![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamlar Sayin Orhan Özbilgic, yuvanizda ve kendi olusturdugunuz Cennet gibi bahcenizde daha nice saglikli, huzurlu, mutlu ve bir o kadar da uzun bir ömür gecirmenizi dilerim. Melek borazanlarina resmen agzim acik baktim ne kadar güzel ve büyükler masallah, benim melek borazanlariminda böyle büyük olmalari ve gövdelerinin kalinlasmasi icin neler yapabilirim ? Benimkilerde birde böcek sorunu oldu bu sene yapraklari delik desik oldu, sonra cok yagmur yaginca cogu yapraklari döküldü, simdi boylari uzadi güzel yapraklandilar ama havalar sogudu artik malesef. Bananeler tavsiye edersiniz ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi dileklerinize teşekkür ederim. Melek borazanları için özel bir şey uygulamıyorum. Sadece ilk baharda gübre (%26 Amonyum Nitrat), haziranda bir gübre daha... O kadar. Sanırım Yeşilırmak Deltası' nda olmanın bir avantajına sahibiz. Derin bir bitki toprağı. Üstelik alüvyon. Ayrıca bol yağışlı ve ılıman bir iklim. Yine bol gece nemi. Yapraklarını yakından çekmediğim için fark edilmiyor. Benimkilerde de yapraklar dantel gibi. Yaprak bit ve pirelerinin marifeti. Ben ilaç kullanmadım. Kendi kendine yensin diye. Buralarda ilk kırağıya kadar çiçeklenme sürüyor. Geçen yıl aralık ayının 5' inde hala kırağı düşmemişti. İnanın üzeri çiçekli iken budayıp, sentetik çuvallarla gövdelerini sardım. Yumuşak bir kış geçmesine rağmen, toprak seviyesine kadar dondular. Nisanda birçok yeni sürgünler verdiler. Ben onlardan güçlü gördüğüm 3' er tanesini ayırıp, diğerlerini kopardım. Sonuçta gördükleriniz üçer ana dallı bitkiler. Üzgünüm. ![]() Size önerebileceğim bir birikimim yok! Selam ve sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir haftaya yakın süredir sebze bahçesine girememiştik. Bugün hepsini topladık. Bamyalarda çok kartlaşma vardı, koparıp attık. Sadece yemeklik olabileceklerini topladık. Kışlık kuru fasulyelerde olmaya başlamış. Onlardan da epeyce topladık. Domatesler eskisi kadar çabuk kızarmıyorlar. Birde onları iki güne bir topladığımızdan, onlar azdı. Çeri domates arsız. O bereketliliğini sürdürüyor. Börülceler, yeşil fasulyeler... Köyde bugünlerde hayat bedava... ![]() Salçalık-Turşuluk biberlerde kızarmaya başlamışlar. Diğer biberler ve patlıcanlar hala bol. Son kavun ve karpuzu kopardık. Gerçi geçenlerde kopardıklarımızdan 3-4 tane daha alt katta havadar bir yerde var genede. ![]() ![]() ![]() Şeker pembe oya ikinci kez coştu. ![]() Mercan Ağacı çiçekleri giderek güzelleşiyor. ![]() Köyde, gerçek anlamda ''köylülük'' yaşayan, çok sevdiğimiz bir dostumuz, bir bakraç yoğurt getirdi ki sormayın! Nisanda da getirmişti sağolsun. Hemen kaşıklarımızı daldırdık. ![]() Hiç yağı alınmamış sütten yapılmış. Kaymağı neredeyse 1 cm. Yok böyle bir lezzet. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|