![]() |
|
![]() |
#1744 |
Ağaç Dostu
|
Komşumuzun bahçesindeki dikensiz jumbo böğürtlenden aldığımız çeliklerden bir tanesi tutmuştu. O çelik alttan yeni sürgün verdi. Umarım meyvesini görürüz sezon sonu uygun yer bulup toprağa alacağım. Site görevlimizin gazabına uğrayan boysenberry'den aldığımız çelikler tutmuştu. Şimdi hızla gelişiyorlar. Biraz daha geliştikten sonra daha büyük bir saksıya alacağım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Ağaç Dostu
|
Adaçayı çok gelişti. Bu hafta sonu yeni sürgünlerden biraz adaçayı topladık. Hem tazeyken çayını yapmak çok güzel hem de kurutup kullanmak faydalı ![]() Kekik kıştan sonra kendini topladı hızlı bir gelişim içine girdi. Mis gibi kokuyordu. Biraz da kekik topladık. ![]() Naneler çok güzel gelişmişlerdi onlardanda biraz topladık. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Harika görüntüler maşallah.Bahçede nane kekik gibi kokulu bitkilerin olmasıda ayrı bir güzellik oluyor hani.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldin bahar! Baharı çok seviyorum. Doğa sanki silkelenip yeniden doğuyor. Bahçeniz tüm güzelliklerini sergilemeye başlamış. Ben de merakla bizlere göstereceğiniz güzellikleri takip ediyorum. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Ağaç Dostu
|
Farklı yerlerdeki çilekler çiçeklenmeye başladılar. ![]() ![]() Ege bir dönem yoğun olarak caillou izlerken havuç ve çilek ekelim dike tutturmuştu. Bu sene onun minicik ellerine parmak havuç tohumları verdim saksıya birlikte ektik. Bunun dışında Güler hanım hediyesi Osmanlı Çilekleri yayılmaya başlamıştı onlardan iki kök saksıya diktim. O çileklerde egenin çilekleri oldu. Meyvelerini Ege ile paylaşacağız. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Ağaç Dostu
|
Passiflora sert geçen kıştan sonra kötü görünüyordu. Bir kök tamamen kurumuştu. Diğer kökün ise kuruyan dallarını budadımıştım. Çok sevimli gözükmüyordu geçtiğimz hafta sonu yeni sürgünler vermeye başladığını gördüm. Umarım kendisini toparlar. ![]() Kışı işyerinde geçiren passiflora edülis'i iki hafta önce Sapancaya götürmüştüm durumu iyi gözüküyordu. ![]() Geçen yıl kırmızı dağ ıspanağı ekmiştim. Dökülen tohumlardan filizlenmeye başlamışlar. Bu sene ekmeyi düşünmüyordum. Çıkan filizleri dikkatlice söküp, fasulye bahçesine aktaracağım. Bu sene bu alanda domatesler olacak. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Ağaç Dostu
|
Sebze bahçesinin durumu kötü. Duvar dibi çok su topluyor. Geçen sene evin arkasındaki su toplanma problemini o alanı kazdırıp en alta curuf üzerine drenaj borusu üzerine tekrar çuruf koyarak çözmüştük. Aynı uygulamayı bu alanda yapacağız. Umarım bu çözüm burada da başarılı olur. Toprak üzerindeki otlar temizlenecek. Hafta sonu havaların uygun gitmesi halinde bu işeri yapacağım. Yağmur yağmazsa ve toprak kurumuş olursa belleme işinide bitirmeye çalışacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Ağaç Dostu
|
Ortancalar hızla yapraklanıyor, henüz çiçek oluşumları gözükmüyor. ![]() Bu sene aramıza katılan grevillalar keyifli gözüküyorlardı. ![]() Geçen sene deneme amaçlı küçük saksılara ektiğim. Tarçın kokulu fesleğenle limon kokulu fesleğen tekrardan yeşermeye başlamış. Geçen yılın tohumlarını bu yıl büyük saksılara ektim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Ağaç Dostu
|
Gül bahçesindeki güllerle diğer yerlerdeki güllerin durumu gayet sağlıklıydı. Hızla yapraklanıp tomurcuk oluşturmaya çalışıyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() Baston gülümüzünde keyfi yerindeydi. Üzerinde bol bol tomurcuk vardı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Ağaç Dostu
|
Clematislerin keyfi yerindeydi. Tomurcuk oluşturuyorlar bir kısmı açmak üzereydi. Hafta içinde Gladys Picard açmış bakalım yarın görebilecekmiyiz. Yeni açanlar olmuşmu. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen tturt : 30-04-2012 saat 21:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|