agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10440Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-07-2011, 19:03   #1
Ağaç Dostu

berrinb's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2011
Sayın Orhan bey bahçeniz yine mükemmel renkler ve iştah açıcı görüntülerle dolu....Acem borusu sarılı ağaçdaki kabakların şekline bayıldım.... Acem borusuna gelince," hiçbirşeyden çekmedim acem borusundan ve ayrıkotundan çektiğim kadar " diyebilirim.İstanbuldaki bahçenin dört bir yanından kese kese ,kökleye kökleye kurtaramadık...Aynen yazlıkta da o şekil ..Bahçenin yer yerine kök salıp fışkırıyor l0 m. ye kadar yolu var..Paşa bıyığınız da açmış bizimki daha tomurcukda bile değil....Herşey muntazam ve huzur verici görünüyor..Ellerinize sağlık...Selamlar sevgiler.....

berrinb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2011, 20:05   #2
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Bahçemin sizce beğenilmesi gururumu okşuyor. Eee.. Nede olsa renklere hükmeden birisiniz.
Berrin Hanım;
Ağaçta asılı kabaklar üç tür. Birisi su kabağı, diğeri uzun kabak, bir diğer türde lobut kabak. geçen yıl yetiştirmiştim. Bu yıl ekmedim.

Acem Borusu, galiba yerinden oynatılmadığı sürece sorun yaratmıyor. Kesildiği veya yer değişikliği amacıyla söküldüğünde, toprakta kalan kök parçaları adeta canavarlaşıyor. Bakalım biraz keyfini çıkarayım. ne zaman sıtkım sıyrılırsa söker, fışkıran sürgünlere kuvvetli herbisitlerden biriyle savaş açarım.

Beğendiğiniz için, tekrar teşekkürler. Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2011, 21:05   #3
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Bu yaz açan iki glayölün ikiside, pembe bulaşıklı beyaz. Diğer renkler henüz açmadılar.

Name:  008.jpg
Views: 629
Size:  70.9 KB

Tohumunu Sayın davut09' un gönderdiği Aydın ve Denizli yöresine özgü, taze iken yumurtalı yemeği yapılan ''Çentme Kabakları'' epeyce büyüdüler. İkisini koparıp, eşim yemeğini yaptı bile. Çok teşekkürler davut09.

Name:  012.jpg
Views: 674
Size:  54.7 KB

Name:  009.jpg
Views: 632
Size:  60.2 KB

Sevgili Elek' in tohumlarını Eskişehirden getirip, ban gönderdiği Katmerli çiçekli yol hatmilerin pembe çiçeklisi açtı. Onada teşekkür ediyorum.

Name:  002.jpg
Views: 651
Size:  70.9 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2011, 22:34   #4
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
[QUOTE=Acem Borusu, galiba yerinden oynatılmadığı sürece sorun yaratmıyor. Kesildiği veya yer değişikliği amacıyla söküldüğünde, toprakta kalan kök parçaları adeta canavarlaşıyor. Bakalım biraz keyfini çıkarayım. ne zaman sıtkım sıyrılırsa söker, fışkıran sürgünlere kuvvetli herbisitlerden biriyle savaş açarım.
[QUOTE]

Siz öyle mi sanıyorsunuz?

Silivri'de yazlığımızın bahçesindeki koskocaman salkım söğüdün dibine ekmiş evin eski sahipleri.
Ben de çok dekoratif görüntü veriyor diye elimi sürmedim ama iki-üç sene sonra koskoca salkım söğüt büyük bir gürültüyle sokağa doğru devrildi tabii bu arada ne bahçe demirleri kaldı ne de duvar.

Bu acem borusu ağacın içini yemiş bitirmiş, mantar gibi olmuş güzelim salkım söğüt.
Bir de ondan sonra da çektiklerim cabası. Aman benden uzak dursun da kim isterse eksin bahçesine. Ondan çektiğimi ben çimdeki su otlarından bile çekmedim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026