agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10440Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-07-2012, 09:46   #1
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Orhan Bey, bahçenizdeki fırtına zararlarını yeni gördüm. Haberlerde izledimse de nedense sizin de zarar görmüş olabileceğiniz hiç aklıma gelmedi. Belki de "orası cennet bahçesi, orda fırtına filan olmaz" diyordu bilinç altım bana, bilemiyorum
Çektiğiniz resimlere bakarken gözlerim doldu, içim burkuldu.. Tanrı tekrarından korusun, size yaraları toparlayacak coşku ve sabır versin... Eminim bahçeniz size tez zamanda eskisinden de canlı olarak geri dönecektir.
Bu arada benim bahçenizdeki gözdem hayalet ağacı nasıl? Umarım bu hengameyi zararsız atlatmış olan şanslılardandır..
Selam ve sevgilerimle.....

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2012, 19:42   #2
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Orhan Bey, bahçenizdeki fırtına zararlarını yeni gördüm. Haberlerde izledimse de nedense sizin de zarar görmüş olabileceğiniz hiç aklıma gelmedi. Belki de "orası cennet bahçesi, orda fırtına filan olmaz" diyordu bilinç altım bana, bilemiyorum
Çektiğiniz resimlere bakarken gözlerim doldu, içim burkuldu.. Tanrı tekrarından korusun, size yaraları toparlayacak coşku ve sabır versin... Eminim bahçeniz size tez zamanda eskisinden de canlı olarak geri dönecektir.
Bu arada benim bahçenizdeki gözdem hayalet ağacı nasıl? Umarım bu hengameyi zararsız atlatmış olan şanslılardandır..
Selam ve sevgilerimle.....
Eser Hanım;
Eminim üzülmüşsünüzdür. toparlanmam epeyce vakit aldı. Son olarak bugün Hanımeliyi yeni desteğine bağladım. O zaten yıkılarak sadece hırpalanmıştı. Şimdi 9 şiddetindeki depreme bile dayanır hale getirdim.

Name:  058.jpg
Views: 406
Size:  44.4 KB

Name:  064.jpg
Views: 429
Size:  38.9 KB

Nutkatensis ise rüştünü ispat etti. Gerçekten çok esnek bir ağaçmış. Çok şükür hiç zarar görmedi. Üzerinde irice bir nazar boncuğu vardı. Belkide ondan.
İçten duygularınıza teşekkür ediyorum. Sağolun varolun.

Name:  126.jpg
Views: 397
Size:  58.7 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2012, 11:24   #3
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim, son yaşananlar çok üzücü, herkes gibi ben de çok üzüldüm, ancak bir türlü yazmaya elim varmadı. Geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın. Yerine konacak şeyler, can sağlığı olsun.

Eskisinden daha gür, daha çiçekli bitkiler dileğiyle.. Saygılar...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2012, 19:51   #4
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim, son yaşananlar çok üzücü, herkes gibi ben de çok üzüldüm, ancak bir türlü yazmaya elim varmadı. Geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın. Yerine konacak şeyler, can sağlığı olsun.

Eskisinden daha gür, daha çiçekli bitkiler dileğiyle.. Saygılar...
Sağolun öğretmenim.
Birazcık fazla mesaiyle herşey güzelleşti yine. Tabii bazı bitkilerim iki yıl geriye gittiler. Bazıları yaralandılar. Bazıları kurudular. Yinede kalanlar onların eksikliğini hissettirmiyorlar.

Bol bol fotoğraf çektim. Elektirkler ve internetim ancak dün gece kesintisiz geldiler. Bugün elektirik ve internetin tadını çıkaracağım. Önce sayfamı bahçemden iki gün önce çektiğim fotoğrafları paylaşacak, sonrasında sizlerin bahçelerine zaman ayırmaya gayret edeceğim.

Herşey gönlünüzce olsun.

Eski 11-07-2012, 20:01   #5
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Eveeeet...Şimdi bıktırıncaya kadar fotoğraf yüklemeye geldi sıra. İnanın interneti ve sitemizi çok özledim.

