agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni71Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-08-2009, 23:48   #151
Ağaç Dostu

DefneD.'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2009
Galeri: 17
Hepsi çok güzel. Sefanız olsun
En birinci begonyalarınızı yumrudan mı büyüttünüz?
Gelişmiş olarak aldığım begonya kendini koyverip yok olunca, bir sonraki begonya denememi yumrudan yetiştirirerek yaşamaya karar verdim

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 18:18   #152
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2007
Sevgili Defne.D hoşgeldin,siz en birinci yazınca küçük kızım geldi aklıma.O da küçükken ilk ben yerine ''en baş ben''i kullanırdı, nerden duyduysa değiştirene kadar zorlanmıştım.

Zıpçıktının yanındaki begonyam yumrulu,diğerlerinin hepsi çelikten üretim begonya.
Çok kolay tutuyor,bakımı da hiç zor değil.

Asıl tohumdan ürettiğim Coleuslarım var beni şaşırtan onlar oldu, hiç bu kadar gelişeceklerini ummamıştım.
O kadar çok fiide oldu ki hep dağıttım arkadaşlara,çoğunu da misafir olarak gittiğim yerlere hediye götürdüm.Fotoğrafını ekleyebilirsem koyayım buraya.

mormenekşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2009, 18:24   #153
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Tohumdan yetiştirdiğim coleuslarım,burda yokmuş gibi yeğenim amerikadan getirmişti tohumlarını

Eklenen Resimler

İffet beğendi.
Eski 27-08-2009, 18:45   #154
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili Mormenekşe,
Her geçen gün yeni güzelliklerin eklendiğini görmek çok mutluluk verici. Çok öptüm seni ,kolay gelsin.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 10:37   #155
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2009
Mormenekşe bahçenize gerçekten çok emek vermişsiniz ve çok güzel olmuş. Emeğinize ve gönlünüze sağlık..Coleuslarınızı inanın çok kıskandım.Bu yaz başı bende tohumlarını ektiydim.Ama ben yetiştirmeyi başaramadım.Seneye tekrar denemeyi düşünüyorum. Umarım seneye benimde olur.Bu arada nazar boncuğu saksı süslerinizde çok cici olmuşlar. Elinize sağlık...

aysegulo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 10:47   #156
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Sevgili mormenekşe ,
Bahçeni de Bulut'unu da çok sevdim. Kısa sürede ne çok şey başarmışsın. Kutluyorum seni. Yüreğine sağlık.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 15:34   #157
Ağaç Dostu

hüzün's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2009
Sevgili mormenekşe bahçene çok emek vermişsin ellerine emeğine sağlık (emeğinin de karşılığını almışsın belli ki)10 parmağında 10 marifeti olan hanımlardan birisin .24. mesajındaki kahvaltılığa ektiğin mini çiçekleri merak ettim söylersen sevinirim. kolay gelsin.

hüzün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 20:19   #158
Ağaç Dostu

Ülker's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2008
Galeri: 1
Merhaba Mormenekşe, bahçen coştukça coşuyor.
Bu gidişle hepimizi geçeceksin.

Ülker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 22:29   #159
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Mormenekşe, bahçenizde mucizeler oluyor, çok çabuk toparladınız maşaalah.
Ben de sevgili Ülker gibi düşünüyorum, seneye hepimizi geçerseniz hiç şaşırmam.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2009, 04:13   #160
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2009
Galeri: 40
Mormenekşe... Merhametli kalbin senin ne kadar güzel bir insan olduğunun göstergesi. Yaşama, doğaya hassasiyetin karşısında çok çok etkilendim.

Bulut bir harika ama tuvalet eğitimi için biraz küçük 6. ayından sonra eğitim alabilir.
Yağmur pek keyif nasıl da sahiplenmiş ve güven içinde uyuyor.

