![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bahar gelince bahçeler hergün yeni bir yüz gösteriyorlar insana. Ben de sadece hafta sonlarını bahçesinde geçiren bir bahçe sevdalısı olarak elimde fotoğraf makinası değişimleri haftalık modlarda fotoğraflıyorum. Diliyorum ki, birgün devamlı bahçemde yaşayacağım ve o zaman herşeyi gün be gün takip etmek mümkün olacak.. Önce bu haftaki genel görünüm ; bu hafta alev çalıları tam gaz,kıpkırmızıydılar ve dört gözle çiçeklerini beklediğim erguvan da nihayet pembeleşmeye başladı. Yakında onu fare kulakları da beyaz ve bol çiçekleriyle takib edecek. ![]() ![]() Bahçemde iki tane mor salkımım var. Biri verandanın yanında komşu bahçeyle aramıza sarılıyor. Diğeri ise sokağa doğru. (Bir de gelip geçen koparmasa ![]() ![]() ![]() Çiçeklere yakından bakmayı seviyorum. Güzellik detaylarda gizli : ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 09-05-2011 saat 11:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım ve Ferda Hanımla yaptığımız fidanlık turundan bahçemin yeni kazançlarından ilki abelia grandiflora caleidescop. Alacalı yapraklı bir abelya. En güzel yanı da yapraklarının mevsime göre kızarıyor olması. Daha çok küçük. Internetten ulaştığım bilgilerde abelia grandifloraya göre daha kompakt bir tür olduğu söyleniyor. Diğer abelyaların yanına diktim.Heyecanla gelişimini izleyeceğim. ![]() Ve diğer yeni bitkim (geçen seneden beri arıyordum, sevgili Ferda Ülkümen'e teşekkür ediyorum benim görmediğimi bana gösterdiği için) Ceanothus, nam-ı diğer Kaliforniya leylağı. Kuraklığı ve güneşi sevdiği, mavi çiçekler açtığı bilgisi var,şimdi deneyerek öğrenmek şansını buldum; bekliyorum. ![]() Üzerinde küçük, mavi-mor,böğürtlene benzer tomurcukları var. Bu oluşumlar çiçeklenme zamanına kadar sanırım daha büyüyecekler. ![]() Berberislerim çiçekleriyle beni mutlu etmeye devam ediyorlar : ![]() Ve geçen seneki kışta tamamen donan Jasminum polyanthum'un üzeri bu yıl tomurcuk dolu : ![]() Düzenleyen Eser İlhan : 09-05-2011 saat 11:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yeni aldığım clematis armandii'lerim. Öndeki pembe çiçekli "apple blossom" olduğunu düşündüğüm, arkadaki ise beyaz çiçeklisi. Bu yıl onlara gözüm gibi bakacağım ![]() Bahçeye dikilmeyi bekleyen bitkilerimden alacalı Pittosporum tobira (bir de nereye dikeceğimi bilebilsem ![]() ![]() Bunlar da oluşturmayı hayal ettiğim kaya bahçesine dikilmeyi bekleyen kekikler, rosmarin ve arkadaki büyük saksıda yerini arayan Nandina domestica: ![]() Kekik çiçekleri;daha yakından (Onlara bakmak , gelen arıları arıları izlemek beni çok mutlu ediyor) ![]() Alisyumları çok seviyorum. Bu sefer onları amfora saksıya diktim. Umarım yerlerini severler: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl mor salkımın çıplak gövdesine sardırmak niyeti ile diktiğim Clematis piilu istediğim yere sarılmamakta adeta inat etti. Pek yüzgüldürücü bir gelişme göstermeyince ben de sonbahar içinde onu iyice kısa kestim. Bu davranışımdan sanırım memnun kaldı ki, şimdi hem sürüyor hem de tomurcukları var. Ben de onunla inatlaşmaktan vazgeçtim ve "vardır bir bildiği" diyerek nereye yöneliyorsa o yöne doğru destekledim onu. Bir de ayaklarının dibine bodrum papatyaları serdim ![]() ![]() Papatyalar ne kadar güzeller değil mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bu da yine nerdeyse kökünden kestiğim Clematis bijou. Nasıl heyecanla bekliyorum çiçeklerini bir bilseniz... Geçen sene Bauhaus'dan aldıktan sonra bir çiçek bile açmadı bana. Bu yıl üstü tomurcuk dolu. Geçen yazı saksıda geçirdi ve hiç büyümedi. Oysa yayılıcı-sarkıcı olduğu söyleniyor.Ne kadar yayılıcı olduğunu da çok merak ediyorum. ![]() ![]() Yanına bir de multi blue diktim arkadaş olarak. Onun da tomurcuğu büyüyor... ![]() Bu hafta sonu böyle geçti , bakalım haftaya beni ne gibi sürprizler bekliyor olacak bahçede... Belki de cumaya kadar sabredemez arada bir kere daha kaçıveririm, kimbilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|