![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Fikret Bey' ciğim; Beğeneceğiniz kanısındayım. Ege mutfağından iki lezzet çok hoşuma gitti. Birisi rezene, diğeri gelincik kavurması. Ama gelinciği buralarda yeterince bulmak mümkün değil tabii. Havuç yapraklarını da denerim..![]() Ben maydanozu biraz önce yeniden ekmek zorunda kaldım. Öncekini ekince üzerini çiğnemedim. Kurağa düştü, çimlenmedi. Bu kez küreğin tersi ile tokatladım. Sanırım bu kez çimlenir. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili ciceksever70; Toprağı belliyorum. Çapa (Sapı uzun, tek ve geniş ağızlı olanlara burada kazma da deniliyor!) ile biraz ufalıyorum. Tohumu serpiyorum. Tırmıkla karıştırıyorum. Sonrada üzerine çıkıp çiğiniyorum ki; tohum toprağa iyice yapışsın, boşlukta kalmasın. Tarlalara serpme ekim yapıldığı dönemlerde bu işlem ''Tapan'' denilen ağır bir ahşap düzenekle yapılırdı. Sizin yönteminiz bir metre kare ve altı alanlar için olabilir ama birkaç metrekareden fazla bir alana ekilmiş ise biraz zahmetli olur. ![]() Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|