Bahçenizdeki değişim inanılmaz. Ne kadar uğraştığınız belli. İlmek ilmek emek var görülüyor açıkca.Umarım hayalinizdeki bahçeye bir an evvel kavuşursunuz. Ama hepimiz biliyoruz ki yemyeşil bir bahçeye kavuşmak sabır işi. Siz de o sabrı görebiliyorum. Hadi bakalım 2010 yılının yazında kimbilir ne kadar güzel olacak bahçeniz.

Hergün ziyaretinize geleceğim

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2009, 11:18   #161
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Sevgili Mormenekşe,
Her geçen gün yeni güzelliklerin eklendiğini görmek çok mutluluk verici. Çok öptüm seni ,kolay gelsin.
Hoşgeldin canım arkadaşım,teşekkür ederim senin önerilerin hep aklımın bir kenarında.Maddi olarak biraz daha iyi konuma gelince,bahçede değişiklikler yapmaya çalışıcam.Bende öptüm seni sağol.

Eski 29-08-2009, 11:22   #162
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aysegulo Mesajı Göster
Mormenekşe bahçenize gerçekten çok emek vermişsiniz ve çok güzel olmuş. Emeğinize ve gönlünüze sağlık..Coleuslarınızı inanın çok kıskandım.Bu yaz başı bende tohumlarını ektiydim.Ama ben yetiştirmeyi başaramadım.Seneye tekrar denemeyi düşünüyorum. Umarım seneye benimde olur.Bu arada nazar boncuğu saksı süslerinizde çok cici olmuşlar. Elinize sağlık...
Sevgili Aysegulo, teşekkür ederim ama coleusları kıskanmana gerek yok, ben sana istediğin kadar gönderirim.Yeter ki adresini gönder,aslında çok kolay çimleniyorlar en zahmetsiz yetişen çiçeklerden bence.

Geri dönüşümden saksı süslerini denemenizi tavsiye ederim.Hem saksılar şenleniyor, hemde atıklardan bişeyler elde etmenin mutluluğunu yaşıyorsunuz.

Eski 29-08-2009, 11:41   #163
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sevgili mormenekşe ,
Bahçeni de Bulut'unu da çok sevdim. Kısa sürede ne çok şey başarmışsın. Kutluyorum seni. Yüreğine sağlık.
Sevgili Maki, teşekkür ederim bulut sevilmeyecek gibi değil.Zorla sevdiriyor kendini.Bende seviyorum diyip geçiyordum,pazartesi akşamı buluta araba çarptı, resmen aklım başımdan gitti öyle korktum ki onu kaybetmekten.

İlk şaşkınlığım geçtiği gibi, alıp yaralarına pansuman yaptım bi taraftan da ağlıyorum.Yavrum kaç gündür acı çekiyordu oturmakta ve yatmakta zorlanıyordu,otururken ya da yattığı yerden kalkarken acı acı havlıyordu.Ayranın içine kas gevşetici ve ağrı kesici koyarak verdim o rahatlattı heralde dün ve bugün biraz daha iyi.

Oğluşumu çok seviyorum.

Eski 29-08-2009, 11:54   #164
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hüzün Mesajı Göster
Sevgili mormenekşe bahçene çok emek vermişsin ellerine emeğine sağlık (emeğinin de karşılığını almışsın belli ki)10 parmağında 10 marifeti olan hanımlardan birisin .24. mesajındaki kahvaltılığa ektiğin mini çiçekleri merak ettim söylersen sevinirim. kolay gelsin.
Sevgili Hüzün, teşekkür ederim, estağfirullah öyle on parmağımda on marifet yok, ama gördüğüm beğendiğim, güzellikleri uygulamayı seviyorum.

O kahvaltılığın içinde karışık kaktüs tohumu,alisyum,çin feneri ve yüksükotu tohumları vardı.Ben Balıkesir'e giderken, burda eşimin akrabası bir genç kızımıza
emanet etmiştim. Ama kızımız bakamamış, anlıyacağın tohumlar sizlere ömür.

