View Single Post
Eski 22-10-2013, 09:05   #4552
gokcegokce
Ağaç Dostu
 
gokcegokce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2012
Şehir: Denizli
Mesajlar: 963
Çeviri

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter Mesajı Göster
Yardımınızı riça ediyorum
Bilhassa orkidelerde görünen bu hastalığın tedavi şekli yazılı olduğunu tahmin ediyorum
Terçüme ederseniz hep beraber öğrenmiş oluruz
Naçizane çevirim, hatam varsa düzeltiniz arkadaşlar. Kolay gelsin hocam...

Tanım: Yaprak üzerindeki siyah ya da kahverengi lekeler veya benek formları. Yaprakların uçları da etkilenebilir. Siyahlaşma uçlardan başlar ve yaprağın aşağılarına doğru yürür.

Neden: Bazen benekli yapraklar bir problemi işaret etmez. Yapraklar yaşlandığında, bitkinin doğal yaşam döngüsü gereği bozulup sararmadan önce benek oluşturabilir. Kararan uçlar yaşlı yapraklarda yaşlanma sürecinin bir parçası olarak belirir. Eğer genç yapraklarda kara uçlar varsa bu genellikle aşırı sulama ve gece sıcaklıklarının çok düşük olmasındandır.

Tedavi: Kimi zaman enfeksiyon yaprağın hastalıklı kısmının kesilmesiyle durabilir. Bitkinin aşırı sulanıp sulanmadığını öğrenmek için Kökleri kontrol edin.Gerekirse yeni bir saksıya alın ya da ısıyı yükseltin (Ayrıntılı bilgi için ilgili bölüme bakın). Eğer neden mantara bağlı bir enfeksiyonsa mantara karşı bir sprey yardımcı olabilir. Problemin tekrarlamaması için alınacak önlem olarak düşen yapraklar derhal toplanmalı ve uzaklaştırılmalıdır.

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön