Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli
Orhan bey merhaba, kolay gelsin.
İnsan, isteyince yaratamayacağı cennet yok. Benim site'nin (forum'un) en çok sevdiğim yerlerinden biri, üyelerin harikalar yarattığı bu bahçe-balkonlar. En eski durumundan, yavaş yavaş nasıl bir güzelliğe doğru evrildiğini, adım adım izlemek ve izlerken, hem heves etmemize, yeni şeyler denememize, hem'de bilmediğimiz ya'da yalnış bildiklerimizi öğrenmemize aracı oluyor.
373 no.lu mesajda'ki hezaren çiçeği çok ilgimi çekti. Böyle öbek halinde, toplu duran uzun boylu ve mavi ile mor arasında'ki renkli çiçekler ile turuncu renkli olanları çok seviyorum.
15-20 gün önce Ankara'ya trenle giderken, Eskişehir ile polatlı arasında'ki bölüm'de tren yolunun hemen dibinde'ki boş arazilerde, sizin bu hezarenlerin boyunda, lalelerin aralarında, sıra halinde belki'de milyonlarca mor renkli çiçekler gördüm.
Büyük bir ihtimal ile lavantadırlar herhalde. Tren yarım saat arıza yapsa'da, inip kökleyip, evde'ki bahçeye diksem diye, içimden geçirmedim değil hani!!. Ev'e tohumdan ektiğim lavantalar çıkmadı'da!!!!
Ellerinize sağlık, güle güle oturun.
|
Sevgili ayazkentli;
Çok haklısınız. İki yıl önce, ilk fidanları, ilerlemiş yaşım nedeniyle, zamanla yarışırcasına diktiğimde, kafamda hep, ''Bunlar ne zaman büyüyecek?'' sorusu vardı.
İki yılı doldurduğu şu günlerde, bahçemin belli bir form kazandığını bende görüyor ve mutlu oluyorum.
Haa..Sahii! Sizin şu Bergama' daki bahçeniz ne durumda? Fırsatını bulduğum ilk etapta, orayı ziyaret edeceğim. Belki sebzeleriniz, hatta bazı meyvelerinizden ürün bile almışsınızdır?
Başlangıçta sadece, dış mekan süs ağaç ve çalıları diktiğim bahçeme, canlılık kazandırmaları için, mevsimlik çiçeklerde ekip-diktim. Gerçekten, aşırı yalınlıktan kurtuldu. Bu yüzden, sizlerede sevdiğiniz renklerdeki çiçekleri fon olarak kullanmanızı öneririm.
Sağlıcakla kalın.