![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili ahmeter, Su sümbülü ve selluka ile çoğumuz sizin sayenizde tanıştık ve çok sevdik, Hediyeniz olan sellukam 3. yaşını bitiriyor ve oldukca sağlıklı , tekrar teşekkür ederim. Su sümbülünü sevgi Jezebel büyük bir özenle paketleyerek göndermişti ve sapasağlam geldi ama bilgi eksikliği nedeni ile yaşatamadım. Lotusu da yetiştirememiştim. Sucul bitkiler ayrı bir bakım istiyor ama ne istiyor, bildiğimden emin değilim. Saksıdaki su sümbülünde kullandığınız toprak karışımı, yüksekliği hakkında bilgi verebilir misiniz? Su sümbülün suyu temizlediğini okumuştum . Bu durumda saksıdaki suyu değiştirmek gerekiyor mu? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın Maki Bitkinin sevdiği bir kapta ve uyumlu bir havuzda olması lazım Su bitkilerinden sümbül güneş seviyor ben toprak kullanmıyorum Toprakta yapan da var ama tabiatta göllerde yaşıyor Suyu temizlemesi çok fazla inçe köklerinin bulunması ve buradan geçen suyun filitre olması Su değiştirmek gerekmiyor Su bitkileri çok derin ve geniş bir konu Devamlı bilgi toplamak gerekiyor |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2007
|
Sevgili Ahmeter, Bodrumda yaşıyorum bahçenize hayran oldum çok emek verdiğiniz belli oluyor. Sağlıkla oturun. Bir kaç sorum olacak: Havuzların altına naylon malzeme mi koydunuz yoksa beton mu var? Temizliğini bitkilerle mi sağlıyorsunuz? Birde selluka tohumu alırsanız ve dağıtmaya karar verirseniz lütfen beni de listenize ekleyin. Sevgiler Handan |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Handan
Teşekkür ederim Bendeki havuzlar 3 tane yan yana bir tek havuzmuş gibi görünüyor Her biri ayrı ayrı malzemelerden sizin için en kolayı bendeki bir tanesi öyle Bahausdan alma veya 1 tonluk su deposunu dikey olanı tam orta yerden ikiye kesileçek Havuz temizliği .dibinde toplanan çamur bilhassa nilüfer için gayet güzel Su bitkileri ve havuz ayrı bir konu ve uzun bir defaya sığmaz Selluka için 12 ayda bir hatırlatma yapın İyi günler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Günaydın
Günaydın Düzenleyen ahmeter : 11-09-2012 saat 16:34 Neden: EK |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemden |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ahmeter bahçe |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Mey o mey canan o canan ama sohbet o sohbet değil Neden yazdım yeni bahçeler yok eskilerde yazmıyorlar Ne yapalım bizde seyredeçeğiz iyi akşamlar |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, begonvil, selluka, sera |
|
|