![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili orijin, Manolyanızın açışını kaçırmışım çok güzelmiş.Benim ki hala açmadı, umutlar bu seneye kaldı. Susaklarınız alkışı haketmişler. Lamba, çanak, saksı (sarkıt tarzı) yapmayı denediniz mi? Abutilon çok keyifli görünüyor. Taşfırından çıkan ekmeğin kokusu buraya kadar geldi. Enfes... Keyifle, sağlıkla tadını çıkarın. Sevgiyle... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşaallah sizin manolyanızda açsın bu yaz! Susaklardan sarkıt tarzı saksı yapacağım. Çok hoş duracagından eminim. İçine sarkıcı mevsimlikler dikeriz degil mi? Son soğuklarda ve karda(60 cm kar yağmışve eksi 7 derece ölçülmüş.) Yapraklar ve çiçekleri solmuş, bir dalı kırılmış. O kadar. Gerçi ben gidip görmüş değilim ama, oradaki dostlarım öyle diyor. Nisan ayında yeniden canlanacağını sanıyorum. Sağolun,varolun.. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
Çocukluğumun susakları Susak tohumum var birkaç tane. Bu bahar onları ekeceğim büyütebilirim dilerim. Kim bilir ben de sarkıcı çiçekler yetiştirebilirim içlerinde![]() tabi bu arada takunya çiçeğim büyümeye devam ediyor ![]() Düzenleyen sevim.K : 20-02-2010 saat 18:50 |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyiki hatırlattınız! Susaklarınızı, ne kadar erken dikerseniz, o denli erken oluşuyor. Böylelikle olgunlaşmadan koparmak zorunda kalınmıyor. Bence; ister balkonda, ister bahçede yetiştirecek olun, mart ortasında evde bir saksıya dikin. Bahçe veya balkona nisan sonunda aktarın. Böylelikle bayağı bir zaman kazanırsınız. Gerçi mayıs ta dikilenler görünürde, erken dikilenlere yetişiyor gibi görünsede, erken dikilenler, yinede 5-10 gün de olsa erken olgunlaşıyor. Takunya çiçeği'nize sevindim. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Hasar tesbit çalışmaları...
Nihayet bugün bahçemdeyim. Kıştan etkileneceğini tahmin ettiklerim beni fazla üzmedi. Evet. Etkilenmişler ama ölmemişler. Fakat hiç aklıma bile getirmediğim, Calistemon' lar(Fırça çalıları) çok kötü durumdalar. Kurtulsalar bile, en az iki yıl geriye giderler sanıyorum.![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yeni gördüm ve inanın çok üzüldüm geçmiş olsun |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçemin bulunduğu Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü' nden 10 aralık' ta İstanbul' a döndüm. Bahçemi kışa hazırlamanın ötesinde bir çalışmam olmadı. Mart ayının ikinci haftasında, yaz hazırlıklarını yapmak üzere 10-15 günlüğüne gideceğim. Ancak o zaman resimleyebileceğim. Sağlıkla kal. |
|
|
|
|
![]() |
|
|