Burada, yeşile doygunluklarından olacak, birçok kişi giriş yoluma neden parke taşı döşemediğimi soruyor. Bu yola parke döşenir mi?

Name:  003.jpg
Views: 399
Size:  50.6 KB

Bu yıl ilk kez yetiştirdiğim dahlialaran üç- dört tanesi fırtınada kırıldı. Ama kalanlarda çok güzeller.

Name:  018.jpg
Views: 401
Size:  58.4 KB

Name:  024.jpg
Views: 403
Size:  51.2 KB

Name:  025.jpg
Views: 429
Size:  70.1 KB

Name:  026.jpg
Views: 401
Size:  70.5 KB

Eski 11-07-2012, 20:05   #6
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Name:  027.jpg
Views: 417
Size:  70.0 KB

Name:  028.jpg
Views: 424
Size:  71.3 KB

Name:  029.jpg
Views: 416
Size:  71.1 KB

Güller bu yılki kadar güzel çiçeklenmemişlerdi.

Name:  032.jpg
Views: 427
Size:  70.0 KB

Eski 11-07-2012, 20:11   #7
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Bu yıl zinnialara çok yer ayırdım. İçlerinde aster görünümlü olanlarını ilk kez bu yıl diktim. Çok güzeller.

Name:  034.jpg
Views: 421
Size:  70.6 KB

Name:  099.jpg
Views: 411
Size:  71.5 KB

Name:  039.jpg
Views: 424
Size:  71.2 KB

Name:  040.jpg
Views: 444
Size:  71.6 KB

Kardinal Climber ve arkada yine Zinnialar.

Name:  045.jpg
Views: 412
Size:  69.3 KB

Eski 11-07-2012, 20:50   #8
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Bu bahçe eskisinden de güzel olmuş.
Bahçeyi bu halde gördüğüme öyle sevindim ki, hiç bir şey olmamış gibi.

Dahlialar harika, şimdi ben de heveslendim, sürekli bağlamak gerektiği için vaz geçmiştim bu güzellikten.
Zinnialar muhteşem, her rengin tohumundan isterim

Glayöller duvar diplerinde daha mutlu oluyorlar sanırım, kontrol edilmesi daha kolay.

Cosmoslar, güller, manolya hepsi de şahane, bence yağmur yaramıış tüm bitkilere.

Ve...bunu çok beğendim, çok eskiden seyredip etkilendiğim bir film adını hatırlattı bana.
"Yeşil Yol"

Name:  Yeşil yol.jpg
Views: 918
Size:  50.6 KB

Ellerinize sağlık, ne kadar yorulduğunuzu tahmin edebiliyorum.
Bundan sonrası için sadece keyfini çıkarmak kalıyor.
Sevgiyle.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2012, 22:25   #9
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Bu bahçe eskisinden de güzel olmuş.
Bahçeyi bu halde gördüğüme öyle sevindim ki, hiç bir şey olmamış gibi.

Dahlialar harika, şimdi ben de heveslendim, sürekli bağlamak gerektiği için vaz geçmiştim bu güzellikten.
Zinnialar muhteşem, her rengin tohumundan isterim

Glayöller duvar diplerinde daha mutlu oluyorlar sanırım, kontrol edilmesi daha kolay.

Cosmoslar, güller, manolya hepsi de şahane, bence yağmur yaramıış tüm bitkilere.

Ve...bunu çok beğendim, çok eskiden seyredip etkilendiğim bir film adını hatırlattı bana.
"Yeşil Yol"

Eklenti 317483

Ellerinize sağlık, ne kadar yorulduğunuzu tahmin edebiliyorum.
Bundan sonrası için sadece keyfini çıkarmak kalıyor.
Sevgiyle.
Adalet Hanım,
Tüm arkadaşlarımın beğenilerini önemsiyorum. Ama siz ve sizin gibi deneyimli üyelerimizi daha bir dikkate alıyorum. zaten olması gerekende bu.
Malum, birçok bitkiyi sizler sayesinde tanıdım. Sağolun.

