Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rhepsag67
Sayın Ahmeter, yeni yılınızı çiçekleriniz gibi sağlıklı, güzel ve huzurlu geçirmeniz dileğiyle...
Gül gerçekten harika. Türk insanı, gülleri o kadar çok seviyor ki, içinde gül olan birçok isim kullanılmış. Gül, Ayşegül, Birgül, Songül, Nurgül, Gülşah, Gülperi, Gülser, Gülbahar, Güldeste, Gülcan, Gülistan, Gülay, Gülse, Gülin, Gülben ve daha birçok isim ... Hatta erkek ismi olarak Gülbey bile kullanılmış.
Sevgi ve selamlarımla...
|
Ama maalesef elimizde olan yerli Anadolu gülleri çeşitlerini kaybettiğimiz gibi, bugüne kadar bir tane yerli gül çeşidi geliştirememişiz.Çok bilinen Isparta Gülünün bile resmi adı "rosa damascena" yani Şam gülü.Ana vatanı Anadolu olan gülle ilgili literatürde bir tane bile Türk gülü bulamadım.Ama Fransız,Alman,İngiliz,Macaristan vs birçok ülkenin sırf gülle özdeşleşmiş firmaları var.Biz ise belediyeler eliyle Fransız Meilland güllerini onların lisansı altında dikmekle meşgulüz.
Sayın rhepsag67 gül deyince orjinal bir Türk gülü olmaması hususu beni bayağı üzüyor.
Sayın ahmeter kusura bakmayın bahçe sayfanızda farklı bir konuyu gündeme getirdim ama anlayışınıza sığınıyorum.
Saygılarımla.