![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Geçen senelerde, balkon duvarının neredeyse tamamını kaplayan gülü, clematis sevdası yüzünden yarı yarıya küçülttüm. Boş kalan bölümlere clematisler sarsın diye. İki gündür gül açmaya başladı. Üç yaşına giren, öndeki beyaz çiçekli erguvanım, bugün itibariyle tamamen açtı. ![]() ![]() Nisan ayında birçok arkadaşımızınki çiçeklenince, Şakayıklarımın açışını göremeyeceğim endişesi kaplamıştı içimi. ![]() Oysa hala açmadılar. Demekki burada, mayıstan önce çiçeklenmiyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Leptospermum (Okyanus mersini, manuka, çay ağacı) lar sürekli çiçekteler. ![]() ![]() ![]() Beyaz erguvan ile birlikte tohumdan yetişen bir diğer erguvan çiçek açmadığı için rengini bilemiyorum. Ancak yaprakları kırmızımsı. Dallara yön vermek için çarmıha gerdim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Saray Nanesi de çiçeklenmeye başladı. ![]() Sonbaharda, Acer Palmatum'un bir yan dalını alarak, tek dal olarak bıraktım. Biraz daha yükselsin diye. ![]() ![]() ![]() Deutzia (Havlu püskülü) de bu yıl boylananlardan. Tomurcuk çok ama çiçeklenmesi mayıs sonunu buluyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Pas Hastalığı nedeniyle çiçeklerini görmeden, sapları kuruyan Glayöl soğanlarını sökmüş ve iri talaş içinde saklamıştım. Baktımki sürgün veriyorlar, hemen toprakla buluşturdum. Birazda, yanmış ahır gübreli toprak ilave ettim. Ortada Sevgili Zafer İnandıklı'nın armağanı kırmızı çiçekli Brugmansia, kenarlarda glayöller. Glayöller bu yıl bir terslik etmeyip açarlarsa, balkondan manzara güzel olacak. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|