisan sonu Mart başı başlayacak serüvende her taraf temizlenecek ve yeni sezona hazırlanacak. Dün ilk gülleri budadım, çelik almayı düşündüğüm bazı gülleri de budamakla birlikte Şubat sonunda çelik alınacak kadar da bıraktım bazı arkadaşlarıma sözüm var. Sonra bazı meyve ağaçlarını hem boydan hemde ağacın iç bölgelerine güneş ışınlarının girmesini engelleyip diğer dallara gölge yapan küçük dalcıkları budadım. Bana buradaki yaşlılar ceviz ağacı ve İncir ağacı budanmaz demişlerdi. Ben mecburen bodur ceviz ağacının yan iki dalını budadım. Aslında yara mağcunu sürmem gerekiyordu, baktım biraz katı ısıtmam gerekiyordu en son onu yapayım dedim sonrada unuttum. Umarım sıkıntı doğurmaz. Ayrıca kırmızı acer ağacı ile sarmaşık gül arasına soğanlı bitkiler için bir yer yaptım. bazı soğanları ayırdım. Ardiyenin elden geçmesi gerekiyor ancak şubat sonunda bakabileceğim. Ardiyenin karışıklığından lale soğanlarını bulamadım. Sonradan da bu sene için lale soğanı ekmekten vaz geçtim sökümü en erken mayıs ayını bulacağından Mart ayında ekmem gereken soğanlara gene yer kalmayacaktı o yüzden lale soğanından vaz geçtim, eğer gidebilirsem Ocak ayında lale soğanları için bahçe duvarları dışında bir yer yapmayı düşünüyorum. Gidemezsem seneye dikeceğim. Sabah sefası tohumlarından bir miktar alıp kalanları da söküp attım. Son olarak da yer elmalarının hasadını yapıp, gelecek sene için yer elması kabuklarını toprağa diktim.
Fırsat buldukça fotoğraf koyup açıklama yapacağım.
Bahçeden bir görüntü

Eklenen Resimler

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön