![]() |
|
![]() |
#3481 |
Ağaç Dostu
|
Şakayıklarımın en güzel görüntülerini yakaladım. Bu yıl gerçekten coştular. Gülleri gölgede bıraktılar desem yeridir. Gerek görsellikleri ve gerekse kokularıyla. Özellikle , kırmızı,sarı ve pembe müthiş kokuyorlar. Bilmiyordum. bu yıl yanlarından geçerken fark ettim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Orhan Bey bu bahçe başka bahçe. Gerçekten titizlikle, itina ile, gönlünüzce emek verilmiş bir bahçe. Çok istememe karşın bir tanecik sarmaşık gül almış idim düz duvarın önüne diktim ilk başta fakat sonradan gördüm ki baya bir uzuyor dertlendim tabi ben bunun bu dallarını nereye tutturacağım, neyle bağlayıp tutturmalıyım. Zira uzayan dallar ince ve hatta cılız dercesine uzuyor. Onun için mart ayında o cılız dalları budadım kendimce kalan dallar kuvvetlensin diye düşündüm. Şimdi gülümün son hali normal bir gül gibi. O yüzden fotoğraflayamıyorum bile. Ve bu arada şakayıklarınız muhteşem olmuşlar, maşallah!.. Sonra sevgili Adalet Hanım, Sayın pria muhabbetiniz de harika geçmiş. Hocam kelimesini çok sevdim. Emeklerinize, gönlünüze sağlık Orhan Bey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine; Sizde çok emek vererek bir cennet yarattınız. Bir çok bitki konusunda uzmanlaştınız. Yani, ''Hocam'' sözcüğü sizede yakışır artık. İnşallah bir gün müstakil bir bahçeniz olur da, sarmaşık gülün nasıl ve nereye tutunacağını düşünmez, dilediğiniz yere ağ gerer, dilediğiniz zaman sökersiniz. Şakayıklarımın bu denli muhteşem olabileceğini bende düşünmemiştim. Demekki, yaşlandıkça daha çok yumru ve daha çok çiçeklenme... Şimdi onları daha çok seviyorum. ![]() Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Maşallah yalancı cennet yapmışsınız bahçeyi..Yüreğinize,emeklerinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Ağaç Dostu
|
Bu nasıl bir şölendir, olur da bu kadar olmaz ki. Benim şimdi ağlamam lazım ![]() İki yıl önce Bauhaus'tan aldığım üç kök şakayık onları gölge alana diktiğim için bir karış boyda kaldılar, tomurcuk falan da yok. Şaka bir yana, Orhan bey şahane olmuşlar, Nazarlardan korunsun. Valla kıskanmadımdım desem de inanmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende iki yıl önce, Büyükdere Fidanlığı'ndan, bir yıl önce saksısında açmış, sarı çiçekli bir çalı şakayık aldım. Yani en azından 4-5 yaşlarında. Diğerlerinin birkaç metre ötesine diktim. Yani onlar kadar güneş alıyor. Ama onun çiçeğini henüz görmedim. Her yıl ''İnşallah seneye!'' Diyoruz. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Ağaç Dostu
|
Bu şakayıklar farklı bir dil konuşuyorlar Orhan bey, ben çözemedim bir türlü. Benim de en az 5 yıl açmasını beklediğim kırmızı yalınkat endemik bir tür olan şakayıklarım bu yıl ben yokken açmış. Bakar mısınız, inat yapar gibi, çiçeğini bana göstermiyor, sanki yiyecez ![]() Bazı türlerin de ekstra soğuklama istediğini düşünüyorum, özellikle endemiklerin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O'nun anneside, İstanbul'a gelmeden çiçeklenmeye çalışıyordu. Kasım ayında oldukça sert budamıştım. Şimdi daha derli toplu bir görüntüye kavuştu. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Ağaç Dostu
|
Sarı yasemini vazo biçiminde budamıştım. Yeni yeni çiçekleniyor. ![]() ![]() Ihlamur altındaki Rhododendronlar (Orman gülleri) de yeni açmaya başlamışlardı. ![]() ![]() Geçen yıl, Kokusuz çiçekli filbahrinin dibine diktiğim, kokulu çiçekli filbahri çiçeklenmeye başlamıştı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Ağaç Dostu
|
