agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni22148Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-11-2014, 06:54   #1
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Tebrikler Sayın tturt.

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2014, 08:55   #2
Ağaç Dostu

uyap's Avatar

Giriş Tarihi: 30-06-2014
Tebrikler sn tturt.

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2014, 14:34   #3
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
TebriklerTaner bey emeklerinizin karşılığını çok güzel birşekilde almışsınız bence çok sevindim sizin adınıza

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2014, 20:07   #4
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Galeri: 112
Hepinize çok teşekkür ederim.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2015, 22:10   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-01-2015
Sayın tturt,
elinize, emeğinize sağlık...

narkırmızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2016, 19:37   #6
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Özlediğim bahçelerden biri burası...

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2016, 14:28   #7
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Üzgünüm gilan'cığım, Taner bey de Bahçesini sattı..

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2016, 17:01   #8
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Uzun zamandır girememiştim.

Sanıyorum Temmuz başı gibi yeni evimizden ve yeni bahçemizden fotoğrafları paylaşabileceğiz.

Eski 30-09-2009, 15:57   #9
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Maşallah bahcenize, emek, alınteri her şey bu bahceye sarfedilmiş. Ama bu fotoğraflarda her şey var sadece emeğin sahibi yok!
Selahhattin Hocam,
Sizi burda görmek ne güzel bu bahçenin oluşumunda sizlerin de emeği büyük. Telefonlarıma, maillerime her zaman büyük samimiyetle cevap verdiniz her şey için bir kez daha buradan teşekkür ederim.
Bahçenin sahipleri eşimle ikimiziz hocam bizlerinde resmini şimdi koyuyorum.
Mart başı hava soğuk iş çok

Eklenen Resimler

Düzenleyen tturt : 06-04-2010 saat 14:33 Neden: İmla hatası
Eski 28-12-2009, 11:40   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Zehirli mücadele yerine Allelopatik etki.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tturt Mesajı Göster
Sayın Mustafa Dumlu,

Haklısınız çıkan ayrık otlarını tek tek temizlemek lazım geçen sene eşim bebeğimizle ilgilendiği için bende diğer işlerden zaman ayıramadım. Mart ayında kimyasal takviyesi yapıp, daha sonrada ayrık otları toplayacağız. Baktı sıkıntı devam ediyor Eylül ayında ya tohumdan yeni çimleme yapacağız ya da hazır çim uygulaması.
Arkadaşlar Allelopati demek bitkilerinde kendilerine göre kardeş veya düşman diyebileceğimiz etkileşimlerle, kimyasal yöntem yerine doğal bu yöntemin nasıl işlediğini takip edersek topraklarımızı zehirlerle kirletmeden yabani otlarla mücadelemizi sürdürüp ekonomik değerler kazandığımız gibi, zamanda kaybetmemiş oluruz, sizin sorununuz ayrık otu olduğuna göre bahçenize kışlık turp ekerek çözüm getirebilirsiniz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2009, 14:28   #11
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Arkadaşlar Allelopati demek bitkilerinde kendilerine göre kardeş veya düşman diyebileceğimiz etkileşimlerle, kimyasal yöntem yerine doğal bu yöntemin nasıl işlediğini takip edersek topraklarımızı zehirlerle kirletmeden yabani otlarla mücadelemizi sürdürüp ekonomik değerler kazandığımız gibi, zamanda kaybetmemiş oluruz, sizin sorununuz ayrık otu olduğuna göre bahçenize kışlık turp ekerek çözüm getirebilirsiniz.
Sn epsody,
Yeşil çim alanda bu uygulamayı nasıl yapacağız? Kışlık turp ayrık otunu nasıl engelliyor?
Bu konuda ayrı bir başlık var. Bildiğiniz diğer bitkileri de o başlığa yazar mısınız?

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2009, 09:44   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Bahçelerde ayrık otu mücadelesi.

Alıntı:
Sayın Epsody,

Kışlık Turp'u çim alanamı yoksa yakınında biryeremi dikmek gerekiyor. Sayın Uzman16'nın linkini verdiği sitede fara kulağı örneği var fakat fare kulağıda basılmaya karşı hassas diye biliyorum. Herhalde eniden cim ekeceğim öyle görünüyor. Olmazsa Mart sonu gibi bazı bölgeleri tamamen temizleyip yama uygulaması yapayım.
Arkadaşlar ayrık otuna karşı turp'un etkilerini ben geliboludaki köylülerle olan muhabbetlerimiz sırasında bahçelerde kanyaş'a karşı turp'un ekilmesi öneriliyordu, bende kendi bahçemde ayrık otundan bahsedince içlerinden yaşlı ve tecrübeli birisi çıkarak, turp ekersen ayrık otunda da, etki salıyacağını çümkü kaynaşın ayrık otunun daha güçlü olduğunu belirterek ayık otunu da hayde hayde işini bitirir demişlerdi.

Yanlız sizin alanlarınızda çim ekili olduğundan turbu ekmek zor olabilir, ama benim düşüncem çimi kaldırma zahmetine girmeden, ayrık otunun olduğu yerlerdeki ayrıklar, elle sökülerek yerlerine turp ekilirse bu duruma çare olabilir kanaatideyim.

Ektiğiniz turplar yetişince, turp'un köklerinden salgılanan enzimler bahçe toprağına yayılınca bu enzimler ayrık otuna karşı toksin etkisi gösterecek ve ayrıkla mücadeleniz bitecektir.

