![]() |
|
![]() |
#2102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Osmanlı çileği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Ağaç Dostu
|
HOUTTUYNİA Yapraklarının bu güzelliğine bakarak sakın elinizi sürmeyin pis kokusunu deterjan bile çıkaramıyor Düzenleyen ahmeter : 20-05-2012 saat 18:37 Neden: EK |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Ağaç Dostu
|
İsmini yazmaya gerek var mı bu güzeli herkes biliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe seninle düşdüm dile |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Ağaç Dostu
|
İsmini bilen varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Ağaç Dostu
|
Ne yazabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Ağaç Dostu
|
Ben senin bu rengine bayılıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Ağaç Dostu
|
Karlı resim koymıyaçağım .soğuklardan bahsetmiyeçeğim . fakat bu şarkıyı söylemeden duramıyorum SOĞUK ODALAR Ve size sıçak bir resim BEGONVİL |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Ağaç Dostu
|
Hayır sizden dinleyebiliriz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2012
|
Sayın ahmeter, kendimi botanik bahçenizde hissettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Ağaç Dostu
|
GÜNAYDIN Helxine soleirolli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Ağaç Dostu
|
Begonvilli çeşme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmeter; begonvilleriniz çok güzel maşallah . Benim begonvillerim sanırım dondu halen canlanma belirtisi yok çok üzgünüm. Yeniden begonvil almak istiyorum ama istanbul hava koşullarına uygun olsun istiyorum. Forumdaki bir yorumunuzda Büyükada da satıldığını yazmıştınız. Büyükada da nerede satılıyor? ayrıca sizden de alabilir miyim? Kolay gelsin görüşmek dileğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevgi
Büyük adada bütün çiçekçilerden temin edebilirsiniz Bu begonvil kışın dışarda kalabiliyor Başka türler kışın sıçak bir ortama almak gerekiyor İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Mahkeme salonunda, seksenlerindeki yaşlı çiftin durumu içler acısıydı. Adam inatçı bakışlarla suskun, Nine'nin ağlamaktan iyice çukurlaşmış gözleri ve keskin çizgileriyle bıkkın bakışları süzüyordu etrafını...Ve Hakimin tokmak sesiyle sustu uğultu ve tok sesiyle, sözü yaşlı kadına verdi, hakim... "Anlat teyze neden boşanmak istiyorsun...?" Yaşlı kadın derin bir nefes çektikten sonra baş örtüsüyle ağzını aralayıp, kısılmış sesiyle konuşmaya başladı... "Bu herif yetti gari, 50 yıldır bezdirdi hayattan..." Sonra uzunca bir sessizlik hakim oldu mahkeme salonunda... Sessizlik bu tür haberleri her Gün manşet yapan gazetecilerden birinin flaşıyla bozuldu, kimbilir nasıl bir manşet atacaklardı, yaşanmış 50 yılın ardından... Çok sayıda gazeteci izliyordu davayı, kadın neler diyecekti..Herkes onu dinliyordu.. Yaşlı kadının gözleri doldu...Ve devam etti... "Bizim bir sedef çiçeği vardı, çok sevdiğim... O bilmez...50 yıl önceydi.. O çiçeği bana verdiği çiçeklerin arasından kopardığım bir yaprağı tohumlamıştım, öyle büyüttüm.. Yavrumuz olmadı, onları yavrum bildim... Bir süre sonra çiçek kurumaya başladı. O zaman adak adadım... Her gece güneş açmadan önce bir tas suyla suluycam onu diye... İyi gelirmiş dedilerdi... 