agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10440Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-08-2010, 12:19   #1
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Keşke bütün hırsızlar böyle olsa

Bu sonbaharda, biz de epey bir yer değişimi yapacağız. Umarım doğru yaparız da, bitkiler de biz de stresten kurtuluruz.

Çok ferah bahceniz var. Biraz kopya çekmem gerek

Sağlık ve mutlulukla yaşayasınız.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2010, 13:28   #2
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Sevgili cemo;
Aşağıda birinci ve üçüncü fotoğrafta görülen Gülibrişim' i, ikinci fotoğrafta tek top olarak görünen Kısmet Ağacı' nın sol yanına taşıyacağım. Zira bulunduğu yerdeki Kısmet Ağacı ile araları 4.5 metre. şimdiden taçları birleşti bile.

Gülibrişimi taşıyacağım yerdeki Kısmet Ağacı' nın da iki aya yaklaşan süredeki yasemin kokulu çiçekli döneminde, balkonumda kokusundan yararlanabilmek için, Son fotoğraftaki evin sağ yanında(Fotoğrafta farkedilmeyen) genişçe bir boşluğa taşıyacağım.
Zira; Her iki Kısmet Ağacımın şu anda bulundukları yerleri binadan 35-40 metre uzaktalar. buna rağmen kokularını rüzgar balkona kadar getiriyor.

Ayrıca, öndeki selviler kesilince tam güneşe kalan Acer Palmatum, yarı gölge ağacı olduğu için, binanın önündeki bu yıl ortasına, beyaz bodur Dahlialar dikipte sevemediğim, Ateş çiçeği tarhının ortasına alacağım. Böylelikle nisbeten yarı gölge bir alana geçmiş olacak. Hemde balkonumuzun önünde, kırmızı yaprakları ile güzel bir görsellik oluşturacak.

İşte benim değişiklik planlarım bunlardan ibaret. Sanırım daha düzenli ve ferah bir görüntü ortaya çıkacak.
sağlıcakla kalın.

Name:  026.jpg
Views: 588
Size:  55.1 KB

Name:  011.jpg
Views: 610
Size:  65.5 KB

Name:  018.jpg
Views: 611
Size:  71.2 KB

Name:  060.jpg
Views: 597
Size:  71.6 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2010, 14:41   #3
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Gecen yıl diktiğimiz gülibrişim çok hızlı büyüdü, bende kasım gibi yer değiştirmiştim ama kurudu Bu yıl yeniden alıp diktim. Benim kırmızı yapraklı acer sabah güneşi alıyor ama yerini sevmedi sanırım, yapraklar sararmaya başladı.

Sizin melissa balkon önünde bahcede dikili değil mi. Ben soğuğa dayanamaz diye hala saksıda tutuyorum. İklimimiz aynı sayılır, sizden cesaretle bende baharda balkon önüne gecireceğim. Balkon önü tam gün güneş almakta, melissa yarı gölge seviyordu yanılmıyorsam. Ne yapacağım şimdi, ben bu bitkilere yer beğendiremedim

Fidanistanbul siyah yapraklı gülişrişim satıyor bir bakın isterseniz(ben baktım aklım kaldı), görüntü harika fotoğrafta.

Sağlıkla büyütün güzellikleri.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2010, 21:30   #4
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Çok güzel selluka açmış gözünüz aydin orhan abi,diyerleride harika görünüyor.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2010, 21:59   #5
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 Mesajı Göster
Çok güzel selluka açmış gözünüz aydin orhan abi,diyerleride harika görünüyor.
Sevim Hanım;
Gerçekten güzel bir bitki. Eğer tohumlarını olgunlaştırabilirse, size de gönderirim.
Selamlar.