Nisan ortasında İstanbul'dan alıp götürdüğüm Kanayan Kalpleri, Pierislerin yanına dikmiştim. Hemencecik yerine alıştı. Çiçeklenmeye bile başladı. ![]() ![]() Kokusuz filbahriyi, kasım ayında, bahçe ortalarından, kenara taşımıştım. O da henüz çiçekleniyordu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Ağaç Dostu
|
Clematis Negrithanka coştu. Madam Baron Veillard gecen yıl kuruyup, bu yıl yeni sürgünler verdiği için çiçekleri eskisi kadar yoğun değil. Not: Üçüncü fotoğraf telefonla ve gölgede çekildiği için renk lacivert çıktı! ![]() ![]() ![]() Eflatun-Mor kardeşliği, artık her yıl kendiliğinden çıkan Hazeran'larda da var. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirdiğim Erythrina Crista Galli-Mercan Ağacı Kuzey rüzgarlarına karşı korunaklı olsun diye, evden epeyce uzak bir köşeye dikmiştim. Birde, dallarında azda olsa dikenleri olduğu için, altında rahat gezilebilsin diye, yüksekten taçlandırmıştım. O kadar güzel çiçeklendi ki... Fotoğraflayabilmek için, uzaktan zumlamam gerekti. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Ağaç Dostu
|
Feijoa-Kaymak Ağacı çiçeklenmeye başladı. ![]() ![]() ![]() Cytisus Racemosus-Süpürge otu çalısı, Nisandan bu yana açmayı sürdürüyor. Yaz ortasına kadar açan bir çalı. ![]() Escalonia Çalısı da öyle. Arkadaki Callistemon Citrinus-Şişe Fırçası çalısı çiçeklenmeyi tamamladı gibi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Ağaç Dostu
|
Haziran ortasından bu yana, bahçe sayfama ilk kez fotoğraf yükleyebileceğim. Zira bir süre önce bilgisayarım bozuldu. Benim için önemli olan, içindeki 2013 ortasından bu yana yedeklemediğim, 30 bine yakın fotoğraftı. Bilgisayar tamircisi fotoğrafları kurtarabileceğini söylemişti. Ama tamir işini acemi çırağına bırakınca olan olmuş. Çırak direkt yeni format atmış. Tekrardan çok uğraştılar ama kurtaramadılar. Yapılacak bir şey yok tabii. Çok ama çok üzüldüm. ![]() Bahçemde bu yıl bir çok bitki hastalanıp öldü. Kafkas gülü, sardunyaların (Sakızlar hariç!) neredeyse tamamı, kiraz, kayısı ve vişne ağaçlarım, iki arkadaşımız için çelikleyip tutturduğum inci çalısı, sarı salkım fidanım, paşa bıyığı çalısı, vb... Bir kısmını yeniden tedarik edip diktim. İnşallah yeni sorunlarla karşılaşmam. Velhasıl, bahçem bu yaz çok fazla renkli değildi. Bugün itibarıyla çektiğim fotoğrafları, sizlerle paylaşmak istiyorum. Leş kaktüsü, Yer mineleri, Akimen, Gauralar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Ağaç Dostu
|
Yılbaşında çeliklediğim, Cestrum elegans (kırmızı çiçekli melisa) boyum kadar oldu ve çiçeklendi. Sellukaların zamanı. Solanum Rantonetti yi gelecek yıl çak dallanacak biçimde budamayı düşünüyorum. Ne kadar dal, o kadar çiçek. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Ağaç Dostu
|
Hint yağı bitkisi birkaç senedir her yıl aynı yerde onlarca çimleniyor. Bir kaçını bırakıyorum. Zira renklenmeleri çok hoşuma gidiyor. Bu yıl, patlak mısır epeyce çok oldu. Kuruması için balkonda en uygun yerde. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Ağaç Dostu
|
Acem boruları arasında asılı olan kabaklar kırılıp tohumları dökülmüş. İçlerinden birini kazmamıştım. o da lobut kabak çıktı. Kanada Erguvanını geçen sonbaharda diktiğimde 120 cm. kadardı. Şimdi 3 metreyi geçti. Onu, gölgesine sıkça oturduğumuz kuruyan kayısı ağacının yerine taşıyacağım. Bu yavru kedi, annesi ve kardeşi ile birlikte gelip sığındılar. Besleyip büyüttük. Annesi bunları bize bırakıp gitti. Ama yabaniler. Onca bakıma ve ilgiye karşın, bir kere olsun kendilerine el sürdürüp sevdirmiyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|