Turpların yerlerine tekrar çim ekerek bozulan çim dokusu düzeltilebilir.

Ayrıca internet ortamında yaptığım araştırmalarda turp ekstratlarınında aynı etkiyi sağlıyacak doğal bir yöntem olduğundan bahseden kaynaklarada rastladım, fakat bu ekestratların hazırlanışlarına değinen araştırma imkanım olmadı.

Köklü bir araştıma ile edinilen bilgilerle çalışma yapılarak, doğal ev yapımı ekstratların yapılabileceği umutlar edindim, sizlerde bu alandaki araştırmalara zaman ayırırsanız başarılı sonuçlar çıkaracağıma incancı içindeyim iyi çalışmalar başarılı sonuçlar sizinle olsun.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2010, 16:05   #13
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili tturt,
Yıldız çadırı olarak görüntülediğiniz yıldız çadırına çok benzemiyor. Maşallah adenium, plumerialarınıza . Sizde yeşilelliğillerdensiniz, kutlarım.

Eklenen Resimler

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2010, 08:48   #14
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Alıntı:
.. En az 100 çeşit tohum ektim...
İnanılmaz!

Hepsi kayıt altında mı?

Sizin çimlendirdiğiniz Cardinal Climber Morning Glory'yi okuyunca merak edip fotoğrafına baktım. Çiçeklerinin rengi gerçekten güzelmiş. Yapraklarının farklı olması da hoş.
Name:  cardinalglory.jpg
Views: 1073
Size:  45.5 KB

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 13:57   #15
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
... bir bakıyorum az harcama yapayım derken önceki seneden daha çok harcama yapıp daha çok emek harcamışız ...
Ben de bu sene harcamaları azaltayım diye liste tutayım dedim. Kalem kalem tohum, bitki, gübre, malzeme ne aldıysam fiyatlarıyla bir yere not ediyorum ama hiç hoş olmuyor.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2010, 12:59   #16
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Gül reçeli Tarifi

Yarım kilo şekerin üzerini kapatacak kadar su konuyor eritilip kaynamaya bırakılıyor kaynayınca 1 fındık büyüklüğünde limon tuzu konuyor sonra güller içine atılıyor. Reçel kaşıktan ağır ağır akmaya başlayınca ocak kapatılıyor. Eğer kıvamı koyu gelirse biraz daha su konup kaynatılıyor. Anlatılandan anladığımı sizlerle paylaştım.

Düzenleyen tturt : 14-03-2012 saat 20:22
Eski 18-06-2010, 16:27   #17
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orhan Abi,

Size abi dememi umarım uygun görürsünüz.

İçimde bir kurt var illa her şey olacak tabi ki bu kadar ufacık bir bahçe için mümkün değil. Elimizden geldiğince tek tek de olsa değişek bitkiler bulunsun istiyoruz. Esas tehlike büyüdüklerinde ortaya çıkacak. Bakalım o zaman nasıl baş edeceğiz.
Sevgili tturt;
İnanın,''Abi'' demeniz hoşuma gitti. Özgün meyvelere, özgün çiçekleride ekliyorum. Son fotoğraflarda ''Bery''ler, sarkıcı begonya, v.b.. onlarda çok güzeller.
İnanın, sizin yerinizde bende olsam, aynısını yapardım. Bırakın keyfini sürelim.
Belli bir zaman sonra, bir bölümünü doğa elimine edecektir zaten.. Bir kısmından, doyuma uğrayıp siz bıkacaksınız. En iyisimi, şimdi popüleriteleri varken sefalarını, sizde onlarda sürsünler.
Sevgi ve selamlar.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2012, 20:43   #18
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili tturt, sayfanızı hayranlıkla izliyorum. Bitkilerinizin iş yeri bahçe üçgenindeki sabrınıza hayranım. Malvaceaelara tutkunluğunuz ise ayrı bir renk. Küçük bir öneride bulunmak istiyorum. Dona dayanıklı sonbaharda tüm çiçeklerin solduğu zamanlarda ortaya çıkan çiçekleriyle beni büyüleyen Hibiscus mutabilisi gözlerim bahçenizde arıyor. Yine küçük çiçekleriyle cüce ağaçhatmi Anisodontea capensisi gözüm arıyor. Yine dona dayanma gücününe tanık olduğum Lavatera arboreayı hatırlatmak istiyorum. H. mutabilisi tohumdan yetiştirememiştim. Bu bahar size ve bana komşudan çelik alacağım. Bu 3 çiçeği bahçenizde görmek isterseniz, ben hemen çeliklemeye başlıyayım. Sevgiler...

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2013, 07:49   #19
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Merhaba, size mesajla ulaşmaya çalıştım ama kutu dolu herhalde, mesaj yollayamıyorum. Siz bana ulaşır mısınız?
(İletişimi kurduktan sonra bu mesajı bahçe sayfanızdan sileceğim..)
Gelen kutum musait fakat mesajınızı göremedim. Bende mesaj gönderemiyorum. Sanırım mesajlarımda sorun var, bu nedenle size yazamadım. Arzu ederseniz tturt@hotmail.com adresime mail gönderebilirsiniz.

Eski 21-05-2013, 12:30   #20
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Mail adresinize konuyu yazdım. Teşekkürler...
Mailinizi kontrol edermisiniz. Henüz ulaşan bir mail bulunmuyor.

Etiketler
glory morning, goji berry, hibiscus rosa sinensis, japon gülü; blueberry

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025