Eski 15-08-2010, 23:28   #6
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Çok teşekkür ederim orhan abi benim var.
Bu yıl ekmiştim hediye gelen tohumdan daha gücük inşallah büyürde bende çiçeyini görürüm.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2010, 23:57   #7
Ağaç Dostu

Satı Uğurtan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2009
Galeri: 14
Sevgili Orhan bey,çok sıcaktı bahçenizi gezdim çok iyi geldi çok serinledim, güzellikleri görünce dinlendim.
Sevgili eşiniz ve sizin ellerine sağlık sevgiler.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2010, 10:53   #8
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan Mesajı Göster
Sevgili Orhan bey,çok sıcaktı bahçenizi gezdim çok iyi geldi çok serinledim, güzellikleri görünce dinlendim.
Sevgili eşiniz ve sizin ellerine sağlık sevgiler.
Sağol be! Satı kardeşim.
Sen çok sevecen bir insansın, gönül dostusun. Hep böyle kal. Sağlık ve mutlulukla birlikte tabii.

Eski 17-08-2010, 09:32   #9
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Orhan bey siz selluka ağacı yapmışsınız, muhteşem olmuş.
İnanılmaz bir güzellik olmalı, altında bu güzel kokuyu nefesleyerek oturup dinlenmek ne güzel olur şimdi.

İki senedir selluka yetiştirmek için çırpındım, kayıpsız çimlenmeye rağmen bir türlü yetişkin bir sellukam olmadı çiçeklerini de koklayamadım.

Bahçe çok düzenli, çok emek verdiğiniz belli oluyor, ellerinize sağlık.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2010, 11:08   #10
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Orhan bey siz selluka ağacı yapmışsınız, muhteşem olmuş.
İnanılmaz bir güzellik olmalı, altında bu güzel kokuyu nefesleyerek oturup dinlenmek ne güzel olur şimdi.

İki senedir selluka yetiştirmek için çırpındım, kayıpsız çimlenmeye rağmen bir türlü yetişkin bir sellukam olmadı çiçeklerini de koklayamadım.

Bahçe çok düzenli, çok emek verdiğiniz belli oluyor, ellerinize sağlık.
Adalet hanım;
Benim şansım, sizlere göre hep en az bir yıl geriden gelmem. Yani sizlerin doğru ve yanlışlarınızı görmem ve okumam büyük bir avantaj.
selluk için söyledikleriniz aynıyla vaki.. Gerçekten bu günlerde yanından geçerken bile o kadar güzel kokuyor ki! İlk çiçeklenme sırasında, beklentilerimi karşılamamıştı ama çiçeklenme yoğunlaştıkça, kokusu gerçekten; ''İyiki Sellukam var.'' dedirtiyor.
Bu nedenle; bu bitkiyi bana armağan eden Sevgili Ahmeter' e minnettarım.

Dedim ya! Bahçemin düzenliliği tamamen, sizlerin deneyimlerinizden hasbelkader yararlanmaya çalışıyor olmamdan.
Sağolun.

Eski 17-08-2010, 12:09   #11
Ağaç Dostu

nazlı06's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2007
Orhan bey, Benim Sellukam 2 yıllık bende hala çiçeklerini koklayamayanlardanım bazen sinirleniyorum yolup atasım var. Çiçeğini görebilsem gam yemiyeceğim en çok da kuzenim merak ediyor.

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2010, 14:03   #12
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 Mesajı Göster
Orhan bey, Benim Sellukam 2 yıllık bende hala çiçeklerini koklayamayanlardanım bazen sinirleniyorum yolup atasım var. Çiçeğini görebilsem gam yemiyeceğim en çok da kuzenim merak ediyor.
Nazlı Hanım;
İnanın! Selluka konusunda hiçbir deneyimim yok! Bu benim gerek yer seçimi, gerek gübre türü ve gübreleme ve sulama aralığı tercihim vb. gibi, tamamen tesadüfi bakımımdan kaynaklandı.

Sizin Selluka, saksıda mı? Benimki 45 litrelik saksıda ve toprağa gömülü. İki üç güne bir suluyor, 15-20 güne bir, bir çorba kaşığı(silme) kadar kimyasal gübre(20-20-20) veriyorum.

