![]() |
|
![]() |
#1951 |
Ağaç Dostu
|
İki haftada gülerin bir kısmı çiçeklerini dökmüş bir kısmı da yağmurlardan çiçeklerini tam açamadan dökülmüştü. Budamak çok vaktimi aldı. Üzerleri şu gonca dolu ve açmaya güzelliklerini sunmaya devam ediyorlar. Kokulu güllerimiz ise kokuları ile tüm yorgunluklarımızı unutturuyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Lobelyalara bayıldım harika görünüyorlar tabi güller ve sardunyalar da ayrı bir güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Ağaç Dostu
|
Cirinumlar yoğun şekilde yapraklandı. Temmuz ayında o güzel kokulu çiçeklerini bizlere sunacaktır. ![]() Beyaz galalrın soğanlarını geçen sezon sonu ayırmıştım. Bir kısmını saksılara aldım bir kısmını şu andaki bölgesine yakın yerlere diktim. Sanırım yeniden çoğalmış her yerden çıkıyor fakat yaprakları çok ufak bakalım çiçek vereceklermi. ![]() ![]() Kumkuat erken çiçeklenmiş sonrada yoğun yağışlara ve akşam soğuklarına maruz kalmıştı. Bazı çiçekleri meyveye dönüşmüş. Bir yandan da yeni sürgünler veriyor. ![]() Calamondin yoğun olarak sürgünde. Kumkuatla aynı anda Sayın Mutlu Kutlu'dan almıştım. Kumkuatın geçen sene yoğun olarak meyvelerini yemiştik. Bakalım bu sene Calamondinin de meyvelerini görebilecekmiyiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Ağaç Dostu
|
Sabah sefaları bu sene bir çok saksıda. Bir çok cins ve renk mevcut. Tohumların cimlenme oranı türlerine göre farklılıklar gösterdi. Geçmiş yıllarda yetiştirip tohum aldığım sabah sefalarının çimlenme oranı %100'e yakın olurken yurt dışından bu sene gele tohumların çimlenme oranı %70-75 gibi oldu. Saksıları saracakları yerlere koydum, şimdilik destek çubuklarına saracaklar, biraz uzayınca iplere ve yağmur zincirlerine tutunacaklar. Umarım bundan sonra çok şiddetli yağmurlar olmaz yoksa çok etkileniyorlar. Umarım bu sene bol bol çiçeklerini görüp fotoğraflayabilirim. ![]() Bodur sabah sefalarından bir kaç tohum ekmiştim çoğu çimlenmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene yaz orkidelerinin (Peacock Orchid) çoğunu bir saksıya diktim. Saksılara geç dikmeme rağmen çabuk boylandılar. Bu saksıdakilerin soğanı küçüktü bakalım çiçek verecek mi? ![]() Lisianthusları da bu sene bir kaç saksıya bir arada diktim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Ağaç Dostu
|
Kaç yıldır bahçemizde gojiberry var fakat henüz meyvelerini yemek nasip olmadı. Bir yerlerde ters giden bir şey var ama bilemiyorum. Aşağıya fotoğraflarını koyduğum gojiberry'ler gül bahçesi adını verdiğimiz bölgede, burada diğer berry çeşidleride var onların meyvelerini yedik. fakat gojiberry'lerin meyvesini yemek nasip olmadı. Bu sene çelikten büyüyen gojiberryleri başka yere koyacağım bir tanesini de büyük saksıda deneyeceğim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tturt, Lsisanthusları aynı saksı içerisinde biraz sıkışık olmuş haldeler siz daha önceden yetiştirdiğiniz için merak ettim böyle gelişmeleri nasıl olacak diye. Size ve sevdiklerinize sağlıklı huzurlu bol çiçekli günler dileğimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Smnunal, İnternette araştırma yaparken lisianthusların bazı yerlerde toplu olarak dikildiğini görünce bizde bu sene denemeye karar verdik. Geçmiş senelerde lisianthusları hep ikili, üçlü gruplar halinde dikmiştik, bu nedenle bu ilk tecrübemiz. Amacımız aşağıdaki gibi farklı renklerden oluşan bir lisianthus kümesi oluşturmak. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Ağaç Dostu
|
Plumeriadan aldığım çeliğin çiçek topuzu oluşturduğunu daha önce belirtmiştim. Daha yeni yaprak çıkarmaya çalışırken çiçek topuzu ve çiçekler gelişme evresine devam ediyor. ![]() Çelik aldığım anaç plumeria ise yeni oluşturduğu gözlerden yapraklanmaya hızla devam ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Ağaç Dostu
|
Sezonun ilk ahududuları bu fotoğraf çekildikten sonra afiyetle yenildi. ![]() Frenk üzümleri yavaş yavaş kızarmaya başladılar. En kızarmış olanı da artık yok. ![]() Çileklerde olgunlaşmaya başlamış. Çileklerinde olmuşları da afiyetle yenildi. ![]() Dut'un olmuşlarının ne olduğunu artık yazmama gerek kalmadı sanırım. ![]() Bu senenin tek eriği umarım Egemizi bekler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Ağaç Dostu
|
Maydanozlardan bir kısmından bir parti hasat yapmıştık. Hem hasat yaptığımız herler 15 gün içinde büyümüş hemde hasatı yapılmayanlar hasata gelmişti. ![]() Derotları da olmuştu. ![]() 15 Gün önce ektiğim fesleğenler çıkmaya başlamış. ![]() Reyhanlardan bir parti hasat yapmıştık. Bunlarında zamanı gelmişti, ama eşim İzmirde olduğu için hiçbirinin hasatını yapmadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Ağaç Dostu
|
Haberano biber tohumları bir süre çimlenmemişti daha sonra 2. parti parmak havuç tohumu ekmek için saksı toprağı hazırlarken haberano tohumlarınında olduğu küçük viyolleri bu saksıya boşaltmıştım iki tanesi çimlenmiş mutlu oldum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|