![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cemo! Böreği ikindide yedik. Kokusu, foruma fotoğrafıyla bir geldi. ![]() Ağaç gerçekten çok görkemli. Hele dalları.. Ahtapot gibi. Aşağı yukarı buradaki herkesin bahçesinde, onun yavrusu var. Tabii bendede. Ama onun kadar büyümesini ben bekleyemem valla.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Bu arada da Ağaç olağanüstü!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Allah içinize sindirsin bizsiz boğazınızdan geçmemiş anlaşılan Ağaç çok ilginçmiş dalları olağanüstü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özgün bir ikindi kahvaltısı. O nedenle fotoğrafladım. Yoksa canınız çeksin diye değil, valla! ![]() O ağacı görmek için gelenler olduğunu söylüyorlar. Ama gerçekten görmeye değer. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
Orhan bey o ağaç gerçekten müthiş dalların gelişi güzel dağılımı harika |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama, doğaldır ki, ben göremeyeceğim. ![]() Şaka bir yana, ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Çok teşekkürederim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sarmısaklar çimlenmiş. ![]() Rezene (Arapsaçı) de çimlenenlerden. ![]() ![]() Bezelyelerde kendini gösterdi. ![]() Portakal Nergisi her yıl kendiliğinden çıkmaya devam ediyor! ![]() Roka çiçekleri çok ilginç ve bir o kadarda güzel. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orhan Özbilgiç; Hepsi çok güzel güle güle büyütün. Rezenenin zamanı olduğunu bilmiyordum. Bende de biraz var. Çay olarak tüketiyordum. Birazını tohum olarak paketledim. Şimdi eksem mi acaba? ne dersiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Rezeneyi ilk defa ekiyorum. Tamamen bir varsayıma dayalı olarak ektim. Neden mi? Çünkü; İlkbaharda yeşil olarak tükettiğimiz bir bitki. Bu tür ilkbaharda yenilen benzeri yeşillikler, genel olarak kasım ayında ekiliyor. ![]() Şimdi siz sorunca, internetten araştırdım. Ayrıntıları çok uzun olduğu için, sadece bir kısmını alıntıladığım şu bilgiye ulaştım. Yapıştırıyorum. Selamlar. Yetiştirme Tekniği : Doğrudan doğruya tarlaya ekimi yapılabildiği gibi, çelik şeklinde üretilebilir. Koşullarımızda direkt tarlaya ekimde iyi bir bitki gelişimi sağlanmıştır. Sonbaharda tohumlar 60 cm sıra arası mesafesinde mibzerle ekilmiş ve tohumluk miktarı olarak 1 kg/da kullanılmıştır. Eğer rezene üretimi çelik şeklinde yapılacak ise bu takdirde İlkbaharda Mart, en geç Mayıs başına kadar 30 cm sıra arası mesafesinde tohumları 2.5-3 cm derinlikte ekmek gerekir. 0.4 kg tohumluk 100 m2 için yeterlidir. Buradan elde edilecek pençe 1 dekara kafi gelir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Bahçe çalışmalarınız süper Orhan Bey, allah kolaylıklar versin ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkürederim. Dilerim en kısa zamanda sizde büyük bir bahçeye kavuşursunuz. Fide teklifiniz, inanın beni çok duygulandırdı. ama ne yazık ki kabul edemeyeceğim. Nedenlerine gelince, Antep fıstığı, Karadeniz İklimi bitkisi değil! Akasya; kökleri metrelerce uzağa gidebildiği gibi, toprağı ayrık çayırı gibi saran bir ağaçtır. Aryrıca bu köklerden sürekli yeni fidecikler vererek, kısa zamanda bir bahçeyi Akasya korusuna çevirir. Kısacası, bizim buraları gibi Alüviyal topraklarda, kontrolü imkansız bir ağaç olduğu için, var olanlarda kesilmekte ve yerine yenisi dikilmemekte. ![]() Güzel jestiniz için tekrar teşekküreder, sağlık ve mutluluklar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orhan Özbilgiç; Çok sevindim bana iş çıktı desenize. Çok teşekkür ederim. Yetişirlerse vesile olmuş olacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Anladım. Sizin, bu azimle en mükemmeli bulmanız zor olmayacak. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Diğeri; Tohumlar ne zaman toplanırsa sağlıklı tohum elde edilecek? Bu sarmaşığı siz bana sevdirdiniz. Öğrendiklerimi, sizin açtığınız konu başlığında da paylaşacağım. Zaten İstanbul' a dönmezden bir gün önce, en eski tohum kesesini açıp fotoğraflayacağım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Çan sarmaşığı ılıman iklimler de çok yıllıkmış ,bir yıl için de 78 mt uzayabilme özelliği ile çit bitkisi arayan arkadaşlara iyi bir alternatif olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnanın buradada çok yıllık olarak yaşamasını çok istiyorum. Bakalım ne olacak? Eğer çok yıllık olursa, hani şu benim görüntü kirlilği yaratan komşu indirme ve duvarı var ya. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Galiba, tek tohum veren bitki benimkisi..Ama bunu hiçbir nedene bağlayamıyorum. Sadece bulunduğu yerin özelliklerini sıralıyayım. Diğer arkadaşlarımızınkilerle karşılaştırabilmek ve yorum yapabilmek için. Bulunduğu duvar tam doğuya bakıyor. Yani öğleden sonra hiç güneş görmüyor! Doğal olarak, Karayel dışında tüm kuzeyli soğuk rüzgarlara açık.(Yıldız-Poyraz-Gündoğusu.) Toprağa sadece bir kez azotlu gübre takviyesi yapmıştım. Güçlü dallansın diye. Birde bahçemin toprağı alüviyal özellikte. Neyse; Şubat sonunda eğer hala sağlıklı ise ümitleneceğim. Hele birde mayısta canlı bulursam. Hani derler ya! ''Bundan iyisi, Şam' da kayısı.'' ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Sevgili Orhan bey abicim Bahçenizin her karışına özenle bakmaya aralıksız devam ediyorsunuz yine Çan sarmaşığınızın durumunu merakla bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çan sarmaşığımdan, birkaç tohum kapsülünü koparıp tohumlarını çıkardım. Bu işlemlerimi fotoğraladım. Sanırım tohumlar kullanılabilir. Yarından itibaren fotoğraf yüklemeye başlarım. O zaman onlarıda yükleyeceğim. Selam ve sevgilerimle.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Öyleyse ne yapıyorum yarına kadar o fotoğrafları bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
İki kapsülü soydum, tohumları çıkardım. Diğerlerinin kabuklarının kurumasını bekleyeceğim. yaklaşık 7-8 tane kapsülü sarmaşığın üzerinde bıraktım. Onları şubatta koparmayı düşünüyorum. Sanırım üzerinde kalacaktır. Arasıra oradaki komşuma telefon edip kontrol ettireceğim. Duruma göre koparttırırım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sen çok ilgili bir arkadaşımızsın. Bu tohumlara güvenemem. Çünkü doğal ortamda kurumadan kopardım. ![]() ![]() Selam ve sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu.
|
Öncelikle büyük bir tesadüs sonucu aynı anda mesajlarımız denk geliyor. ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|