Dilerim en kısa zamanda çiçeğini görürsünüz. Aslında sizin Sellukanın mutlaka açması gerekirdi. Malum, Selluka ne de olsa bir İzmir bitkisi. Hatta sizin sellukanızın sürekli toprakta kalmasının bile sakıncası yoktur sanırım.

Selam ve sevgilerimle.

Eski 17-08-2010, 18:12   #13
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Sayın orhan Bey,
Güzel sözleriniz içn çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun sayın öğretmenim. Aslında siz Selluka yetiştiren arkadaşlarımıza çok çok teşekkür etmeliyiz. Zira nerede ise kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkıyorsunuz. Anneannemlerimizin değerlerine sahip çııyorsunuz. (Edebiyat Defteri, Kültür ve Sanat Platformu'nda Mehmet Ali Gülşen'in bir yazısında okumuştum)

Selluka. İzmir Kokusu.
Birgün Pazarda çiçek satarken, tezgahıma çok şık giyinmiş zarif bir hanımefendi yanaştı ve şöyle bir soru sordu;"Biliyorum sizde de yoktur, ama annem ısrar ediyor, ne yapayım acaba sizde selluka diye bir bitki bulunur mu?"

Hoppala! Afalladım önce. Soruyu sormadan cevabını da kendisi vermişti!

Ama bilmiyordu ki, benim çok özel bir çiçekçi olduğumu! Nerden bilecekti ki, Yüksek sosyeteye mensup hanımefendi. Ama annesi çiçeklerimi sergileme yöntemimden mi olsa gerek anlamıştı, bende birşeyler olduğunu. Bana şaşkın bakışlarıyla sorar gibi duran hanımefendiyi kaale almayan, umursamayan bir tavırla evet, var dedim. Genç kadın şaşkın şaşkın "pardon,siz benim ne aradığımı tam olarak anladınız mı", dedi Ben kadına laf yetiştirirken,sellukayı bulmaya çalışıyordum, yüzlerce bitki arasından. Aynı zamanda da,uzun zamandan beri kimse arayıp sormuyor bu sarmaşığı diye hayıflandığım bitkinin alış ve satış fiyatını hatırlamaya çalışıyordum. Galiba bana maliyeti 10 ytl. idi.

Genç kadın annesine seslendi,"varmış anne". O an yaşlı kadını görmeliydiniz, nerdeyse ağlıyacaktı. "Görebilir miyim, evladım"dedi.

Sellukayı çoğu gençler bilmezler. İzmir’e ait bir sarmaşık bitkisi. Ama İzmir ve Karşıyaka’da ki yalıların kamelyalarını yeşillendiren çok özel kokulu bir sarmaşıktır. Hatta bir ara basından okuduğum kadarıyla, Kemeraltını Koruma ve Yaşatma Derneği, ücretsiz olarak fasulyeyi andıran tohumlarını İzmir'de ücretsiz olarak dağıtmıştı. Selluka İzmir kokusudur. Onda kiasalet, ne Gardenya kokusuna, ne Manolya kokusuna, ne Ful çiçeği kokusuna benzer. Limon çiçeği ile Yasemini andırır kokusu.

Sellukayı gören yaşlı kadın, yavrusunu kaybetmiş ana gibi çiçeğe sarıldı ve kızına dönüp öde parasını işaretini verdi. Fiatını sormadı bile. Tam bir aşkla bağlanmış çiçeğe yaşlı kadın. Aşkın bedeli olmayacağına göre, normaldir.

Saygılarımla.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2010, 03:04   #14
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sevgili Cumhur Tonba;
Tam Türkçe-Edebiyat Dersleri kitaplarına yakışır bir öykü. Maşaallah, dağarcığınız da çok zengin.
Elinize, dilinize sağlık.

Eski 18-08-2010, 03:20   #15
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Yine bu yıl ilk kez ektiğim Mavi Çan Sarmaşığı, balkona doğru tırmanarak geliyor.
Fotoğraftaki oluşumlar çiçek tomurcuğu olsa gerek.

