![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
İyi günler,hayırlı haftalar sayın ahmeter... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Yenilik
Bir İngiliz mecmuasından beğendiklerim |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Çeviri
Alıntı:
Tanım: Yaprak üzerindeki siyah ya da kahverengi lekeler veya benek formları. Yaprakların uçları da etkilenebilir. Siyahlaşma uçlardan başlar ve yaprağın aşağılarına doğru yürür. Neden: Bazen benekli yapraklar bir problemi işaret etmez. Yapraklar yaşlandığında, bitkinin doğal yaşam döngüsü gereği bozulup sararmadan önce benek oluşturabilir. Kararan uçlar yaşlı yapraklarda yaşlanma sürecinin bir parçası olarak belirir. Eğer genç yapraklarda kara uçlar varsa bu genellikle aşırı sulama ve gece sıcaklıklarının çok düşük olmasındandır. Tedavi: Kimi zaman enfeksiyon yaprağın hastalıklı kısmının kesilmesiyle durabilir. Bitkinin aşırı sulanıp sulanmadığını öğrenmek için Kökleri kontrol edin.Gerekirse yeni bir saksıya alın ya da ısıyı yükseltin (Ayrıntılı bilgi için ilgili bölüme bakın). Eğer neden mantara bağlı bir enfeksiyonsa mantara karşı bir sprey yardımcı olabilir. Problemin tekrarlamaması için alınacak önlem olarak düşen yapraklar derhal toplanmalı ve uzaklaştırılmalıdır. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler
İlginize teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
s.e |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Evvela resimleri bir yerleştireyim sonra yazarım dedim Birinçi resim inanın ismini unuttum bu gün çok sordular bilmiyorum yardım ederseniz memnun olurum Daha evvel bir kardeşim vardı bana her konuda yardımcı olurdu şimdi kırgın girmiyor Singapur ve Baliden seyahattan dönenlerin gönderdiği resim .ve bilgileri zamanla paylaşacağım Seranın içinden bir resim sarılar orkide |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür
Benim için bu seyahatde yüzlerce bitki ve çiçek resmi çeken Sayın Ahmet Tunç beye teşekkür ederim |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, begonvil, selluka, sera |
|
|