![]() |
|
![]() |
#2551 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Ağaç Dostu
|
Dün günübirliğine Sapancaya gittik. Sıcaklık 20 derecenin üstündeydi. Hava şartlarının iyi gitmesiyle bahçe bazı güzelliklerini sunmaya devam etmiş. Rahmetli annemin Sapancaya ilk gelişinde getirdiği iki bitkiden bir tanesi beyaz galaydı. Çiçeklerini çok güzel sunarken 3 sene önce üst komşunun üzerine düşürdüğü demir zarar vermişti. Bitki küstü büyük büyük yapraklar açıp çok fazla çiçek verirken vermemeye başladı. Geçen sene topraktan çıkartıp saksıya almıştım. Saksıda bir dönem çok su aldığından soğanlar çürüme yüz tutmuştu. Soğanları kurtarıp başka saksıya almıştım. Eskiden olduğu gibi büyük güzel yapraklar vermeye başladı. Dün de bizi çiçeğiyle karşıladı. Çok mutlu oldum. Bu bitki annemin hatırası olduğu için benim için özel. Umarım önümüzdeki senede güzelliklerini göstermeye devam eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
sn tturt hocam her şey çok güzel ellerinize sağlık esen kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
of of...baştan sona herşeye hayran kaldım,hangi birinden bahsedeyim,o latin sarmaşığına ne deyeyim,harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Ağaç Dostu
|
Kışın kendisini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde geçtiğimiz dönemlerin fotoğraflarına bakıp bahar aylarının gelmesini özlemle bekliyoruz. Bir yandan da hibiscus rosa sinensis tohumlarını yurt dışından edinmeye devam ediyoruz. Bakalım bu güzellikleri ne zaman görebileceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
Bahçe gezisine devam!.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Ağaç Dostu
|
En son 25 gün önce yazmışım. Yıl sonu nedeniyle işlerim çok yoğundu ancak fırsat bulabilidim. Verandayı kış bahçesine çevirmemiz nedeniyle bu sene iş yerine bitki getirmemiştim. İstanbul'da düzenlenen Flower Show fuarından üç adet ortanca 1 adet renkli kaktüs almıştım. Onları işyerine götürdüm gelişimleri çok iyi. Bu fuara gelirken sevgili Can17can zahmet edip getirdiği bitkiler uçakta dağılmış bu bitkileri toparlamaya çalıştım. Özellikle begonvil çok zarar görmüştü kökü dağılmış dalı kırılmıştı. Şu an fena gözükmemekle birlikte henüz kurtulmuş sayılmaz. Kırılan dalından işyerindeki şartlar uygun olmasa da çelik aldım. Yine fuarda edindiğim kök yününde köklendirmeye çalışıyorum. Bu şekilde kök yününü de test etmiş oluyorum. Bu sene Brezilyadan gelen hibiscus rosa-sinensis tohumlarından bir kaçını çentik atma yöntemi ile çimlendirdim. 3 Tohumdan birini fazla çentik attığımdan, ikisini ise sanırım tohum yeterli olgunlukta olmadığından kaybettim. Diğer tohumları 3-4 gün sonra kabuklarından ayırarak kök yapmasını bekledim sonra toprağa aldım. Bir tanesini ise kök yünün üzerine koyarak denemeye karar verdim. Fotoğrafları ekliyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|