Eski 29-08-2009, 11:56   #165
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ülker Mesajı Göster
Merhaba Mormenekşe, bahçen coştukça coşuyor.
Bu gidişle hepimizi geçeceksin.
Güzel arkadaşım ne mümkün, senin hızına yetişemem ki ancak kopyalayabildiklerimi kopyalarım

Eski 29-08-2009, 11:58   #166
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Mormenekşe, bahçenizde mucizeler oluyor, çok çabuk toparladınız maşaalah.
Ben de sevgili Ülker gibi düşünüyorum, seneye hepimizi geçerseniz hiç şaşırmam.
Sevgili Adalet ablam teşekkür ederim.Estağfirullah sizi geçmem mümkün değil, böyle bi gayem de yok. Sizinki kadar güzel bahçem olsun yeter bana.

Eski 29-08-2009, 12:08   #167
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yesim ozgun Mesajı Göster
Mormenekşe... Merhametli kalbin senin ne kadar güzel bir insan olduğunun göstergesi. Yaşama, doğaya hassasiyetin karşısında çok çok etkilendim.

Bulut bir harika ama tuvalet eğitimi için biraz küçük 6. ayından sonra eğitim alabilir.
Yağmur pek keyif nasıl da sahiplenmiş ve güven içinde uyuyor.

Bahçenizdeki değişim inanılmaz. Ne kadar uğraştığınız belli. İlmek ilmek emek var görülüyor açıkca.Umarım hayalinizdeki bahçeye bir an evvel kavuşursunuz. Ama hepimiz biliyoruz ki yemyeşil bir bahçeye kavuşmak sabır işi. Siz de o sabrı görebiliyorum. Hadi bakalım 2010 yılının yazında kimbilir ne kadar güzel olacak bahçeniz.

Hergün ziyaretinize geleceğim

Sevgili Yeşim, öncelikle hoş geldin her zaman beklerim. Güzel bakan insan güzel görürmüş sen bunu yapıyorsun, benim için saydığın tüm meziyetler senin meziyetlerin.Yani sen karşısındakini kendi gibi görenlerdensin ne güzel.

Bulut daha 5 aylık ama tuvalet eğitimini aldı çok çabuk öğreniyor.Oğluşum çok tatlı söz dinliyor ve uyguluyor.

Otur, kalk, yat, bekle,yerine, hadi yemeğini ye dediğimde herbirini yapıyor.Hayır kelimesinin anlamını biliyor, banyo yapmaya bayılıyor.

Beslenmeyle ilgilide bir sorunumuz yok herşeyi yiyor ama özellikle kuru mama ve ayrana bayılıyor.

Yağmur şimdi stajer elemanımızda o da büyümeye devam ediyor.

Bu bahçe için ettiğim duaları sana anlatsam belki gülersin, en sonunda kavuşmak nasip oldu inşallah bundan sonra da diğer küçük ayrıntıları uygulayabilirim. Sizlerden aldığım destek ve moralle başaracağıma inanıyorum.

Bir kez daha hepinize teşekkür ederim yüreği güzel insanlar.

Eski 17-09-2009, 19:51   #168
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Sevgili mormenekşe harika gelişmeler var bahçenizde ne güzel olmuş. Ama benim gözüm bir şeye takıldı

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2009, 09:14   #169
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
Merhaba, ilk gezdiğim bahçeyle şimdiki bayağı farklı.güzel gelişmeler olmuş.

Düzenleyen fikreteren : 10-10-2009 saat 20:53
fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 13:17   #170
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Sevgili mormenekşe arkadaşım bahçenizdeki çalışmalarınızda en iyi dileklerimle, kompost ve sıvı gübre ile son durumları merak ettim açıklamalarınızı bekliyorum, sevgiyle kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2009, 08:06   #171
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili Mormenekşe,
Meyve veren ağaç taşlanır ama o inatla meyvelerini her sene vermeye devam eder.Senin meyvelerin de öylesine doğal,tatlı ve kendine özgü ki ,onları bizden mahrum bırakma.Kocaman öpüyorum ve bahçende ki gelişmeleri merakla bekliyorum.Sevgiyle kal.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2009, 13:19   #172
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren Mesajı Göster
Merhaba, ilk gezdiğim bahçeyle şimdiki bayağı farklı.güzel gelişmeler olmuş.iyi bayramlar..
Merhaba, teşekkür ederim inşallah daha gelişmiş halini de fotoğraflayarak sizlerle paylaşıcam.