Name:  021.jpg
Views: 903
Size:  58.8 KB

Name:  018.jpg
Views: 838
Size:  28.4 KB

Eski 18-08-2010, 03:40   #16
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Bu kış yaklaşık toprak seviyesine kadar donarak kuruyan Calistemon(Fırça Çalısı) yeniden çalılaşmaya başladı.
Name:  080.jpg
Views: 938
Size:  70.3 KB

Bahçemdeki iki Cennet Kuşu Çalısı(Paşa Bıyığı)'ndan diğeride çiçeklendi.
Name:  065.jpg
Views: 1512
Size:  68.3 KB

Bu sene çiçeklenmesini göremediğim Eskalonya Çalısı. Oysa yaz boyunca pembe çiçekler açması gerekiyordu. Galiba seneye kaldı.
Name:  070.jpg
Views: 1246
Size:  70.7 KB

Eski 19-08-2010, 20:59   #17
Ağaç Dostu

Satı Uğurtan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2009
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Yine bu yıl ilk kez ektiğim Mavi Çan Sarmaşığı, balkona doğru tırmanarak geliyor.
Fotoğraftaki oluşumlar çiçek tomurcuğu olsa gerek.

Eklenti 166485

Eklenti 166484
Sevgili Orhan bey,benim çan sarmaşığı bir aydır açıyor evet onlar tomurcukları yakında açar.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2010, 21:08   #18
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan Mesajı Göster
Sevgili Orhan bey,benim çan sarmaşığı bir aydır açıyor evet onlar tomurcukları yakında açar.
Demek benim Çan Sarmaşıkları biraz geç kalmış. Yarı gölgede olmalarının bir sonucu olabilir mi acaba

Eski 18-08-2010, 03:25   #19
Ağaç Dostu

finduk52's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2009
Sevgili Orhan ağabeyim ,sanırım selluka aşkına da sizin yüzünüzden tutulacağım bu gidişle. Maşallah ne kadar güzel. Kokusu uzaktanda alınabiliyormu acaba ?

Burada bir satış sitesinde görmüştüm sanırım sellukayı, yoksa tohummuydu hatırlayamıyorum şimdi. Ama işte soğuklara dayanıklı değil, kışın onuda içeri almak lazım. Çok büyüdüğü zaman çok zor olur gibi geldi bana.

Kucak dolusu sevgiler size ve sevgili eşinize.

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2010, 03:56   #20
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi finduk52 Mesajı Göster
Sevgili Orhan ağabeyim ,sanırım selluka aşkına da sizin yüzünüzden tutulacağım bu gidişle. Maşallah ne kadar güzel. Kokusu uzaktanda alınabiliyormu acaba ?

Burada bir satış sitesinde görmüştüm sanırım sellukayı, yoksa tohummuydu hatırlayamıyorum şimdi. Ama işte soğuklara dayanıklı değil, kışın onuda içeri almak lazım. Çok büyüdüğü zaman çok zor olur gibi geldi bana.

Kucak dolusu sevgiler size ve sevgili eşinize.
Sevgili Finduk;
Yapmayın Allahaşkına! Ben Sellukayı, Sevgili Ahmeter sayesinde, daha yeni tanıdım. Duyanda beni yılların Selluka yetiştiricisi zannedecek. ortaya çıkan güzellik, tamamen benim şanslılığımdan.

Bende, birçok saksı bitkisi ile birlikte, kışın budayıp içeri alacağım. Bir yardımcımda anahtar var. Telefonla sulanması gerektiğinde sulamasını hatırlatacağım. Sanırım, sorunsuz kışı atlatırlar.
Sellukada tohum kapsülleri oluşmaya başladı. İnşaallah kasım ortasına kadar oluşurda, biz İstanbul' a dönmeden toplar, eşe dosta dağıtırız. yoksa budarken ziyan olur.

Bizde size yürekten, sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.

Eski 18-08-2010, 16:22   #21
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sevgili Finduk;
Yapmayın Allahaşkına! Ben Sellukayı, Sevgili Ahmeter sayesinde, daha yeni tanıdım. Duyanda beni yılların Selluka yetiştiricisi zannedecek. ortaya çıkan güzellik, tamamen benim şanslılığımdan.

