![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili burak alkan; Bahçemi beğenmeniz beni mutlu etti. Dilerim en kısa zamanda sizde gönlünüze göre bir bahçe sahibi olursunuz. esenlikler diliyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Uzaylı; Bende enteresan yaprak ve dal yapısı nedeniyle beğenmiş, fiyatı pahalı geldiği için iki yıl almamıştım. Aynı fidan ellerinde kaldığı için biraz ucuzlattıklarında üçüncü yılda almıştım. Demekki kısmet değilmiş. Şimdikine adet yerini bulsun diye bir nazarlık asayım bari.. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2010
|
Sayın Orhan Özbilgiç; Nazarlık tılsım değil biliyorum. Ama gören kişiye bir maaşallah bari de de nazarın değmesin diye hatırlatması açısından oldukça faydalı. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Ben ne zamandır gelmedim ya bahçeye kuruttun canım selviyi. İki dal keseydim kendime, sarılaydım dallarına, kuruma diyeydim ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bugün shapsough geldi. Aşı için bir çelik almak için. Ama nafile. O geri dönülmeyen bir yere doğru yola çıkmış. Meyve ağaçları gibi değil bu ibreliler. Kolay kolay hastalanmıyorlar. Ama bir hastalandılarsa kurtulamıyorlar...Ne yapalım? Sağlık olsun be.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2010
|
' O geri dönülmeyen yere doğru yola çıkmış' diyerek içimizi acıtıyorsun Orhancığım.Çok üzüldüm hayalet selviye, hep umutlu olmuştum belki döner diye ...Neyseki bulmuşsun çok da güzel görünüyor . Dediğin gibi sağlık olsun, canım arkadaşım . |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-12-2010
|
Sn. Orhan Özbilgiç; Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Yeni hayalet ağacınız güzelmiş, hayırlı olsun. Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Meliha; Yenisini buldum ya! Artık benimkisi birazcıkta ironi. Bu yaz her senekinden keyifli geçsin. Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın Orhan hocam sabah sabah ot yolmayla işe başladım bir çay molası verdim çayımı içtikten sonra kıştan çıkan üç kovan arılarımı tütsüleyip kovanları açtım genel durumları iyi ancak asker sayısı azalmış ben de onlara biraz kek desteği verdim keyifleri yerine geldi Size de kolaylıklar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kahvaltıdan sonra da motorlu tırpanla tüm bahçenin otunu biçmeye başladım. İkindiye doğru bitirdim. Mayısta beni dizboyu olarak karşılayacağını biliyorum ama temizlik oldu. ![]() Senin birde arı işin var. Neyseki bende öyle bir sıkıntı yok. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl ilk kez ektiğim Koru Çiçeği' ni bu sene yine ektim. Ancak bugün birde ne göreyim.? Geçen yıldan yere dökülen tohumlardan çok sayıda yeniden çıkmışlar. hatta bir öbekte çiçek bile var. ![]() Demekki, Hazeran gibi bir defa ekince bir daha ekmeye gerek kalmıyor. ![]() ![]() ![]() Bu arada, Lonicera Fragrantissima hala güzel kokulu çiçeklerini sunmayı sürdürüyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında tohumdan üretim için gerekli sera koşullarını yaratmak, çimlenmede başarı oranını çok büyük oranda arttırıyor. Ancak ben nisan ayını İstanbul' da geçirmek zorunda olduğum için; ''...saldım çayıra, Mevlam kayıra.'' demek zorundayım. Sadece haftada bir hortumla su püskürtecek biri olacak o kadar! Geçen yıl başarı oranım ancak % 30 kadardı. Bakalım bu sene ne olacak? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Orhan bey ellerinize sağlık güzel görüntüler.Yabani otllar da diğer çicekler kadar güzeller.O mavi renkli ottan bende de var.Toplu durumda çok güzel duruyorlar.Koru çiceğide çok nefis görünüyor.Hayalete gelince gerçek adını doğğru almış.Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Orhan bey elinize sağlık ağaçlar çiçekler hepsi birbirinden güzel. