![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Orhan Bey, merhabaa... Sanırım artık Samsun'dasınız. Bitkileriniz, bahçeniz soğuktan nasibini alsa da yine hepsine maşallah!.. Bilirsiniz ben sizin bütün çalılarınıza hayranım. Manuka- Çay ağacı-Okyanus Mersini maşallah ne kadar güzel olmuş ne kadar... Gönlünüze sağlık... Sayfamda bina görevlilerin otları biçerken Vangelyamın da nasibini almasına rağmen sayfamda paylaştım güzelliğini görmenizi isterim. Yine sayfamda da söyledim Orhan Beyde ikinciye çiçeklenmesine rağmen bende bir kez, bahar ayında. Şu anki hali değil fakat 20 gün önceki hali sayfamda mevcut. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine; Bitkilerim ve bahçeme ilişkin belirttiğin güzel duygular için, teşekkür ederim. Tabii ki, doğa birtakım güzellikleri yok edip, bazılarını çirkinleştirse de, yine de ortaya çıkardığı yepyeni güzelliklerlere baktırıyor. Çok değil, bir ay sonra, kaybedilenleri unutup gideceğiz maalesef. Ne yazık ki kanunu bu. ![]() Sevgili Hozat ve sizin için inci çalısı çeliklemiştim. Onlarda da henüz bir yeşerme yok henüz. Canlı kalıp kalmadıklarını kontrol edemedim. Zira onlarca saksı gibi gölge bir yerde( fazla sulama gerekmesin diye ) haziranı bekliyorlar ki; yerlerine yerleştirilsinler. ![]() Bahçenize bir ara uğrayıp, vangelyanıza ve diğer güzelliklere bakacağım. Şimdi, gece yetiştiremediğim bazı fotoğrafları yüklemem gerekiyor. Sevgi ve sağlıkla kal. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Solanum rantonetti, her sene olduğu gibi, tüm sarmalamalarıma rağmen, neredeyse kök boğazına kadar kurumuştu. Neyse ki hepten kurumamış... ![]() ![]() İxia (Gelin soğanı) ları, hiç saksısından almıyorum. Her sene kendiliğinden çıkıyorlar. Bu sene sarıları çıkmadı maalesef. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Zafer İnandıklı arkadaşımızın armağanlarından Bilbergia Nutans (Efe Püskülü) açmaya başlayanlardan. ![]() ![]() Balkon duvarınaki gülüm güney çephede açmaya başladı. ![]() ![]() Doğu cephesi de, bombardımana hazır. ![]() ![]() Bu arada kocaman vişne ağacı sebebini bilmediğim bir nedenle kurudu. Büyük olasılıkla bu işte Manas parmağı var. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderatör
|
Orhan Abi Solanum vb. için kışa girişte diplerine saman koyar üzerine de yanmamış hayvan gübresi koyup sararsan kök bölgesi daha sağlam kalır, daha hızlı sürer baharda her ne kadar toprak üstü kısım kurusa da. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Bende benzer bir koruma uyguladım ama samansız. Önümüzdeki yıl için, önerini harfiyen uygulayacağım. Selam ve sevgilerimle. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|