Bende, birçok saksı bitkisi ile birlikte, kışın budayıp içeri alacağım. Bir yardımcımda anahtar var. Telefonla sulanması gerektiğinde sulamasını hatırlatacağım. Sanırım, sorunsuz kışı atlatırlar.
Sellukada tohum kapsülleri oluşmaya başladı. İnşaallah kasım ortasına kadar oluşurda, biz İstanbul' a dönmeden toplar, eşe dosta dağıtırız. yoksa budarken ziyan olur.

Bizde size yürekten, sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.
Sevgili Orhan bey selluka harika olmuş ellerinize sağlık Budadığınız zaman tohumlar tam kurumamış olsalar da hepsini saklayın. Geçen kış başı sayın ahmeter zorunlu olarak tohumları don görmemesi için tam kurumadan toplamıştı, çimlenmeleri kolaydı. Taze ve yaş tohumlar daha çabuk çimleniyorlar

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2010, 19:18   #22
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Sevgili Orhan bey selluka harika olmuş ellerinize sağlık Budadığınız zaman tohumlar tam kurumamış olsalar da hepsini saklayın. Geçen kış başı sayın ahmeter zorunlu olarak tohumları don görmemesi için tam kurumadan toplamıştı, çimlenmeleri kolaydı. Taze ve yaş tohumlar daha çabuk çimleniyorlar
Sevgili acemifüsun;
Evet, Hatta polemik konusu olmuştu. Hatırladım.
Uyardığınız için sağolun. Toplamak zorunda kalabilirim. Öyle ya!
Selam ve sevgilerimle..

Eski 18-08-2010, 04:02   #23
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Orhan bey, fırça çalınız kışı dışarda mı geçiriyor? Sizden görerek ben de almıştım. Saksıda duruyor, içeri alınacak öyle çok saksı oldu ki, dışarda donmuyorsa, onu bahçeye dikeyim.
Bir de güneş şapkası, bahar da kendiliğinden mi yeşeriyor? Öğrenmek istemiştim. Şimdiden teşekkürler.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2010, 09:16   #24
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Orhan bey, fırça çalınız kışı dışarda mı geçiriyor? Sizden görerek ben de almıştım. Saksıda duruyor, içeri alınacak öyle çok saksı oldu ki, dışarda donmuyorsa, onu bahçeye dikeyim.
Bir de güneş şapkası, bahar da kendiliğinden mi yeşeriyor? Öğrenmek istemiştim. Şimdiden teşekkürler.
Sevgili SDurul;
Evet, dışarıda geçiriyor. Ancak sadece iki kış gördü. İlk kış burada en düşük sıcaklık -5 derece olmuştu. Kışı hasarsız atlattı.
Geçtiğimiz kışın ise sıcaklık -10 dereceye kadar düştü. Üç fırça çalımdan, biri dondu ve kurudu. Diğer ikisi ise yerden 10-15 cm ye kadar donup kurudular. Onları martta, yaklaşık 15 er santimden budadım.
Bir önceki mesajdaki fotoğrafta yer alan (Kıştan önce boyu 2 metreden büyüktü!) daha iyi gelişti.
Fotoğrafı olmayan biraz bıcırık kaldı.
Sonbaharda her ikiside çiçeklenebilirler. Gelecek kışa Allah Kerim!

Bence siz riske girmeyip saksısında tutun yinede.

Güneş şapkalarının bazıları çok yıllık. Benimki öyleydi! Öyleydi' Diyorum, çünkü geçen kışta o da kayboldu. Yeni tohumlarımıda viyollerde çimlendiremedim. Sizinkilerin cinsini aşağıdaki linke bakarak öğrenebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17721

En kısa zamanda bahçenizde görüşmek üzere..Selam ve saygılar.

