![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Saray Nanesi de çiçeklenmeye başladı. ![]() Sonbaharda, Acer Palmatum'un bir yan dalını alarak, tek dal olarak bıraktım. Biraz daha yükselsin diye. ![]() ![]() ![]() Deutzia (Havlu püskülü) de bu yıl boylananlardan. Tomurcuk çok ama çiçeklenmesi mayıs sonunu buluyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Pas Hastalığı nedeniyle çiçeklerini görmeden, sapları kuruyan Glayöl soğanlarını sökmüş ve iri talaş içinde saklamıştım. Baktımki sürgün veriyorlar, hemen toprakla buluşturdum. Birazda, yanmış ahır gübreli toprak ilave ettim. Ortada Sevgili Zafer İnandıklı'nın armağanı kırmızı çiçekli Brugmansia, kenarlarda glayöller. Glayöller bu yıl bir terslik etmeyip açarlarsa, balkondan manzara güzel olacak. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematislerden Rouge Cardinal, geçen yıl olması gereken renkte(Şarap kırmızısı) açmıştı. Bu yıl ilk çiçeği koyu eflatun. Yani açık mor. ![]() ![]() İlk açan miss Bateman olmuştu. ![]() Sonra Glady Picard açtı. ![]() Bugünde Piiliu kendini gösterdi. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ertesi gün Dekovatör ile toprak parçalanarak, ekilip-dikilebilir hale getirildi. ![]() ![]() ![]() Son olarakta 30 nisanda fasulye, bamya, börülce, dolmalık ve kış kabakları ekildi. Domates, patlıcan, biber, salatalık, karpuz, kavun gibi sebze fidelerinin dikimi, birkaç gün sonra başlar, mayıs ortasını bulur. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;1148382]Clematislerden Rouge Cardinal, geçen yıl olması gereken renkte(Şarap kırmızısı) açmıştı. Bu yıl ilk çiçeği koyu eflatun. Yani açık mor. ![]() Eklenti 398815 İki gündür açan diğer çiçekler gerçek renginde... ![]() Bu arada ilk açan şakayıklar, vişne renkli olan kökte. Diğerleri beklemede. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de Bauhaus'da şakayık bulup aldım dün. Küçük ( saksı boyu hariç 35-40 cm kadar var) ama oldukça sağlıklı gözüküyor.Üzerindeki etikette ağaç şakayık olduğu yazıyor ama yumru kök mü diye meraktayım yine de. Önce saksıya almayı düşünüyorum. Uygun bir yer bulunca da toprağa geçireceğim. |
|
|
|
|
![]() |
|
|