''Yeşil yol'' u bende çok sevmiştim.
O yolu geniş tuttuğuma o kadar çok memnunumki. Yaklaşık 6-6.5 metre genişliğinde. O boşluk sağ ve sol loblardaki bitkilere bakmaktan yorulan gözü dinlendiriyor bence.

Evet. Yağışlar bu güzelliğin asıl nedeni. Keşke sindire sindire yağsaydı. Her ne kadar, herşey yoluna girdi gibi görünsede, o korkunç fırtınanın verdiği zararın telafisi biraz zaman alacak. Sağlık olsun.
Tohumları tabiiki alacağım. Tek kuşkum, hibrit tohumların ikinci yıl ekildiklerinde ürün vermeme durumu. Acaba bundada olabilir mi? Neyse... Ya herro, ya merro.

Selam ve sevgilerimle.

Eski 11-07-2012, 22:19   #10
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Orhan abiciğim Samsunu sel götürdüğünde seni ve bahçeni çok merak etmiştim ama Allaha şükür sizler de birşey yok bahçe müthiş o yeşil yol harika şöyle ayakkabılarını çıkarıp çimlerde yürürmekte çok güzel olmalı ellerine sağlık abiciğim

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2012, 22:27   #11
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Orhan abiciğim Samsunu sel götürdüğünde seni ve bahçeni çok merak etmiştim ama Allaha şükür sizler de birşey yok bahçe müthiş o yeşil yol harika şöyle ayakkabılarını çıkarıp çimlerde yürürmekte çok güzel olmalı ellerine sağlık abiciğim
Canım kardeşim;
Beğenmene sevindim. İnan zaman zaman o çayırlarda yatıp yuvarlanıyorum desem... Ciddiyim.
Sevgiyle kal.

Eski 12-07-2012, 09:16   #12
Ağaç Dostu

smnunal's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2011
Galeri: 1
Sayın Orhan Ağabeyim,

Karadeniz bölgesinde yaşamanın iyi ve kötü yanları bu olsa gerek. Bizim buralarda gökten gelen rahmet yerden bereketini verirmiş derler, bu yıl bu deyişi sizin oralara yağmur yağdıkça Orhan ağabeyimin bahçesi ve çiçekleri herzamankinden güzel olacak diye düşünmüşümdür. Nitekim bahçeniz benim düşündüğümdende güzel hale gelmiş.

Giriş yolundaki çimlere gelince insan daha eve gelmeden üzerindeki stresi alıp götürecek kadar güzel bir uygulama olmuş.

Bizim buranın ikliminde çimi yaşatmak çok zor. Sizden gelen tohumlardan Lablab, İspanyol fasulyesi ve Cardinal climber epey gelişmelerine rağmen inanırmısınız sıcaklardan çiçek bile açamaz hale geldiler. Bizlerde keşke yağmur yağsa diyoruz. Sizler aşırı yağışdan bizde aşırı sıcaktan bitki yaşatamaz olduk.

Size ve eşinize sevdiklerinizle beraber hayal ettiğiniz şekilde sağlıklı nice güzel günler yaşamanız temennisiyle muğladan saygı ve selamlarımı yolluyorum.

smnunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2012, 21:28   #13
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sevgili smnunal;

Karadeniz İklimi, nemli bir iklim. Çoğu bitkinin çok sevdiği bir şey. Ama özellikle meyve ve sebzelerle, gül gibi bazı bitkilerin pek hoşlanmadığı bir durum.
Yani artılarının yanısıra, eksileride var.

Ama doğanın yemmyeşil olmasını sağladığı için varlığı bence çok daha güzel. Nitekim bahçemin ve çevrenin çayırlarının ( çim değil! ) sürekli yeşil kalmasının nedeni o.

Aslında yağışların bize pek zararı olmadı. Sadece su birikintisinin 24 saatten fazla kaldığı bölümlerde, örneğin; Turkistanica alba çürüdü. Asıl zarar yağışla birlikte esen çok kuvvetli fırtınadan oluştu.

Neyse; onlarca çeşit bitki içinde kaybolan ve zarar görenler unutulacak ya da, yeniden büyütülecek. İnsan olarak bunlara alışmamız gerekecek.
Bitkileriniz inşallah çiçeklenirler. Suyu ve arada bir gübreyi eksik etmezseniz açacaklardır mutlaka.

