![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Orhan bey yanlis anlasilma olmasin, talas suyu cok tutar kökü cürütebilir ben bildigimiz agac kabugu rendesinden bahsetmistim talastan daha iri iri oluyor. Bahceye inince sizin icin resimlerim. Burada hazir satiliyor ama Türkiye`de sanirim siparis üzerine bulunabiliyor. Bozulan orman gülü dallari bazen sonradan bicimsiz bir sekilde uzayabiliyor bizim önceden evde olan eski agacimizda böyle bicimsiz bir gövde olusumu oldu cürüyen dallari kesince. Onun önüne nasil gecilebilir bilemiyorum. Belki bilgisi olan vardir bizler de faydalaniriz. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orman gülüm bir tane. Bu kış mutlaka bir tane daha alıp yedekleyeceğim. Alırkende formuna dikkat ederim artık. İstanbul'da, bunu aldığım yerde ellerinde tek bir tane kalmıştı. Çokta yakışıklı değildi anlayacağınız. Sonrasında başka fidanlıklarda, çok güzellerini gördüm ama almıştım bir kere.Neyse! Benim için bir deneyim oldu. Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Göz aşısı. Ağustos ayı göz aşısı için çok uygun bir ay imiş! Esenlikler diliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Sn Orhan hocam hakikaten asterler çok güzeller. Tohumunu bulabilirsem bende alacağım. Tohumlar hibritse paketin dışında yazması lazım yanılmıyorsam. Bende hibrit tohumlardan hoşlanmıyorum. Hocam eviniz bulunabilir bir yerde, nazik davetiniz içinde teşekkür ederim. Şartlarım uygun olursa tabii ki sizleri ziyaret etmek isterim. Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Bu arada gül sardunyaya çok üzüldüm, ne hale gelmiş. Saksıyla getirme teklifinizide çok sevindim, sardunyalar inşallah iyi olurlar bu arada da hem misafirimiz olursunuz. Sardunya olmadanda gelin misafirimiz olun. Sağlıkla kalın |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın Orhan bey bayramınızı kutlar , enfes bahçenizde eşiniz ve ailenizle mutlu nice bayramlar dilerim.....Tohumlarını yolladığınız Selluka bana bayram sabahı çiçek tomurcuklarını , hediye etti...Çok sevindim...Tekrar Sağolun,teşekkür ederim...Selamlar ,saygılar.....b |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Berrin Hanım; Umarım bayramınız, gönlünüzce geçmiştir. Biz, sizlerin güzel dilekleriniz ölçüsünde hoşça bir bayram yaşadık. Sellukalarınızın tomurcuklanması beni de mutlu etti. Bu yıl bende kendi tohumlarımdan üretttiğim sellukaları büyüttüm. Hepsi tomurcuklandı. Bir bölümü çiçeklendi. Bugün veya yarın fotoğraflarını yayınlayacağım. Dilerim hep mutlu olursunuz. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Orhan hocam masal tadında bir bayram geçirmenizi dilerim ... Sizi ve bahçenizi özledik nerelerdesiniz.. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2011
|
Bahçeniz muhteşem Orhan bey, birşey soracaktım acaba paşa bıyığı çelik olarakmı yoksa o fasülye gibi çiçeklerdenmi üretiliyor? |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeme hoşgeldiniz. Beğenileriniz için teşekkür edrim. Paşa Bıyığı' nın tohumdan üretildiğini kesin olarak biliyorum. Zira benimkisi tohumdan üretildi. Ancak; Çelikle üretilip üretilmediği konusunda bilgi sahibi değilim. Saygılarımla.Not: Tohumdan üretilen bitki, ikinci yılda çiçekleniyor. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2011
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Orhan bey, bilgilerinizide o muhteşem bahçeniz gibi paylaştığınız için. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Arada fotoğraflamayı unuttuğum Kına çiçekleri, tek tük te olsa açan Clematisleri de sayacak olursak, 3 Eylül itibariyla çiçekli durumda 60 ' a yakın farklı türde bitkim var. Bu da, ağustos ayının, bahçemin en renkli dönemi olduğu ve eylüldede bunun sürmekte olduğu anlamını taşıyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Maşallah maşallah renk cümbüşü ile gene bizi mest ettiniz. Seneye dahliaların her rengi olacak inşallah. Asterleri çok seviyorum ama bugün yağmur yağdı hepsi yerlere yattı çok nazik çiçek. Paşa bıyığı çiçeğini görünce gene heveslendim ne vardı bizim iklime uygun olsaydı her yere dikerdim yazlıktan birsürü tohum getirmiştim hepsi çıkmışlardı ama kışın dondular. Çok üzgünüm çokkkkkk.. Selamlar.<<<< |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Kısmet ağacının yaprakları antibiyotik gibimi kokuyor. Benim ağacın yaprakları öyle kokuyor merak ettim.... |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Paşa bıyığı için üzüldüm. Keşke iklime uysaydı. Yaz boyu çiçekli bir çalı. Çiçekleride çok güzel. Kısmet ağacı' nın yaprakları ezilirse Bemiks vitamin gibi kokuyor. Ama çiçeklerinin kokusu hem gece, hem gündüz yasemince.. ![]() Görüşmek dileğiyle. Şu yüklemeleri bitireyim. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Orhan abiciğim öncelikle bayramınız mübaraek olsun Bahçedeki herşey çok güzel ama ben en çok asterleri sevdim renkli renkli harikalar. Kardinallerin de maşallahı var muhteşem görünüyor ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Asterleri gelecek yılda çok kullanmaya karar verdim. Tohumlarını bolca alabileceğimi ümüdediyorum. ![]() Kardinalde çok güzel çiçekmiş. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Orhan hocam tam bir görsel şölen hepsi ayrı güzellikte maşallah ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler... karagözlü suzan tohum oluşturuyormu acaba? |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet Tohum oluşturur. Arzu edersen, yaz sonunda senin için toplarım. Ben almıyorum. Her sene dökülen tohumlar kendiliğinden çıkıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ohhh gözümüz gönlümüz açıldı ![]() |