![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Orhan hocam hangisinden başlayayım bilemiyorum. Burada hepsini yazmaya kalksam herhalde destan olacak. Bahçeniz her geçen gün çok güzel oluyor. Bu sene çok çok güzel seneye nasıl olur bilmiyorum. Clamatisler göz dolduruyor. Senin bahçede yok yok. Bütün çiçek türleri mevcut. Maşallah. Bence botanik bahçeye doğru gidiyor. Botanik bahçesinin bir ölçüsü nedir ? Bilmiyorum ama. Bana botanik bahçesini andırıyor. İçerisinde sadece şelalesi eksik. Lütfen bu bahçeye şelale ekleyin. Haberiniz olsun birgün makas alıp elime bahçeye girip ne var ne yok talan edeceğim. (şaka şaka) Yine de bazı çiçeklerinizden mümkün olursa çelik istiyorum. Bahçenizi gezdim gözüm gönlüm açıldı. Her şey yerli yerinde. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Eşinize ve size saygılarımla.. Bahçenizde sevdiklerinizle beraber güzel günler yaşayın İnşallah. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın gülsu; Zaman zaman Sayın Zeki Yağlı' nın bir sözünü hatırlıyorum. Bugünde siz hatırlattınız. ''Evin yenisi, bahçenin eskisi güzeldir.'' Gerçektende öyle. Her geçen yıl dahada büyüyen bitkiler, doğal olarak daha çok çiçekleniyor ve dahda gösterişli oluyorlar. Artık 5 yılı doldurduk. O nedenle biraz daha güzelleşti tabii. Evet bu 5 yıl içinde ilgimi çeken tüm bitkileri edindim sayılır. Bazıları bu coğrafyayı sevmedi. Örneğin; En son olarak dün ikinci Grevilya Çalı'sıda ortamı reddetti. Artık yenisini denemem. ![]() ![]() ![]() Mevsim geldiğinde hatırlatırsanız, uygun olan bitkilerden çelik alabiliriz. Hele sizler gelip alsanız, dahada güzel olur. Ama siz o zamanı beklemeyin. Yaz aylarında gelin. buyurun, bekleriz. Selam ve sevgilerimizle. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili gürcan keskin ve Sevgili sonkez; Beğeni ifade eden sözlerinize teşekkür ederim. Sevgili nesli60; Övgülerinizle beni motive ediyorsunuz. Sağolun. Bahçe büyük. Şimdilik çok fazla yardım almadan tüm işleri kendim yapabiliyorum. Nitekim iki üç gündür, fındıklık altındaki otları, misinalı tırpanla biçtim. Nihayet bitti. ![]() ![]() Ama yıllar geçtikçe, ya yarden ya da serden vazgeçeceğiz. Anlayacağınız mevsimliklerden vazgeçeceğiz.: Birçok işi parayla yaptıracağız. Neyse, hayırlısı olsun. Sizin bahçenizi öylesine gezdim. Bir başka sefere eni konu dolaşırım. Kolay gelsin. Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba. Bahçemi beğenmiş olmanız beni çok mutlu etti. Sağolun. Çan sarmaşığının görünürde tohum kapsülü yok! Oluştuğunda ceviz gibi görülüyor. Oluşursa şubat ayında kuruyor. Yani olgunlaşıyor. O günlerde size gönderebilirim. Selam ve sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu kış eşime bir arkadaşı, ''Bu fasulyenin turşusu çok güzel oluyor.'' Diyerek minicik tohumlar vermiş. Bende birkaç öbek ektim. O minnacık tohumlardan, boyları neredeyse 60-70 cm. yi bulan bir börülce cinsi çıkmaz mı? Varlığını biliyordum ama ilk kez görüyorum. ![]() ![]() ![]() Normal börülcem zaten var. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
cok tesekküredrim , subat ayinda yeniden bu konu hakkinda görüsürüz insallah, bende sitede bahcemi olusturmak istiyorum ,paylasmak istedigim fotograflarim var fakat nasil yapacagimi bilmiyorum, yardimci olursaniz cok sevinirim |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|