![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Sayın Ahmeter, yeni yılınızı çiçekleriniz gibi sağlıklı, güzel ve huzurlu geçirmeniz dileğiyle... Gül gerçekten harika. Türk insanı, gülleri o kadar çok seviyor ki, içinde gül olan birçok isim kullanılmış. Gül, Ayşegül, Birgül, Songül, Nurgül, Gülşah, Gülperi, Gülser, Gülbahar, Güldeste, Gülcan, Gülistan, Gülay, Gülse, Gülin, Gülben ve daha birçok isim ... Hatta erkek ismi olarak Gülbey bile kullanılmış. Sevgi ve selamlarımla... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Gül
Fuzuli bir kasidesinde Bir gül açılmaz yüzün tek verse min gülzare su diyor . sevdiğine Bin gül bahçesine su verilse senin .yüzün gibi bir gül açılmaz Güzel söylemişler Gül yüzlü yarim |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
çam
Bu gün bir çam ağaçı gün yüzüne çıktı |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
çam fıstığı
Çam fıstığı tekrar geldiği toprağa döndü Ekilen kabuklu fıstık toprakta 35-veya 40 gün kaldıktan sonra yeşerip yükseliyor bir gün sonra dallar açılıp kabuk düşüyor Toprağa ekerken bir barda suda deneme yapın suda batması lazım yüzerse içi boş Bir ağaçınız olsun fıstık çamı |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
Sayın rhepsag67 gül deyince orjinal bir Türk gülü olmaması hususu beni bayağı üzüyor. Sayın ahmeter kusura bakmayın bahçe sayfanızda farklı bir konuyu gündeme getirdim ama anlayışınıza sığınıyorum. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın kartal
Yerden göğe haklısınız Bu bir kültür meselesi 1927 Ankarada köşkün bahçesine yeni sera kuruluyor Atatürk seraya bir bahçevan bulunmasını istiyor Bulunamıyor Haber geliyor İstanbulda rum gülcü Vasil var Fakat Anadoluya gidip çalışması yasak gayri Müslimlere izin yok Özel bir emirle Ankaraya getirilip sera teslim ediliyor Varislerinin baktığı Ortaköydeki serayı defalarca gezdim ondan elimde bir tek eflatun gül kaldı Siz Sarıyerde Büyükdere fidanlığını bir görseniz günlerce uyuyamazsınız Tekrar ediyorum bir kültür meselesi Fidanlık inşaat yapılmak üzere terk edildi Selamlar |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, begonvil, selluka, sera |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|