![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Iyi akşamlar
Çeşitli sebeplerden 1 hafta bahçeye uğrayamadım Bazı bitkilere özel merakım var bunların içinde orkideler ve begonvil var Orkide için sizin geniş araştırma ve bilgi toplamaya ve seneler içinde tecrübe kazanmaya ihtiyacınız var Ben bilhassa orkide için şunu şöyle yapın demek istemiyorum Her bitkinin bulunduğu mekanın bir özelliği var nem .ışık . sıcaklık Ben benim ortamımda haftada bir su veririm sizde belki 3 ister Orkide pahalı bozulur karışmak istemiyorum Begonviller serada ortam müsait çiçekleniyorlar ada begonvili dışarda kalabilir İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Seradan
Resimler bir hafta evvel çekilmiştir 2 resim daha ilave ediyorum Konuşacak ve söylenecek çok şey var belki bir kitap yazılabilir fakat zaman ve moral lazım bilhassa moral .moral ..moral...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
Siz bu güzel kareleri paylaşın,moral vermek bizden olsun. Selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
İyi akşamlar saim bey bana gönderdiğiniz su sümbülü bozuluyor acaba neden bilgi rica edebilirmiyim.Suyunu artıma cihazından çıkan suyu kullanıyorum şebeke suyumuz çok kireçli olduğu için.Ayrıca yeri ne çok soğuk ne de sıcak orta sıcaklıkta ışıkda alıyor ama neden kötü oluyor üzülüyorum yardımlarınızı rica ediyorum lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Alıntı:
Mükemmel bahçenizi ve bitkilerinizi ilk sayfanızdan beri takip ediyorum. Tekrarlana, tekrarlana etkisini yitirdiğini düşündüğümden mesaj da yazmıyordum. Bitkilerinizin güzelliğini seyrederken beğen butonuna basmak da aklıma gelmiyor. Bu defa alıntıladığım mesajınız beni çok etkiledi. Bir kitap yazabilme olasılığından heyecanlandım. Gördüğüm, okuduğum kitaplardan daha mükemmel bir eser ortaya çıkacağından eminim. Problem şu ki, size nasıl moral verebileceğimizi bilmiyorum. Bu vesile ile yeni yılınızı kutlar, sağlıklı, huzurlu, güzelliklerle dolu daha nice yıllar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Çakar
Teşekkkür ederim Sarmaşığın ağaçı yakalaması .ben doğaya bu sarmaşık gibi sarıldım mutlu oldum Sizlerde sarılınız hemde sıkı sıkı sarılınız Yeni seneler .güzel ve mutlu günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın
31-12-2012 Sizlerle bir 5 yıl geçirdik 2013 Bir bahçeniz olsun.. içi güllerle dolsun. neşeniz bol olsun Düzenleyen ahmeter : 31-12-2012 saat 12:25 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Vigna caracalla
Pençerenizde .balkonunuzda .bahçenizde bir SELLUKANIZ muhakkak olsun mahallenizde ayrı bir havanız olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Alıntı:
işte tam da bu noktada sizin gibi tecrübeli büyüklerimizden yardım bekliyorum.İnanın sayfaları yüzlerce insan takip ediyor.Çoğu kişi cesaret edip soramıyorum.Evet orkide gerçekten pahalı ve zor bitki.Biliyorum bu bitkiyi evimde yetiştirip çiçeklerini görebilmek için doğayla savaşıyorum.Çünkü doğal ortamlarından çok farklı bir yerdeler.Ama siz başarmışsınız,uğraşmaya da devam ediyorsunuz.Lütfen sayın hocam,bizi cesaretlendirin.Edindiğiniz püf noktaları bizimle paylaşın.Örneğin cattleyanın çiçek açması için optimumu şartlar nedir,nelere en çok dikkat edilmelidir? saygılarımı sunuyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bilgi
Sayın Gülşen ve tarumak Yazılarınızı okudum yarın yardımcım gelince ona resimlerle hazırlık yaptırarak bilgi vereceğim İyi geçeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Su sümbülü
Bu güzel ve havalı bitkinin en zor günleri kış ayları Sıçak iklimler bitkisi Bende yurt dışında gördüğümde vurulmuştum Resimlerde görüldüğü gibi ayrı ayrı su dolu kaplarda bulunduğu ortam 10--15 arası sera içersi .bol ışık Mantara çabuk yakalanıyor ondan kapları ayrı ayrı Suyuna muhakkak gübre vermek şart en güzeli Akvaryumçularda satılan sıvı gübre bitkiler için şehir suyu kullanın fakat gübreleyiniz Not Cattleya saat 18 de Düzenleyen ahmeter : 29-12-2012 saat 13:32 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, begonvil, selluka, sera |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|