50 yıl oldu, bu herif bir gece kalkıp bir kere de bu çiçeği ben sulayım demedi... Taki geçen geceye kadar... O gece takatim kesilmiş..uyuyakalmışım... Ben böyle bir adamla 50 yıl geçirdim... Hayatımı, umudumu herşeyimi verdim... Ondan hiçbir şey göremedim.. Bir kerecik olsun, benim bildiğim görevlerden birisini yapmasını bekledim.... Onsuz daha iyiyim, yemin ederim." Hakim, yaşlı adama dönerek ; "Diyeceğin bir şey var mı baba" dedi. Yaşlı adam bastonla zor yürüdüğü kürsüye, o ana kadar suçlanmış olmanın utangaçlığını hissettiren yüz ifadesiyle hakime yöneldi. "Askerliğimi, reisicumhur köşkünde bahçevan olarak yaptım, o bahçenin görkemli görünümüyle büyümesi için emeklerimi verdim... Fadimemi de orada tanıdım... Sedefleri de... Ona en güzel çiçeklerden büketler verdim... O çiçeklerle doludur bahçesi... Kokusuna taptığım perişan eder yüreğimi... İlk Evlendiğimiz günlerin birinde boyun ağrısından onu hekime götürdüm... Hekim çok uzun süre uyanmadan yatarsa boynundaki kireç sertleşir, kötüleşir dedi.. Her gece uykusunu bölüp, uyansın, gezinsin dedi... Hekimi pek dinlemedi, bizim hatun...lafım geçmedi... O günlerde tesadüf bu çiçek kurudu... Ben ona gece sularsan geçer dedim.. Adak dilettim... Her gece onu uyandırdım. Ve onu seyrettim... O sevdiğim kadının yavrusu bildiği çiçekleri sularken seyrettim... Her gece o çiçek ben oldum... Sanki... Ona bu yüzden tapabilirdim..." dedi adam o yaştaki bir adamdan beklenmeyecek ifadelerle... "Her gece O yattıktan sonra uyandım... Saksıdaki Suyu boşalttım... Sedef gece sulanmayı sevmez, hakim bey.. Geçen gece de... Yaşlılık.. Ben de uyanamadım.. Uyandıramadım... Çiçek susuz kalırdı amma , kadınımın boynu yine azabilirdi... Suçlandım.. Sesimi çıkartamadım..." O an Mahkeme salonunda herşey sustu... Ertesi sabah gazeteler "Sedef susuz kaldı" diye yine yalnızca neticeyi haber yaptılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkkürler Sayın Jineop |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Ağaç Dostu
|
Bu mevsimin ilk su sümbülü bu sabah açtı Önümüzdeki günlerde daha güzel çiçeklerini hep beraber göreçeğiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Ağaç Dostu
|
Bu sabah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Sayın ahmeter, Bahçenizdeki havuzda sanırım nilüferleriniz var.Nilüferleriniz bu kışı atlatabildi mi?Onlar için özel bir önlem almışmıydınız?Bir de nilüferler için özel bir bakım yapıyormusunuz? Selamlarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Günaydın sayın Ahmeter, sayenizde güne güzel ve renkli bir fotoğraf ile başlamış olduk, çok teşekkürler. Bir önceki fotoğraftaki sarı çiçekler kantaron çiçekleri mi, acaba? Hafta sonu yürüyüş yaparken lojmanda da kantoran çiçeklerinin yeni yeni çıkmaya başladıklarını farkettim. Takip ediyorum doğayı, sıra sıra bizlere neler sunacak diye ![]() Selam ve sevgilerle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kartal Nilüfer için kışın bir önlem almayı gerektirmiyor Balkonda bile 50 cm derinliği olan bir kapta yetiştirebilirsiniz Sayın 67 İsminizi yazmak biraz zor Kantaron bitkisinde haklısınız gördüğünüz sarı çiçek havuz kenarında açan bir tür Sukkulent iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Ağaç Dostu
|
Pençeremde .kıvırçık salatalık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Ağaç Dostu
|
Haseki küpesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Ağaç Dostu
|
Gazanya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Ağaç Dostu
|
lobelya Gayet güzel bir görüntü veriyor begonvil saksısının dibine ektim yanlız yeni değil geçen sene kasım ayında Kışı begonville beraber serada geçirdi Tahta görünümlü fıçı plastikten Kışı serada geçiren bitkiler erkenden çiçekleniyorlar Lobelya tohumu sıçak ortamda 20-30 dereçede 20 günde yeşeriyor İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Ağaç Dostu
|
GAZANİA Güneşi seven dayanıklı bir bitki .sık dikildiği zaman güzel görünüyor Tohumunu alıp seneye sizde yetiştirebilirsiniz Yapraklarını salyangoz seviyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, begonvil, selluka, sera |
|
|