![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Sevgili Orhan ağabeyciğim , sarı karagözlü suzan sardunyalar petunyalar ne güzel coşmuşlar . Adalet ablamın göndermiş olduğu suzanlar henüz açmadılar daha çok minikler bende sabırsızlıkla açmalarını bekliyorum. Kucak dolusu sevgi ve saygılar.. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen yıl iki ayrı sarmaşık biçimide diktiğimiz, Kara Gözlü Suzanlardan yerlere dökülen tohumlardan çıkan fideleri ağaç altlarına diktik. Bu sene 6-7 ayrı yerde olacaklar. Saksıdakiler genellikle eşimin meşgalesi. Tabii vakit buldukça, birbirimize yardım ediyoruz. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bence de bahçeden sonra terasın tadı bir başka olur hele de rengarenk çiçekler varsa daha bir güzel olur. Tadını bol bol çıkarın Orhan bey ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evimizin en sevdiğimiz bölümü. Özellikle geniş tuttuk. Merdiven boşluğu ile birlikte 36 metrekare. Arazimiz düz olduğu için, yüksekten bakmak daha keyifli oluyor diye, bahçede kameriye tarzı bir şeye ihtiyaç duymadık. Sağolun. Tadını çıkarmaya çalışıyoruz. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Orhan Bey, Yine renk orkestranızdan, çok güzel parçalar dinlettiniz bize, teşekkür ederim. 1247 Nolu fotoğrafınızdaki "ferforje" saksı altlığını, hazır mı aldınız? Yaptırdınız mı? Çok beğendim yerine çok yakışmış. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O saksı altlığı eşimin adaptasyonu. Yıllar önce alınmış ve sonradan kırılmış bir cam vazonun kaidesi. Eşim, şimdi onu, saksı kaidesi gibi kullanıyor.![]() Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkonumun kuzey cephesini sarması için diktiğim yasemin (Jasminium Polyanthum) sanırım türleri içinde en sıradanlarından. Gerçi çiçekleri kokulu ama, çok yoğun bir çiçeklenmesi olmuyor. Bugün açmaya başlamış. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
yasemininizi kokladım haberiniz olsun, herşey çok güzel ellerinze emeklerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürederim ama, birkaç sene sonra sanrım daha güzel olacak. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu senede gecelerimiz, parfümlü olacak. Demekki. ![]() Saygılarımla. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Sevgili Orhan agabeycigim , Kabaklarinin istedigin gibi cikmamasina uzuldum. Bir senesinde Turkiye den getirdigim tohumdan dolmalik kabak ekmistim . Ne guzelde kabak vermisti o sene . Cok bereketliydi . Insaallah seneye istedigin gibi kabak ekersin. Bu sene benimde bizim oralarda tursuluk kara kabak dedikleri bir cins var. Tohumu memleketten. Bahcede suan 6 kok ondan 4 kokde tatli kabagi var. Bu aralar cosmaya basladilar. Kabaklari cikinca bende resimlerini eklerim. Campsis grandflora ne kadar guzel acmis masallah diyelim. Turkiyedeki borazan ciceklerine oldum olasi gipta ile bakiyordum. Gecen yaz sonu madam galen cinsini aldim bende . Ama cicekleri boyle irimi acacak yoksa kucukmu bilemiyorum. Ben Turkiyedeki o iri ciceklileri cok begeniyorum, insaallah oyle iri acar bendekide . Gurbet diyarindan kucak dolusu sevgi ve selamlar gonderiyorum. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili finduk52; İnsan belli bir yaştan sonra, öyle olur olmaz şeyleri dert etmiyor. Sadece ''üzüldüm!'' demek adetten olduğu için söyleniyor. Çünkü sağlığın herşeyden daha önemli olduğu bilincine varıyorsunuz. ![]() O nedenle, kabak konusu sevimli bir anekdot. O kadar. Zaten, komşularımızda, fazlasıyla var. Sağolsunlar, bizede veriyorlar.Hazır kabaktan konu açılmışken, su kabağımın ilk ürününü gördüğümü yazmadan geçmiyeyim. Bu arada, Sevgili Sakagün' ün gönderdiği ''Uzun Kabak'' bitki olarak uzadı gitti. Ama hala üzerinde meyve görünmüyor. Bol bol çiçek açıyor. ![]() ![]() ![]() Sevgili finduk; Madam Galen cinsini ilk kez duyuyorum. İnşaallah çiçeklenirde bizde görürüz. Büyük çiçekli olması dileğiyle. ![]() Hepinize sevgi ve selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öğretmenim; Doğa insanoğluna sonsuz güzellikler sunuyor. Yine arka bahçemdeki bu güzelliği birkaç gün önce farkettim. Çiçekleri (Campanula)Maviş' inkinin renginde.Ama adı: Yabani ot! Bir adı vardır mutlaka, ama ben bilmiyorum. ![]() Saygılarımla. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Orhan abi çok güzel olmuş emeklerine salık. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Ilk eklediginiz resimlere göre cok büyük degisim olmus. Insan ekerken bunlar ne zaman büyüyecek diye merak ediyor ama zaman gecip de böyle renkli, gelismis hallerini görünce iyi ki de ekmisim diyor. (Bu arada Lupin sözümü unutmadim tohumlar kuruyor) Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sitede, öyle mükemmel ilişkiler var ki; gerçekten ideal bir toplum kesitiyiz sanki. Hiç çıkar gözetmeksizin, yürekten paylaşımlar...Bunlardan birinide şimdi siz sergiliyorsunuz. Sağolun. Yaşam boyu hep güzel olsun yaşadıklarınız ve karşılaştıklarınız. Lupinlerin kaynağının siz olduğunu daima hatırlayacağımdan emin olabilirsiniz. Selamlar. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Orhan abi, çok güzel maşallah cıvıl cıvıl hepiside kelebek çalın harika açmış abitolide kendine gelmiş. Dadura'nın tohumunu al olursa eğer benim mor dadura kurudu malesef. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçemdeki bitkiler kışın acısını unutturmaya başladılar gerçekten. Daturaların tohumların tohumlarını tabiiki alacağım. Morunun tohumundan( o günlerde hatırlatırsanız Karagözlü Suzan ile birlikte gönderirim.) Bu arada sevgili Ahmeter' in armağanı olan Sellukamda tomurcuklanmaya başladı. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Orhan Özbilgiç kelebek çalısını daha önce görmemiştim. Çiçekleri çok güzelmiş. Hünnabınız meyvelerini oluşturmuş, bizimkilerde henüz meyve yok, daha doğrusu bugün hiç dikkat etmedim. Ayrıca bahçenizin genel görüntüleri de çok güzel, sağlıkla keyfini çıkarın. Eşiniz hanımefendiye selamlar. |
|
|
|
![]() |
|
|