Selam ve sevgiler.
Her şey gönlünce olsun.

Eski 12-07-2012, 11:57   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-10-2011
Sayın Orhan Özbilgiç;
Bahçenizin takipçilerindenim. Sizi taktir ederek izliyorum.
Çimlerinizin cinsini ya da yerörtücünüzün ne olduğunu merak ettim.
Acemiliğimi de gözardı etmeyin lütfen.
Toprağı mükemmel kaplamış ve ben bu yeşilliği çok seviyorum.
Apartman bahçemizin çimini bir türlü yemyeşil yapamadığımızdan merak ettim sizinkini.
Kolay gelsin, saygılar.

Düzenleyen çisem : 12-07-2012 saat 11:58 Neden: imla
çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2012, 21:57   #15
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çisem Mesajı Göster
Sayın Orhan Özbilgiç;
Bahçenizin takipçilerindenim. Sizi taktir ederek izliyorum.
Çimlerinizin cinsini ya da yerörtücünüzün ne olduğunu merak ettim.
Acemiliğimi de gözardı etmeyin lütfen.
Toprağı mükemmel kaplamış ve ben bu yeşilliği çok seviyorum.
Apartman bahçemizin çimini bir türlü yemyeşil yapamadığımızdan merak ettim sizinkini.
Kolay gelsin, saygılar.
Sevgili çisem;
Bahçemi sürekli izliyor olmanız beni mutlu etti. Sağolun, varolun.
bahçemde çim yok. Yörenin endemik yer örtücü bitkileri onlar...O bizim şansımız.
Ağırlıklı olarak; Ayrık çayırı, ince çayır, üçgül denilen bir yonca türü ve birazda buralarda 'cinek' denilen kalın bir çayırdan oluşuyor.
En az, 30-40 gün aralıkta yağmur yağdığı sürece, sulama gerekmiyor. Zira, ÇİSE yetiyor. Buralarda, çiy yerine, çise deyimi kullanılıyor.
Akşam güün batınca çayırlar ıslanmaya başlar, sabah kuşluk vaktine kadar hep ıslaktır. Anlayacağınız, deri ve bez ayakkabıların vay haline.

Size bu sabah çektiğim görüntülerle bahçemin çayırlarını ve çise yi tanıtayım.

Selam ve sevgilerimle.

Çiy (Çise)
Name:  004.jpg
Views: 813
Size:  47.4 KB

Yonca (Üçgül)
Name:  019.jpg
Views: 1768
Size:  52.5 KB

İnce Çayır
Name:  016.jpg
Views: 907
Size:  71.3 KB

Ayrık çayırı
Name:  022.jpg
Views: 816
Size:  72.6 KB

Güneş doğalı 3-4 saat olmasına rağmen çayır hala ıslak. Yani, saat 9-10' a kadar lastik ayakkabıya devam.
Name:  029.jpg
Views: 841
Size:  73.1 KB

Eski 29-08-2012, 00:42   #16
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sevgili çisem;
Bahçemi sürekli izliyor olmanız beni mutlu etti. Sağolun, varolun.
bahçemde çim yok. Yörenin endemik yer örtücü bitkileri onlar...O bizim şansımız.
Ağırlıklı olarak; Ayrık çayırı, ince çayır, üçgül denilen bir yonca türü ve birazda buralarda 'cinek' denilen kalın bir çayırdan oluşuyor.
En az, 30-40 gün aralıkta yağmur yağdığı sürece, sulama gerekmiyor. Zira, ÇİSE yetiyor. Buralarda, çiy yerine, çise deyimi kullanılıyor.
Akşam güün batınca çayırlar ıslanmaya başlar, sabah kuşluk vaktine kadar hep ıslaktır. Anlayacağınız, deri ve bez ayakkabıların vay haline.

Size bu sabah çektiğim görüntülerle bahçemin çayırlarını ve çise yi tanıtayım.

Selam ve sevgilerimle.