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün, eski Nutka' nın alttaki iki dalı hariç, üst tarafın tamamen kuruduğunu tesbit ettim. Çukurdan çıkardım. En az 10 yaşında olduğunu düşündüğüm bitkinin, ancak 8 numara saksıya sığabilecek kadar bir kökü vardı. Saksıda yetiştirildiği için hiç kazık kökü yoktu! Temmuzda nasıl diktiysem, hiç daha fazla köklenmeden öylece duruyordu. Önce ağacın kuruyan üst bölümünü kestim. Sadece altta karşılıklı iki canlı dal kaldı. Sonra bu dallardan birini daha keserek tek dala indirdim. Kök budaması yapıp gövdeyi açtığim çukura yan yatırdım. Böylece dal dikey, köklü gövde yatay oldu. Sonrasındada toprak doldurup diktim. 30 cm. lik minik bir Nootkatensis Pendula' m olacak mı! Bakalım. ![]() Eğer geniş yapraklı bir ağaç olsaydı; ''banko tutar!'' diyebilirdim. Ama ibreli olduğu için birşey diyemiyorum. Yaşayıp göreceğiz. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba orhan bey, bahçenizden öğreneceğim çok olacağını düşünüyorum,kökü yan yatırıp dalı üste getirme fikrini ben hayatta düşünemezdim, bence kurtardınız ağacı ayrıca kaymak ağacının tek olunca meyva vermiyeceğini yazmışsınız,benim 5-6 yaşındaki kaymak ağacınında neden meyva vermediğinide bu şekilde öğrenmiş oldum.bundan sonra bahçenizin müdavimi olacağımı belirtir kolaylıklar dilerim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Nevzat Bey; Agaclar.net' in varlık sebeblerinden biri de bu bilgi paylaşımı olsa gerek. Hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz. Kökü yan yatırma fikri bugün aklıma geldi. Daha önce hiç sınamış değilim. İnşallah olumlu sonuçlanır. Kaymak ağacı konusundaki bilgiyide bu konuda deneyimli arkadaşlarımızdan öğrenmiştim. Sağlık ve mutluluk dileklerimle, selam ve sevgiler. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE][Eğer geniş yapraklı bir ağaç olsaydı; ''banko tutar!'' diyebilirdim. Ama ibreli olduğu için birşey diyemiyorum. Yaşayıp göreceğiz. /QUOTE] Tutar tutar merak etmeyin Orhan bey, kök yapısı çok güçlü görünüyor. Kır çiçekleri bahçelerimizin asil sahipleri, hiç nazlanmadan her yıl güzelliklerini sergiliyorlar, bu mevsimde otlar bile çok hoş. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında bende ümitliyim Adalet hanım. Dilerim yanılmayız. Kır çiçekleri konusundaki düşüncelerinize bende katılıyorum. İnanın Mayıs ortalarına doğru, İstanbul' dan ilk geldiğim gün gördüğüm manzarayı yaz boyu bir daha görmek mümkün olmuyor. Diğer kır çiçeklerinin arasına gelinciklerde katılyor manzaraya.. Ortaya doyumsuz bir görüntü çıkıyorki sormayın gitsin. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Orhan Hocam, Her bahar, bu yaban otları ve kır çiçekleri ile ilgili bir mücadele yaşarız eşimle. Otlar temizlerken: Onu sökme, ayy.. o çok özel bir yaban çiçeğidir atma,diye diye şaşkına çeviriyorum kendisini. Bir gün çok kızdı bana , hiç birini ellemiyorum varsın her yanı sarsınlar dedi ve çalışmayı bıraktı. Bende: Aşağıdaki dizeleri yazıp, bir demet kır çiçeğini iliştirdim ve yastığının üzerine koydum. Bir saat sonra büyük bir özenle bahçede çalışmalarına devam ederken buldum. Orta yolu bulmuştuk yani..en azından sökerken soruyordu. paylaşmak istedim, sonra sileceğim. İşte o dörtlük. Yaban ellerden gelirler bahçemize, Emeksiz zahmetsiz büyürler kendi hallerince, Adı nedir bilmezsiniz,kimi sarı kimi pembe, Onlar da bir köşede olmalılar bence. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Hozat; Yüreğinizin sesini, hemencik ne güzel döküveriyorsunuz yazıya. Bu şiirin, üstelik kendisini hedeflediğini bilen kişi, nasıl olsunda yelkenleri suya indirmesin? Değil mi ya? ![]() Bu güzel anekdotu ve dörtlüğü, silmenizi engellemek için alıntıladım. Bağışlayın. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Orhan Bey, Ben sayfanızıda yer işgal etmesin diye silmek istemiştim. Beğenip arşive almanız beni çok mutlu etti, teşekkür ederim. Onlar da az değil yani! Denetim altına almadınız mı her yeri işğâl ediyorlar. Kovarsın gene gelirler, Yolarsın gene biterler, Ne olur hor görmeyin, Çünkü çok GÜZELLER. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Bahar geldi bahçeniz şenlenmeye başlamış kır çiçekleri çok hoş ... |
|