![]() |
|
![]() |
#599 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Yükseklik 5cm,dona dayanıklı bir bitki türüdür. Yarı gölge alanları ,nemi tutan kumlu toprakları tercih etmesine ragmen ,her toprakta ve her koşulda yaşıyabilir. Havuz kenarların da,sarkıtlarda,yer örtücü olarak bahçe düzenlemelerin de tercih edilebilir.İlkbaharda kök ayırma yöntemiyle,ilkbahar ve ya sonbhahar da gövdenin kısa parçaları dikilerek üretimi yapılabilir.Genç bitkilerin fosfor ihtiyacı fazladır,ilkbahar başında gübreleme yapılmalıdır.Damlama sulama ya da dibten sulama tercih edilmelidir.Tohumların optimum ekim sıcaklığı 15 derece olup 30-90 günde çimlenir.2kısım kum,1 kısım toprak ,1 kısım organik gübre karışımına orta derin ekim yapılmalıdır. Tohum veya kök ayırma ile çoğalıyormuş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Fatoş, Ben güllerimize şöyle bakıyorum. Kasım ayında gülün yaşına durumuna göre, ya derin budama ya da orta budama yapıyorum. Şubat sonu Mart başında budama yaptığım güllerden ucu kahverengi olanlar varsa oraları buduyorum. Diplerini çapalıyorum. Çapalama işini sezonda 4-5 kere yapıyorum. Bir kere 3-4 yıllık koyun gübresinden şerbet yapıp güllerin dibine veriyorum. Ayrıca güller için özel iki farklı gübre kullanıyorum sezonda 3 kere bu gübreden veriyorum. 15-20 günde mantar ve böceklere karşı ilaçlama yapıyorum. Açan güller geçer geçmez hemen 2. veya 3. yapraktan sonra budama yapıyorum. Şu ana kadar allaha şükür güllerimizde bir sıkıntı yaşamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry |
|
|