![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet,yeniden resim yüklenebiliyor ) Şimdi de yazdan daha çılgın açmış haliyle allysum ve yanında iki çiçeğiyle bodur karanfil , nam-ı diğer çin karanfili. Bu mevsimde onun da açıyor olmasına çok şaşırdım. Ayrıca erguvanın üzerinde ve leylak çalılarında da çiçekler var tek tük. Sebzelerin artık mevsimleri kalmadığı gibi galiba çiçeklerin de mevsimleri kalmıyor. Ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemin problemli bir köşesi var. Hemen verandanın yanında yer alan(eklediğim resimde siyah ile işaretlediğim) yaklaşık 5 m2 kadar bir alanın altı bahçe yapım aşamasında tamamen beton çıktı . Biz de bu betonun hikmetini çözemediğimiz için,toprak altında kalan bodrum duvarları da perde beton olduğundan belki onunla ilişkili olarak bir nedeni vardır diye düşünup üzerini 15-20 cm kadar toprak kapatıp yer örtücü ekmeğe karar verdik, beton alanın sınırlarını da küçük şimşirlerle çevirip renk renk allysiumlar,birkaç festuca ve bol bol çakıl taşı kullanarak bir dekor yaptık. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Başta herşey hoştu. Bitkiler hızla gelişti ve alanı kapladılar.Fakat kış gelip de yağmurlar başlayınca hiç hesaplamadığımız birşey geldi başımıza.Altı beton olduğu için bu alanda su birikiyor ve heryerden daha geç kuruyordu. Bu durum baharda bana bol bol yosun ve sümüklüböcek olarak geri dönünce bu alandaki toprağı tamamen kaldırıp burayı terra cotta karolarla kaplamaya karar verdim. Komşuyla aramızdaki demirin üzerini de mor salkım sarınca bir tahta bankla birlikte burası hoş bir oturma alanı olur diye düşünmüştüm. Düşündüğümü de hemen gerçekleştirdim.Beton alanımız şu hali aldı: |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Fakat bu alanın verandanın hemen yanında yer alması oturma alanı olarak kullanılmasını biraz anlamsız kılıyordu. Bu yaz boyunca ne yapacağımı bilemeden uzuun uzun terra cotta karolarıma baktım durdum ![]() Sonunda burayı saksıda yetiştirilmeğe uygun rosmarin,salvia vb. estetik ve güzel kokulu bitkiler ve mevsimlik çiçeklerle biraz da akdeniz havasını taşıyabilecek bir saksı bahçesi haline getirmeye karar verdim. Burada daha neler yapabilirim? Yaratıcı fikirlere çok ihtiyacım var.Son halinin resmini de ekliyorum.Kışa girmek üzere olduğumuz için fazla bitki koymadım ama kış boyunca fikir biriktirip baharda hemen kolları sıvamak istiyorum ) |
|
|
|
![]() |
|
|