Nihayet oğlumun okulu tatil oldu ve biz artık daha uzun zaman dilimlerini bahçede geçireceğiz. Bugün geldik. Ben de elime makineyle kısa bir tura çıktım bahçede.Uzunca bir aradan sonra nihayet yeni bahçe resimleri yükleyebileceğim:
Resim çekmeye ara verdiğim zamanlarda giriş kapısının hemen yanında büyük bir yer kaplayan rögar kapağının üzerine yeni bir çeki düzen verdim. Geçen sene verbenalarla kaplıydı ama sanırım altındaki toprak 10 cm bile olmadığından bu kış yağan kardan zarar gördüler ve baharda yeterince canlanmadılar. Ben de model değiştirdim: Kapağın üzerini ponza taşı ve iri dere taşlarıyla kaplayıp içine de saksılar oturttum. Bir de küre solar lamba.. Aslında lambanın yanında bir de sevimli bahçe cücesi olacaktı fakat kapak yola çok yakın olduğu için ve evimizin önünden geçen yol da okul yolu olduğundan gelip geçen çocukların ilgisini fazlaca uyaracak bir düzenleme olacağı konusunda eşim beni ikna etti, cüce de çaresiz verandaya taşındı..
Bence pek fena olmadıysa da yine de biraz geliştirilmeye muhtaç

Örneğin beyaz rengin koyu renk taşlarla biraz kırılması gerektiğini düşünüyorum. Birkaç sukkulent saksısı da ilave edilebilir. Önerileri sevinerek dinleyebilirim
Bahçenin birçok yerinde verbenalar var aslında.Toprağa dikili olanlar bol bol açıyor. Hatta merdiven basamağını kapatırcasına.
Manolya beni şaşırttı. Hep Temmuzda görmeğe alıştığım çiçekleri şimdiden açmaya başlamış.Üzerinde o kadar çok tomurcuk var ki, sayamadım. Bu yılki kar bütün bitkilere yaradı galiba..