![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili güldeste; Maalesef, o çalılar şimdi 124 numaralı mesajda görüldüğü gibi.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Kaybettik
|
Fırça çalısı çeliği dikmiştim. Sevgili gurbik yollamıştı. Çeliklerim öylece duruyor ufacık bir filizlenme yok. Kurumadılar da. Çeliklerin yanına az bişey tohum ektim. Tohumlar çimlenmiş. Onları öldürmeden bir kaç tanesini büyütebilirsem fırça çalım olacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Anne sığırdan yeni doğan bir buzağının tüyleri kadar parlak.. Vişne renkli bir kadayıf dolması sanki. Sonrası malum.Yine enfes bir fırça. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Orhan Abi çok üzüldüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sağol sevgili ankara. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
En azından daha tecrübeli ve dikkatli olacağımı biliyorum. İnşallah herşey daha güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Baştan, sona büyük emek verilmiş, ter dökülmüş. Bazıları kış mevsiminin zalimliğine kurban gitsede, sizin sevgi ve gayretinizle baştaki güzellikler yeniden canlanacaktır eminim. Kolay gelsin, sevgi ve sağlıkla kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sagolun. Sizin bahçeniz, biraz daha korunaklı bir konumda. Ayrıca İstanbul' da biraz daha hafif oldu don. Bu nedenle sizin bahçenizde, hasar yoktur umarım. Sizinde vurguladığınız gibi, ''yine, yeniden'' diyeceğiz bir gayretle.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Minik yelpazeniz de çok şirin gerçekten. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada kesin olarak, (kökü de dahil) donan Fırça Çalısı'nı söktüm. Yerine, yine benim gibi burada bahçesi olan ve kışı İzmir' de geçiren bir dostumun armağan olarak getirdiği, Paoneia arborea(Ağaç Şakayığı) fidanını diktim. Araştırdım. Eksi 20 derecelere kadar dayanan bir bitki. Yani kışları aklım onda kalmayacak. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üzüldüm. ![]() Eşim ve ben buraya ancak yaz başında gelebileceğimizi varsayarak genelde, tüm bitki tercihlerimizi yaz mevsiminde çiçeklenenler olarak yapmak zorunda kalıyoruz. Frezya gibi bahar çiçeklerini de bu nedenle, dikim sınırlarını zorluyoruz. Üstelik bu benim ilk frezya denemem. Benim soğanlarımda çürüyebilirdi. Birazda şanslıymışım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sayın özbilgiç çok geçmiş olsun . üzüntünüzü en iyi anlayanlardanım o muhteşem bahçenize verdiğiniz emekten ne kadar üzüldüğünüzü anlaya biliyorum. bendede durum farklı değil,bundan sonra ılıman iklime göre yetişen meyve ve çiçeklerden yana tercihimi kullanacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
sayın özbilgiç çok geçmiş Düzenleyen gurbik67 : 23-03-2010 saat 21:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gurbik67; Teşekkürederim. Bazı bitkilerin çok daha ılıman koşullar aradığı muhakkak. Aslında benim bitkilerim çokta nazlı bitkiler değiller. Örneğin yıllardanberi bu çevrede Zakkum hep vardı. Kolay kolay birşey olmazdı. Mandalina desen öyle.. Bu sene kocaman mandalina ağaçları ya kurudular ya da tüm yapraklarını kaybettiler. Anlıyacağınız bu ''kırk yılda bir'' değilsede on yıllarda bir görülen bir soğuk. Yılmak yok! ![]() Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
sayın özbilgiç fikirlerinize elbette katılıyorum. ancak kapatılamayacak kadar bitkiye maalesef yapacak şey yok . 6 mt boyunda avakadom bile kurudu . üstü kapalı ama içine azda olsa dıştan giren havadan dolayı kamkatım 4 adet mayer limonum 3 adet bunun yanında çeşitli tropik bitkilerim tamamen dondu dondan etkileneceğini bilsem gerçi biliyorum ama soğuğun o derece kapalı yeride etkileyeceğini kestiremedim. tesellim canımız sağ olsun diyorum. aslında emeğime bile acımıyorum,acıdığım üç beş yıl yeniden yetiştirmek için insanın azmi kalmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Galiba siz, içimizde kış koşullarından en çok zarar gören arkadaşlarımızdansınız. Son cümlenizdeki duygularınıza aynen katılıyorum. Geriye söylenecek bir şey kalmıyor. ''Sağlık olsun!'' demekte insanı teslli etmiyor. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Bu yaz, zemini renklendirecek, bir bölümünü satın aldığım, önemli bir bölümünü arkadaşlarımızın gönderdiği bir sürü tohumum oldu. Onların direkt bahçeye ekilebileceklerini ektim. Diğerlerini de saksı ve viyollere ektim. Ayrıca birkaç değişik bitki çeliğini köklendirdim. Onların hepsini ilkel bir limonluğa bıraktım. Bir dostum arada sulayıverecek. Mayısta gidip kalıcı yerlerine dikmeyi düşünüyorum. Tabii, sonuç başarılı olursa. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
sayın özbilgiç ; her halde bu japon manolyasından sizde yok. istemen halinde sonbahar ayında hediye edebilirim yılda 2 defa çiçek açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|