![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Nilüfer
Suların üzerinde bir renk çümbüşü Çiçekler kıskanır bu görünüşü Adeta güllerin çocuk gülüşü Su seninle gurur, duyar nilüfer |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçek sevilmezmi?
Petunya ve yasemin |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
Çoktandır bu siteye üye olmama rağmen pek üyelerin bahçe ve balkonları kısımlarına bakmazdım. İki gündür 144 sayfalık bahçe serüveninizi inceleyince hata ettiğimi farkettim. Bu bahçe Beşiktaşın neresinde Ahmet Bey,nasıl olmuş da farkedememişim, kendime şaşırdım. Elinize yüreğinize sağlık, harika bir bahçe olmuş. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
Diğer açelya türlerinde başladığım çoğaltma çalışmalarım çok iyi sonuç verdi. Ancak görüyorum ki sizde o çeşitler mevcut. Şimdi en sevdiğim büyük açan kırmızı katmerli açelyayı deniyorum. Şayet başarılı olabilirsem bu bahçeye göz kirası bir katkım olması için size ulaştıracağım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Hocam süpersiniz. Kaç fırın ekmek yiyeceğiz bu duruma bahçeyi getirene kadar... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Nedir bilemedik
İlgili bölüme yazdım bilen yok birde burada deniyorum |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Iyi günler
Sıçağı çiçekler sevmiyor , bende sevmiyorum Fakat sevgi Bu gün mecburen 12 kadar serada çalıştım sıcaklık 35 Bitkileri bilhassa yazın ayda bir defa bir su kabına koyarak suya doyurmak çok faydalı hele bu bitki orkide ise Resimler yapılan çalışma |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2011
|
Çok güzeller, maşallah. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçekler
Bu gün ancak bu saatler uygun oldu Bu günki resimlerden en beğendiğimi buraya koydum Değişik renk begonviller Sorabilirsiniz merak ettiklerinizi İyı akşamlar |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Manolya
Çiçeklerini verdi güzel ,haşmetli yaşlı ama , genç duruyor Yaşı bir asırdan fazla |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sundavilla
Son resim Sundavilla İyi geçeler |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba iyiakşamlar Hocam, Sundavilleyi bende aldım. Balkonda büyütüyorum. Eylülde İstanbul'a götüreceğim. Akçay havası ne kadar da ılık olsa enfazla 10 derecede içeri alınması gerekiyormuş. Bu çiçek hakkında tiyolsrınız varmı? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sundavilla
İhmale gelmeyen tek yanı demir eksikliği bu durumu telafi etmezseniz bitkinin çiçekleri az ve yaprakları sararıyor sonu hüsran Demir suyu olan kovamızdan her hafta bir tas su ile sulamak iyi günler |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir dünya
Yorum sizden |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir ördek geziyor |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sudan içebilirsiniz |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sayin Ahmeter, bahceniz herzanki gibi muhtesem... Daha öncede yazmistim sanirim gözden kacirdiniz, su sümbülleri dona dayaniklimi diye sormustum bilgi verirseniz cok sevinirim... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
su sümbülü
Bu bitkinin en zor yanı kışı geçirmek için 15 derece su sıcaklığı ve bol işıklı bir ortamda bulunma mecburiyeti Bu ortam sağlanmadığı zaman hemen ölüyor |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Achimenes
Sayın loveforlife Çiçeğiniz açtı Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Iyi günler
Sıçaklara en güzel sardunya ve begonvil dayandı |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Hosta
Bu hostayı görünce imrendim bir Fransız bahçesinden ,aynısı bende var şehrin tozundan ,ki her akşam yıkıyorum bu şekilde olmuyor ,herhalde her akşam bir bezle silmek lazım |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
[QUOTE=ahmeter;1191028]Bu bitkinin en zor yanı kışı geçirmek için 15 derece su sıcaklığı ve bol işıklı bir ortamda bulunma mecburiyeti Bu ortam sağlanmadığı zaman hemen ölüyor[/QU Bu durumda ben bu sevdadan vazgeceyim desenize Bilginiz icin tesekkürler... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Hocam Evet bazen bir iki yaprağı sararıyor sundavillanın. Sizden öğrendiğim gibi demir suyu bidonlarım köşede hazır tutuyorum. Ama ne yalan söyleyim buna hiç vermemiştim. Sabah 6 da çim sulamaya başlayınca ilk iş demir suyu vermek. Siz çooooooooooook yaşayın sevgili hocam. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba ahmeter bey, haemanthus cicegi hakkinda almanca tercüme yapacagim dilimin döndügünce haemanthus bitkisi amarillydaceae ailesindendir, soganli bir bitkidir, yaprak döken ve dökmeyen olmak üzere farkli boylarda ve renklerde cesitleri vardir, yaprak dökenlerde2-3 aylik bir dinlendirme dönemi vardir, dökmeyenlerin dinlenme süresi daha kisa ve yaprakli olur, direk günes almayan aydinlik mekanlari sever, gelisme döneminde düzenli sulama yapilir, dinlenme süresine giren bitki yapraklari sararmaya basladiginda sulama azaltilir ve dinlenme süresinde sulanmaz, kuru birakilir. Normal oda sicakligi idealdir, dinlenme süresinde isinin 13 derecenin altina düsmemesi gerekir, sogani cogalmayan cinslerde tohumdan cogaltma yapilir, sogani cogalan cinslerde yavru soganlar Anne sogandan ayrilmalidir, cicek topragi **** Kompost dikim icin idealdir, sogan büyük saksiya dikilmemelidir, soganin etrafiyla saksinin kenari arasinda 3-4 cm bosluk kalmalidir, saksi degisimi sogan büyüyüp saksinin kenarina deydigi **** köklerinin toprak yüzeyinden disari ciktiginda yapilmalidir, uygun bir bitki besiniyle her iki haftada bir beslenebilir, |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Ahmeter bahçe
Bu şekilde yaparmısınız Güneş görmeyen bir ortamda asarak kurutunuz Kullandığını yağı lezzetlendirin Nane,Adaçayı lavanta gibi Köklenmede büyük faydası var |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Hocam fevkaledenin fevkinde herşey. Sevgiler... |
|