![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Tebrikler Sayın tturt. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Tebrikler sn tturt. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
TebriklerTaner bey emeklerinizin karşılığını çok güzel birşekilde almışsınız bence çok sevindim sizin adınıza ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2015
|
Sayın tturt, elinize, emeğinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizi burda görmek ne güzel bu bahçenin oluşumunda sizlerin de emeği büyük. Telefonlarıma, maillerime her zaman büyük samimiyetle cevap verdiniz her şey için bir kez daha buradan teşekkür ederim. Bahçenin sahipleri eşimle ikimiziz hocam bizlerinde resmini şimdi koyuyorum. Mart başı hava soğuk iş çok Düzenleyen tturt : 06-04-2010 saat 14:33 Neden: İmla hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Zehirli mücadele yerine Allelopatik etki.
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeşil çim alanda bu uygulamayı nasıl yapacağız? Kışlık turp ayrık otunu nasıl engelliyor? Bu konuda ayrı bir başlık var. Bildiğiniz diğer bitkileri de o başlığa yazar mısınız? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bahçelerde ayrık otu mücadelesi.
Alıntı:
Yanlız sizin alanlarınızda çim ekili olduğundan turbu ekmek zor olabilir, ama benim düşüncem çimi kaldırma zahmetine girmeden, ayrık otunun olduğu yerlerdeki ayrıklar, elle sökülerek yerlerine turp ekilirse bu duruma çare olabilir kanaatideyim. Ektiğiniz turplar yetişince, turp'un köklerinden salgılanan enzimler bahçe toprağına yayılınca bu enzimler ayrık otuna karşı toksin etkisi gösterecek ve ayrıkla mücadeleniz bitecektir. Turpların yerlerine tekrar çim ekerek bozulan çim dokusu düzeltilebilir. Ayrıca internet ortamında yaptığım araştırmalarda turp ekstratlarınında aynı etkiyi sağlıyacak doğal bir yöntem olduğundan bahseden kaynaklarada rastladım, fakat bu ekestratların hazırlanışlarına değinen araştırma imkanım olmadı. Köklü bir araştıma ile edinilen bilgilerle çalışma yapılarak, doğal ev yapımı ekstratların yapılabileceği umutlar edindim, sizlerde bu alandaki araştırmalara zaman ayırırsanız başarılı sonuçlar çıkaracağıma incancı içindeyim iyi çalışmalar başarılı sonuçlar sizinle olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
İnanılmaz! Hepsi kayıt altında mı? ![]() Sizin çimlendirdiğiniz Cardinal Climber Morning Glory'yi okuyunca merak edip fotoğrafına baktım. Çiçeklerinin rengi gerçekten güzelmiş. Yapraklarının farklı olması da hoş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Gül reçeli Tarifi Yarım kilo şekerin üzerini kapatacak kadar su konuyor eritilip kaynamaya bırakılıyor kaynayınca 1 fındık büyüklüğünde limon tuzu konuyor sonra güller içine atılıyor. Reçel kaşıktan ağır ağır akmaya başlayınca ocak kapatılıyor. Eğer kıvamı koyu gelirse biraz daha su konup kaynatılıyor. Anlatılandan anladığımı sizlerle paylaştım. Düzenleyen tturt : 14-03-2012 saat 20:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnanın,''Abi'' demeniz hoşuma gitti. Özgün meyvelere, özgün çiçekleride ekliyorum. Son fotoğraflarda ''Bery''ler, sarkıcı begonya, v.b.. onlarda çok güzeller. İnanın, sizin yerinizde bende olsam, aynısını yapardım. Bırakın keyfini sürelim. ![]() Belli bir zaman sonra, bir bölümünü doğa elimine edecektir zaten.. Bir kısmından, doyuma uğrayıp siz bıkacaksınız. En iyisimi, şimdi popüleriteleri varken sefalarını, sizde onlarda sürsünler. ![]() Sevgi ve selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili tturt, sayfanızı hayranlıkla izliyorum. Bitkilerinizin iş yeri bahçe üçgenindeki sabrınıza hayranım. Malvaceaelara tutkunluğunuz ise ayrı bir renk. Küçük bir öneride bulunmak istiyorum. Dona dayanıklı sonbaharda tüm çiçeklerin solduğu zamanlarda ortaya çıkan çiçekleriyle beni büyüleyen Hibiscus mutabilisi gözlerim bahçenizde arıyor. Yine küçük çiçekleriyle cüce ağaçhatmi Anisodontea capensisi gözüm arıyor. Yine dona dayanma gücününe tanık olduğum Lavatera arboreayı hatırlatmak istiyorum. H. mutabilisi tohumdan yetiştirememiştim. Bu bahar size ve bana komşudan çelik alacağım. Bu 3 çiçeği bahçenizde görmek isterseniz, ben hemen çeliklemeye başlıyayım. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |