![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın Yağçı
Bildiklerimizi birbirimize aktarmak için burada bulunuyoruz veyahut ben öyle zannediyorum Yerli ve yabancı birçok foruma üyeyım ve 10 senedir buradayım ,beğene bas geç ., niçin öğrenmek için uğraşmıyoruz 10 sene evvelki acemi günlerimde beni ikazınızı unutmuyorum büyük harfle yazılmaz ikazınız Gözlük kullanmaya devam ediyorum ve uzun yazı yazmak beni zorluyor Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ahmeter, çok utandım şimdi, üzerime vazifeymiş gibi sizi uyarmışım ![]() Neyse, bunu unutun artık, yoksa daha fazla utanırım ![]() Merak etmek, öğrenmek her yaştaki insanın uğraşı olmalı. Ben de ileri yaşıma rağmen hergün birşeyler okuyup öğrenmeye çalışıyorum, lâkin söz konusu bitkiler ise konu derya deniz. Öğrenmekle bitecek gibi değil. Sadece öğrenmek olsa neyse, bir de öğrendiklerimi hatırlamak konusu var ki, en çok canımı sıkan da bu. İnanın bazan en iyi bildiğim basit bir bitkinin adını hatırlayamıyorum. Bu da beni yoruyor işte. Sevgili Ayça hanıma ve size selâm ve sevgilerimle.. Medinilla Magnifica Malaysian Orchid ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
iyi akşamlar
... Pardon kusura bakmayın çiçeğiniz bir Melastomataceae bitkisi orkide değil Salonlarda çok gösterişli oluyor Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkinin genel tanımı Malezya Orkidesi olarak geçtiği için yanılabiliyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Peru zambağı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün bir çiçek festivalinde gördüm festival kapansın yorum yapayım iyi ağırlandık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Moderatör
|
Begonvillerinize hayranım. 6-7 sefer denememe rağmen en fazla iki sene dayandırabiliyorum Manyas'da. Limonluğa da alsam, sarsam da daha fazla yaşatamıyorum. Sanırım kışın Manyas'da kalmadığımız ve göz altında tutamadığımdan kaynaklanıyor. Sizin güzelleri seyretmek keyif veriyor, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bougainvillea
,,, Herhalde kışı İstanbulda geçirmek istiyor kışın iyi muhafaza istiyor 10 dereceden aşağı bir sıcaklık bitkiyi kurutuyor Yaz ayları Manyas iklimi onun için ideal Ben kışın sıçak serada tutuyorum iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Moderatör
|
Evet sayın ahmeter, kışın -8, - 10 olduğu zamanlar da oluyor, ne kadar sarsam, korumaya özen de göstersem yaşamıyorlar. Kışa dayanıklı türü için Büyükada'da satışını yapan beye de gitmiştim ama o da yaşamadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
,,,,, Çiçek yetiştirmek hayata bağlılık göstergesidir Çiçekçiden 2 saksı çiçek alıp su vermek değildir İnternette gezinip hal hatır sormak ,muhabbet etmek değildir Çiçek sizden bilği ister , ilği ister yoksa solar gider |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
osmanlı çileği
Saklıyorum çünki komşularım benden evvel tadına bakıyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
orkideler
Özel serada özel servis yapılıyor Üyemiz bir hanım özendi orkide yetiştirmeye başladı şimdi hepsini devretmiş gittim gördüm üzüldüm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Canım arım
Üstü başı polen tozu içinde aman gitme sana ihtiyacımız var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2013
|
Sayın ahmeter, bahçeniz her zamanki gibi çok güzel...hele gece mumlarına bayıldım...elinize sağlık... Daha önce size havuz yapabileceğimden bahsetmiştim. Bu hafta sonu küçük bir havuz yaptım bende... İçine nilüferimizi de yerleştirdik. Şimdi merak ediyorum biz yosunlaşmayı nasıl önleyeceğiz. Kimyasalların nilüfere zarar vereceği ve kesinlikle yosunlaşmayı önlemeyeceği söyleniyor... siz yosunlaşmayı nasıl önlüyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
iyi günler
Bitkilere ve balıklara bir zararı yok rahatlıkla kullanabilirsiniz internette almak için bulabilirsiniz Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Arap saçı
Her gün bir bardak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Meteoroloji
uyardı yarın kuvvetli sağanak Nilüferler sevinecek ancak diğer bitkilerin çiçekleri biraz hırpalanaçak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
çan ve geçe mumu Geçe mumu bu sene bu ne güzellik senin resmini çekmeye doyamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Ben evinizi kiralamak istiyorum Sn.Ahmeter. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
,,,,,,Terrarium G.S Kalanchoe clematis |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bu geçe yağmur yağmış
Çiçeklerde güzelleşmiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
,,,,, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Sayın Ahmeter, 3.fotoğraftaki sarı çiçekli bitkinin adı nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2016
|
Müthiş Emekler Sonucu ortaya çıkmış bu bütün güzellikler burda yeniyim ama iyiiki buradayım burdan feyz alacağım çok şeyler var. İzmir Siemens Servisi 0850 333 24 42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
.......HOSTA 3--peysaj hoşta Bu bitkiler uzun seneler toprak altında kalıp sizinle beraber yaşayıp güzelliklerini sergilerler özellikle hosta .gölge ağaç bilhassa çam ağaçının altında yaşamayı sever |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
,,,,,Bütün çiçekler kendini gösterdi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
30 derece
Bu gün İstanbulda sıçak bir gün geçirdik 30 Küpeler ,cam güzelleri hemen boyunlarını büktüler en serin gölge yerlere aldık Bu yazı aşırı sıçaklarla geçireceğimiz şimdiden belli oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
lonicera hanımeli
Bu sabahın kraliçesi bu güzel ...... hafif bir yağmurdan sonra henüz güneş doğmadı Beraberliğimiz 10 seneyi geçti ,kışın dışarda kalabiliyor herhangi bir huysuzluğu yok gayet uyumlu ben onu seviyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2015
|
Merhaba,Syn Ahmeter sevgiye karşılık verilen en güzel cevap bi tebessüm bi çiçek,sizde bunu almissiniz.Maşallah. Sormak istediğim benim begonvil in yaklaşık 6 aydır bakıyorum ilk önce bütün çiçek ve yapraklarını döktü sonrasında özenli bakıma şimdi çok güzel cicekleniyor,yalnız 1 veya 2 ay kadar önce saksı değişimi yaptım hiç bir yabani ot çıkmayan saksı yüzeyinde şimdi tıpkı begonvil e benzeyen yapraklarıyla minik bir fide büyüdü acaba zedelenen kök olduysa bu şekilde kendi kendine Filiz verirmi? Fotoğraf eklemeyi deniycem,çok uzun oldugu icin kusura bakmayın lütfen sizi yormak istemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2015
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |