agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni1170Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2012, 21:19   #1
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Leylağa bayıldım. Ne kadar güzel, işlemeli gibi...

Alev çalısını geçen sene sizin bahçenizde görmüştüm. Burada da bahçelerde o kadar çok kullanılıyor ki. Sanırım gereken değeri vermediğimiz bitkilerden biri. Baharda bahçeye erkenden çok güzel renk katıyor.
Teşekkürler sevgili gilan. Bu leylağı ben de çok sevdim. Umarım koooocamann olmayı başarır. Büyüyüp ağaç olur
Çiçek taneleri de düz lila olanların en az üç misli büyük. Bu bitkiyi büyümüş ve tepeden tırnağa çiçeklenmiş olarak hayal ediyorum. Muhteşemm

zenfree, gilan, Güler ve 1 kişi beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2012, 22:36   #2
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Nihayet oğlumun okulu tatil oldu ve biz artık daha uzun zaman dilimlerini bahçede geçireceğiz. Bugün geldik. Ben de elime makineyle kısa bir tura çıktım bahçede.Uzunca bir aradan sonra nihayet yeni bahçe resimleri yükleyebileceğim:
Resim çekmeye ara verdiğim zamanlarda giriş kapısının hemen yanında büyük bir yer kaplayan rögar kapağının üzerine yeni bir çeki düzen verdim. Geçen sene verbenalarla kaplıydı ama sanırım altındaki toprak 10 cm bile olmadığından bu kış yağan kardan zarar gördüler ve baharda yeterince canlanmadılar. Ben de model değiştirdim: Kapağın üzerini ponza taşı ve iri dere taşlarıyla kaplayıp içine de saksılar oturttum. Bir de küre solar lamba.. Aslında lambanın yanında bir de sevimli bahçe cücesi olacaktı fakat kapak yola çok yakın olduğu için ve evimizin önünden geçen yol da okul yolu olduğundan gelip geçen çocukların ilgisini fazlaca uyaracak bir düzenleme olacağı konusunda eşim beni ikna etti, cüce de çaresiz verandaya taşındı..
Bence pek fena olmadıysa da yine de biraz geliştirilmeye muhtaç Örneğin beyaz rengin koyu renk taşlarla biraz kırılması gerektiğini düşünüyorum. Birkaç sukkulent saksısı da ilave edilebilir. Önerileri sevinerek dinleyebilirim

Name:  P6011191.jpg
Views: 1241
Size:  71.3 KB

Name:  P6011180.jpg
Views: 1210
Size:  48.8 KB

Bahçenin birçok yerinde verbenalar var aslında.Toprağa dikili olanlar bol bol açıyor. Hatta merdiven basamağını kapatırcasına.

Name:  P6011187.jpg
Views: 1225
Size:  56.8 KB

Manolya beni şaşırttı. Hep Temmuzda görmeğe alıştığım çiçekleri şimdiden açmaya başlamış.Üzerinde o kadar çok tomurcuk var ki, sayamadım. Bu yılki kar bütün bitkilere yaradı galiba..

Name:  P6011185.jpg
Views: 1196
Size:  39.4 KB

Name:  P6011184.jpg
Views: 1267
Size:  36.6 KB

Eski 01-06-2012, 22:45   #3
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bizim bahçedeki süs ağaçları kendilerini gerçek meyva ağacı sanıyorlar (ve ben de çok memnunum bu durumdan) Geçen yıl minicik süs şeftalisi nerdeyse 10 kg şeftali vermişti, bu yıl da süs eriğinin dalları yerlere sarkıyor. Bu küçük ama lezzetli erikleri çok seviyorum. Hem çiğ olarak yemesini hem de ev usulü, az şekerli marmeladını..

Name:  P6011188.jpg
Views: 1430
Size:  71.7 KB

Name:  P6011189.jpg
Views: 1352
Size:  56.9 KB

Name:  P6011190.jpg
Views: 1352
Size:  57.6 KB

Üç yıldır mor salkımın yapraksız gövdesine sardırmaya çalıştığım Clematis Piilu da bu yıl çok güzel oldu, gelişimi hızlandı...

Name:  P6011147.jpg
Views: 1304
Size:  62.1 KB

Name:  P6011150.jpg
Views: 1290
Size:  51.2 KB

Resimlerde görüldüğü gibi salyangozlar da bu gelişimden çok memnunlar, çiçeklerin taç yapraklarını afiyetle tüketiyorlar Onlara biraz kızıyor olsam da henüz canlarına kast edecek derecede kızdıramadılar beni. Onları tek tek toplayıp uzaklaştırıyorum şimdilik

Eski 01-06-2012, 22:59   #4
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bu da Bauhaus'dan Rouge Cardinal etiketiyle satın aldığım ama açınca başka biri olduğu açığa çıkan kimliği belirsiz clematis

Name:  P6011151.jpg
Views: 1347
Size:  51.8 KB

Ebruli sardunyam, alaca zakkum ve davetsiz misafir papatya..