Eski 18-08-2010, 13:14   #25
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Orhan Bey, "Çan Sarmaşığı" çok keyifli büyümüş. Evet o fotoğrafladığınız çiçek oluşumu. Eylül ayından kar yağana kadar daha da keyiflenecek, bol çiçek açacak. Çiçeklerini görünce çok beğeneceğinizden eminim. Geçen kış burada bir gece şiddetli don olunca donmuştu ama donu görene kadar olan sert havalarda bile gayet keyifli yeni sürgünler vermeye devam ediyordu. İnşallah sizin oralarda don olmaz da seneye kalır.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2010, 15:16   #26
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Orhan Bey, "Çan Sarmaşığı" çok keyifli büyümüş. Evet o fotoğrafladığınız çiçek oluşumu. Eylül ayından kar yağana kadar daha da keyiflenecek, bol çiçek açacak. Çiçeklerini görünce çok beğeneceğinizden eminim. Geçen kış burada bir gece şiddetli don olunca donmuştu ama donu görene kadar olan sert havalarda bile gayet keyifli yeni sürgünler vermeye devam ediyordu. İnşallah sizin oralarda don olmaz da seneye kalır.

Sahi bu sarmaşığı bana sevdiren sizdinizzz!.
Bu bitkiyi adım adım fotoğraflamıştınız..

Sevgili limon;
Sanırım nisanda direkt toprağa ekmiştim. Üç ayrı öbek halinde. Ama öbeklerden ikisini, köpek tarumar etti. Bir öbekten çıkan iki kök 3.5 m yüksekteki balkon duvarına tırmandı.
Çiçekleiyor olması sevindirici. Ancak burada don birkaç kez oluyor. Yani gelecek yıla kalma şansı yok gibi.
İnşaallah tohumlarını alabilirimde, gelecek yıla yine yetiştiririm. Bu arada sizlerede dağıtırım. Çünkü sonbaharda çiçeklenmesi bir ayrıcalık. Yaz için bir çok sarmaşık var zaten.

sağlıcakla kalın.

Eski 19-08-2010, 23:00   #27
Ağaç Dostu

Zafer İnandıklı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2009
Galeri: 16
Sevgili Orhan bey, maaşallah hepsi çok güzel, sağlıklı görünüyorlar. Emeğinize sağlık, kolaylıklar diliyorum. Sevgiler.

Zafer İnandıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2010, 12:50   #28
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı Mesajı Göster
Sevgili Orhan bey, maaşallah hepsi çok güzel, sağlıklı görünüyorlar. Emeğinize sağlık, kolaylıklar diliyorum. Sevgiler.
Zafer Bey;
Gerçekten bu günler, bahçemdeki bitkilerin bir çoğunun en çiçekli dönemi. O nedenle çok canlı.
İyi dileklerinize teşekkürediyorum.

Eski 20-08-2010, 09:16   #29
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Orhan bey, bu bitkiniz aster mi?

Ağaçların altındaki bu görüntüleri çok seviyorum.
Her şey bakımlı ve güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2010, 13:11   #30
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Orhan bey, bu bitkiniz aster mi?

Ağaçların altındaki bu görüntüleri çok seviyorum.
Her şey bakımlı ve güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Adalet hanım;
Evet! Aster.
Sevgili eşim, üyemiz değil ama sitemizin müdavimlerinden. Çok iyi bir gözlemcidir. Ağaç diplerini; Aster, Zinnia, Kına ve Karagözlü Suzan ile kapatmak onun fikri ve emeği.
Demekki bayanların büyük bölümü, bu tarz kamuflajlarla bir güzellik objesi yaratmakta çok mahirler.
Doğrusu bende sevdim. Böylelikle, bahçenin her noktasında canlı renkleri görmek mümkün olabiliyor.

Asterleri birde, böyle etrafı Zinnia olan bir yuvarlağa dikti. O da çok hoş oldu.
Esenlik ve mutluluk dileklerimle. Saygılar.
Name:  009.jpg
Views: 618
Size:  73.8 KB
Name:  008.jpg
Views: 599
Size:  74.0 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025