Eski 10-10-2009, 13:25   #173
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sevgili mormenekşe arkadaşım bahçenizdeki çalışmalarınızda en iyi dileklerimle, kompost ve sıvı gübre ile son durumları merak ettim açıklamalarınızı bekliyorum, sevgiyle kalın.
Sayın Epsody, size ne kadar teşekkür etsem azdır, sizden ve sevgili Jineop'tan ve diğer arkadaşlardan edindiğim fikirlerle, fermantasyonla sıvı gübre yapımında başarılı oldum.
Çiçeklerime 1/50 oranında sulandırarak verdim, sonuç: tek kelimeyle harika diyebilirim.Herşeyden öte artık hiçbirşeyi atmıyorum bunun rahatlığı anlatılır gibi değil. Elde ettiğim sıvı gübreyi de fotoğraflayıp koyucam inşallah buraya.

Eski 10-10-2009, 13:38   #174
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Sevgili Mormenekşe,
Meyve veren ağaç taşlanır ama o inatla meyvelerini her sene vermeye devam eder.Senin meyvelerin de öylesine doğal,tatlı ve kendine özgü ki ,onları bizden mahrum bırakma.Kocaman öpüyorum ve bahçende ki gelişmeleri merakla bekliyorum.Sevgiyle kal.
Sevgili Jineop, siz cansınız sizi çok seviyorum koşulsuz yüreği sevgiyle taşan bir insansınız.
Bugün hummalı bir çalışma var arka bahçede, sera kuruyoruz kışın çiçeklerim üşümesin diye neredeyse son aşamalardayız akşam ya da en geç yarın görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyorum .
Sevgiyle kalın.

Eski 11-10-2009, 09:35   #175
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sayın Mormenekşe bahçeniz, çiçekleriniz ve yüreğiniz çok güzel. Bu kadar kısa bir sürede çok yol katetmişsiniz. Elinize sağlık.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2009, 15:58   #176
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sayın Mormenekşe bahçeniz, çiçekleriniz ve yüreğiniz çok güzel. Bu kadar kısa bir sürede çok yol katetmişsiniz. Elinize sağlık.
Sayın SDurul , teşekkür ederim.Buradaki arkadaşlarımın desteği ve bilgi paylaşımlarıyla yol alabildim.İnşallah önümüzdeki bahar nasip olursa bahçem daha da renkli olacak.
Manisa' dasınız yani yakınız beklerim çay içmeye buyrun gelin, daha havalar güzel bahçede oturabiliriz.

Eski 12-10-2009, 16:03   #177
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Eveeett yeniden merhaba, sera yapımına başlıyoruz. Öncelikle zemin düzlendi,mesafeler ölçüldü ve demirler çakıldı.

Eklenen Resimler

Eski 12-10-2009, 16:07   #178
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Daha sonra su boruları çakılan demirlere geçirildi,elektrik borularından da üst taraf yapıldı.

Eklenen Resimler

Eski 12-10-2009, 16:13   #179
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

en son aşamada da naylonu geçirip, etrafına kalaslar koyduk ve toprakla kapattık.Giriş için basit bir kapı yaptık veee bittiiiii.
Artık kış aylarında çiçeklerimin donma tehlikesi en aza indirilmiş oldu,inşallah çiçeklerim kışı donmadan geçirir.
Bahara yakın tohumlarımı çimlendirmek için de çok iyi olacağına inanıyorum.

Eklenen Resimler

İffet ve kerime beğendi.
Eski 12-10-2009, 16:16   #180
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Artık biraz da bahçemden görüntüler ekleyeyim.Narlarımız gayet güzel oldular, ben bakmaya doyamıyorum resmen tablo gibiler.

Eklenen Resimler

almira ve İffet beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025