Name:  P6011179.jpg
Views: 1473
Size:  37.5 KB

Name:  P6011181.jpg
Views: 1651
Size:  54.5 KB

Name:  P6011183.jpg
Views: 1351
Size:  60.4 KB

Alaca zakkumu iki hafta önce bir dalı kırılmış ve bir köşeye atılmış biçimde buldum her zaman gittiğim fidanlıkta. Tek kalmıştı ve gözden çıkarılmış gibiydi ama çok güzel tomurcukları vardı. Hemen korumaya aldım onu, getirip (şimdilik) büyükçe bir saksıya diktim, kırık dalını da bırakamadım ölmeye.O da şu anda suda. Köklenip köklenmeyeceğini bilmiyorum ama en azından bir şansı olsun istedim
Istanbul'daki fuarda Ekerler'den aldığım gül de ilk çiçeklerini açtı:

Name:  P6011176.jpg
Views: 1347
Size:  34.8 KB

Eski 01-06-2012, 23:05   #5
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bugünün son resimleri "canavar campanula" ya ait. Geçen yıl Bauhaus'dan almıştım. Minicik bir yumak halindeydi. Ta ki üzerine kar yağıp o kartopunun içinde kar eriyene kadar kalana dek. O andan itibaren nerdeyse gözle izlenecek biçimde büyüdü.O kadar ki, eşim "birgün bu bizi yiyecek" diye takılıyor Onu yakında yapmayı düşündüğüm kaya bahçesinde toprağa geçirmeyi planlıyorum.

Eklenen Resimler

Eski 02-06-2012, 00:10   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
. Birkaç sukkulent saksısı da ilave edilebilir. Önerileri sevinerek dinleyebilirim
Eser Hanımcım, bu bölgeyi görünce kocaman sepet toprak saksı içinde aşağıya doğru dallarını salmış beyaz küçük çiçekli bir bitki örneğin beyaz diasca , verbena gibi (ikisi de dona dayanıklı) canlanıverdi gözümde.

Bu gece bahçenizi baştan dolaştım. Kişiliğiniz olduğu gibi bahçenize yansımış. Aynı sizin gibi çok özel bir bahçe...

gilan, cemo, syuksek ve 1 kişi beğendi.
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2012, 16:54   #7
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili jineop hem öneriniz hem de güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sayenizde güne güzel başladım

Eski 02-06-2012, 17:20   #8
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Bugün agaclar.net ailesinin yakından tanıdığı bir misafirimiz vardı: sevgili Nuri Mürvet Burdan kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum, hem bana ve eşime sunduğu sıcak dostluğu hem de her başımız sıkıştığında yardımımıza koştuğu için...
Nuri Bey bir süre önce bahçedeki damla sulama sisteminin iyileştirilmesinde yardımcı olmuş ve o sırada da bana 3 adet çok güzel nilüfer çiçeği hediye getirmişti.

Name:  nilufer1.jpg
Views: 2432
Size:  22.8 KB

Bu nilüferler benim havuz ve su bitkileri aşkımın yeniden uyanmasına yol açtı ve uzun zamandır boş duran bir tahta saksıyı (50X50X50) içine iki kat battal boy çöp torbasını çıtalarla tutturarak küçük bir havuzcuk haline getirdik.

Name:  P6021198.jpg
Views: 1525
Size:  52.0 KB

Bugün de Nuri Bey'in getirdiği muhteşem pembe nilüferi ve üç küçük balığı (iki kırmızı bir kahve) içine yerleştirdik. Umarım yeni yerlerinde mutlu olurlar.
Bahçeye su birkez girdi ya, inanıyorum ki bu bir başlangıç olacak

Name:  P6021212.jpg
Views: 1269
Size:  43.3 KB

Meraklı Begimoş inceleme yapıyor " Bu yeni gelen de ne menem birşey? "

Name:  P6021210.jpg
Views: 1275
Size:  37.8 KB

Name:  P6021209.jpg
Views: 1229
Size:  61.9 KB

Eski 04-06-2012, 22:09   #9
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Eser Hanım, cıvıl cıvıl çiçekleriniz harikalar. Bol kokulu ve renkli bir yaz dönemi dilerim.
Umarım havuz isteğinizi de kısa zamanda yerine getirirsiniz. Kesin karar verdikten sonra bir şekilde yaparsınız, eminim.
Nilüferler çok güzeller, alacalı zakkuma da bayıldım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Eser Hanımcım, bu bölgeyi görünce kocaman sepet toprak saksı içinde aşağıya doğru dallarını salmış beyaz küçük çiçekli bir bitki örneğin beyaz diasca , verbena gibi (ikisi de dona dayanıklı) canlanıverdi gözümde.

Benim de tam tersi olarak renkli renkli yaprak güzelleriyle dolu dolu bir saksı canlanmıştı.
Çakıllar beyaz olduğu için beyaz çiçekler çok kaybolur diye düşünüyorum.

Çakıllar çok güzel bir zemin yapmış. Yanlış görmüyorsam küçük çakıllar ile beyaz dolomitler kullanmışsınız. Farklı boyuttaki taşların beraber kullanımını ben çok seviyorum ama bence birbirine karıştırmasanız daha düzenli görünebilir. Mesela küçük çakıllar zemin olarak kalsa, beyaz dolomitleri de onların üstüne kıvrımlı şekiller oluşturacak şekilde bir arada kullansanız...

Aslında şu fotoğraftaki gibi bir fıçı saksı da çok yakışır. Fıçıyı tam ortaya oturtup, çevresine de sizin düzenlemenin en arkasında gördüğüm iri taşları dizmek güzel olabilirdi.

Sizin için bakınırken rastladığım şu uygulama da çok hoşuma gitti.
http://i243.photobucket.com/albums/f...g?t=1248237936

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 22:33   #10
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Sevgili glan, düzenlememi beğendiğinize sevindim. Fıçıları ben de çok seviyorum. Ama satın alabileceğim bir yere rastlamadım henüz. Fıçı içlerinde çok güzel "havuzcuk" düzenlemeleri de görmüştüm nette...
Bana gönderdiğiniz eklentilerin ikisi de çok hoş. Teşekkürler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025