Çiy (Çise)
Eklenti 318049

Yonca (Üçgül)
Eklenti 318050

İnce Çayır
Eklenti 318051

Ayrık çayırı
Eklenti 318052

Güneş doğalı 3-4 saat olmasına rağmen çayır hala ıslak. Yani, saat 9-10' a kadar lastik ayakkabıya devam.
Eklenti 318053
Bir öncesinde sarı çizmeli ayaklar, şimdi de lastik ayakkabılı ayaklar... Çok hoş olmuşlar Orhan Bey.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2012, 12:02   #17
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Sevgili abim,çok merak etmiştim nasılsınız diye çok şükür bu kareleri gördüm biraz ferahladım.
Her yer yem yeşil o çimlerde oturmak vardı şimdi bir gün nasip olur inşallah.
Kendinize iyi bakin sevgi ve selamlar.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2012, 22:03   #18
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sevim hanım;
İnsan sevdiklerini, ummadığı bir anda karşısında görünce, nasıl mutlu olmaz ki?
İnşallah birgün karşılaşırız.
Yürekten sevgiler gönderiyorum. Sağlıkla kalın.

Eski 12-07-2012, 15:48   #19
Ağaç Dostu

Asya Ceylan's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2012
Harika hepsi maşallah maşallah sayfanıza her seferinde sil baştan bakıyorum çok güzel. Biz ekrandan bakarken bu kadar mutlu oluyoruz... çok şanslısınız. Saygılar

Asya Ceylan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2012, 22:08   #20
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan Mesajı Göster
Harika hepsi maşallah maşallah sayfanıza her seferinde sil baştan bakıyorum çok güzel. Biz ekrandan bakarken bu kadar mutlu oluyoruz... çok şanslısınız. Saygılar
Sayın Asya Ceylan;
Beğeni dolu sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Evet. Gerçekten burada bahçe sahibi olmak büyük bir şans. Doğa tüm cömertliği ile görsel anlamda çok büyük bir katkı sağlıyor. Bizlerin işini kolaylaştırıyor.

Yüce tanrım, dilerim sizlerede böyle bir şansı bahşeder. Her şey gönlünüzce olsun.

Eski 14-07-2012, 10:00   #21
Ağaç Dostu

Asya Ceylan's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orhan özbilgiç Mesajı Göster
sayın asya ceylan;
beğeni dolu sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Evet. Gerçekten burada bahçe sahibi olmak büyük bir şans. Doğa tüm cömertliği ile görsel anlamda çok büyük bir katkı sağlıyor. Bizlerin işini kolaylaştırıyor.

Yüce tanrım, dilerim sizlerede böyle bir şansı bahşeder. Her şey gönlünüzce olsun.
amiiinn

Asya Ceylan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2012, 21:11   #22
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Sayın Orhan bey,
Maaşallah hepsi çok güzel olmuş.
Bazı bitkilerin geçen yıl dökülen tohumlardan çıktığını anlıyorum.Ama bunlar yabani otlar arasında kaybolmuyorlar mı?Geçen sene ne kadar tohum attıysam, hepsi bahçeyi basan yonca ve çeşitlerini bilmediğim yabancı otlar arasında kayboldu.En sonunda da hepsini çim biçme makinasıyla biçtim galiba.
Selamlarımla.

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2012, 22:23   #23
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Merhaba Sevgili kartal124;

Çok teşekkürler.
Geçen yıldan tohumu dökülerek biten Hazeranlar, papatya, Acem lalesi vb. bitkilerim var. Onlarınbulundukları yerleri kasım ayında belliyorum. Böylelikle toprak yumuşak olarak bahara kavuşuyor.

Özellikle sözünü ettiğiniz yabani otlar, buralarda nisan ayı ortalarında, kültür bitkilerinden biraz daha sonra ortaya çıkıyorlar. İyice boy gösterdikleri mayıs ayında, toprağı bolca sulayıp elle yoluyorum. Tabii bazıları kalıyor ama onlar, tohumdan yetişen bitkilerimin arasında çokta sırıtmıyorlar.

Sizinkilerde dilerim tekrar çıkarlar. Yoksa yazık olur.
Selam ve sevgilerimle.
Not: Yapı marketleri benim içinde geziverin lütfen!

Eski 13-07-2012, 22:13   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-11-2008
ne diyeyim bilemedim,Allah ağız tadıyla o bahçeyi yaşamanızı nasip etsin,herşey,her kare harika..

nuray topcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2012, 22:16   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-11-2008
geriye doğru gidince yaşadığınız fırtınayı gördüm...Allah korkutmasın demekten başka bir şey bulamadım..geçmiş olsun

nuray topcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2012, 22:32   #26
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

ne diyeyim bilemedim,Allah ağız tadıyla o bahçeyi yaşamanızı nasip etsin,herşey,her kare harika..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuray topcu Mesajı Göster
geriye doğru gidince yaşadığınız fırtınayı gördüm...Allah korkutmasın demekten başka bir şey bulamadım..geçmiş olsun
Sevgili nuray topçu;
Güzel dilekleriniz için teşekkürler.
Fırtına sonrasında biraz yorgunluk yaşadım ama, aşağı yukarı herşey tekrar rayına oturdu. Şükürler olsun ki, çok sayıda farklı türden bitkilerim var. Bunlardan birkaçının eksikliği, beni üzsede görüntüde çok farkedilmiyor.

Selam ve sevgilerimle.

Eski 13-07-2012, 22:33   #27
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Sayın Orhan bey,
Her hafta bir bauhause, arada sırada da Koçtaş, İBB Alibeyköy fidanlık turları yapıyorum.Ama özellikle yapı marketler artık çok birbirine benzemeye başladı.Mevsimden midir nedir bilinmez çeşitlilik iyice azaldı.Bol bol sardunya, 2-3 çeşit parafinli gül, bahardan kalma kurumuya yüz tutmuş clematisler vs.Anlıyacağınız değişik ve ilginç bir şey yok.
İlginç bitkileri artık internet üzerinden fidanlıklardan temin ediyorum.
Bu aralar süs elması,süs şeftalisi, süs kirazı, pembe pampas otu arayışındayım.
Selamlarımla.

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2012, 22:53   #28
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Bu aralar süs elması,süs şeftalisi, süs kirazı, pembe pampas otu arayışındayım.
Selamlarımla.[/QUOTE]

Pembe pampas yok ama, diğerleri buradada var. Ama çok büyük boyutlarda ve bulundukları fidanlığın, kargo hizmeti verebilecek alt yapısı yok. Sadece Samsun Büyükşehir ve çevre il - ilçebelediyelerine yönelik satışları var. Belediyelerde kendi kamyonlarını gönderip aldırıyorlar.

Eski 05-08-2012, 21:40   #29
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Oya ağaçları çiçeklendi.

Name:  009.jpg
Views: 738
Size:  67.0 KB

Name:  010.jpg
Views: 741
Size:  67.9 KB

Cosmoslar çok şeker çiçeklermiş. Önümüzdeki yıldada çimlenenlerden bir kısmını sökmeyip bırakacağım.

Name:  034.jpg
Views: 661
Size:  60.7 KB

Name:  035.jpg
Views: 704
Size:  59.4 KB

Phloxların pembesi açtı. Kırmızıdan henüz ses yok!

Name:  039.jpg
Views: 694
Size:  57.8 KB

Eski 05-08-2012, 21:52   #30
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Pasif üyelerimizden, sevgili Cevahir Yargıç Yavuz' un armağanı olan bu sevimli çiftçi çift, maalesef kargoda kırılmışlar.
Biraz acemice oldu ama onların kırıklarını kartonpiyer alçısı ile onardım. Bu halleri ile bile çok sevimliler. Teşekkürler Cevahir.

Name:  089.jpg
Views: 1186
Size:  69.8 KB

Name:  093.jpg
Views: 692
Size:  71.0 KB

Asterler ilk çiçeklerini gösterdi.

Name:  054.jpg
Views: 698
Size:  58.2 KB

Bu zinniaları çok sevdim. Gelecek yılda bu türü yetiştirmeyi düşünüyorum.

Name:  047.jpg
Views: 707
Size:  62.5 KB

Name:  048.jpg
Views: 718
Size:  71.6 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025