![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeye patates ekmeyi düşünüyordum.. Tesadüfen yazınızı gördüm.. Patatesler 3'e bölünecek derken? Gözlerini mi böleceğiz, rast gele mi? Bilgi verirseniz sevinirim.. Palamut'un yendiğini ilk defa duydum.. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben orta büyüklükte bir patatesi tam ortadan ikiye, diğer yarısını da yine ikiye böldüm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Hay maaşallah ne zaman yaptınız bu kadar işi ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzun zamandır uğramadınız tabi bahçeye ![]() Mehmet'le çeşme başında su doldururken karşılaştık, geçen hafa bir kere soğukların sebzeleri vurduğunu söyleyince bahçede tüm olanları söktük ![]() Tüm ganimet bu kadar çıktı. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Beyaz topraklarda bu kadar şey yetiştirebiliyorsanız, verimli bir toprak olsa kimbilir neler çıkacak ortaya. Üstelik de birçok şey için dikim mevsimi bile geçmişti. Tüm kalbimle kutluyorum sizi, bravo ![]() Sebzeler müthiş, gelecek yıla dışardan sebze almanıza gerek kalmayacak bu gidişle. Siyah domates için 2 yıl sonrasına (umarım, dilerim) tohum rezervesi yaptırabilir miyim ![]() Ben asıl goji, tophat vs. onları merak etmekteyim, ne alemdeler? Meyve alabildiniz mi? Çiçekleriniz de çok hoş. Demek arasak nerelerde neler bulacağız. O beyaz papatya cinsi bir şey mi yoksa bir yerde rastladım, aynısı değilse bile benzer özelliklerde anemonlar var. Gerçi onlar Akdeniz bölgesi bitkileriymiş ama köküne baktınız mı soğanlı mı yoksa normal kök mü? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sebzelerin bu kadar olacağını ben de tahmin etmemiştim. Püf noktası bir romork küçükbaş yanmış gübre ![]() Siyah domates tohumlarını merak etmeyin. Goji, tophat vs.yi için haberleri kıştan çıkınca vereceğim çünkü asıl o zaman belli olacak durumları. Papatyayı ve mineyi kaarşıyakadan almıştım.Bu papatya mine gibi yayılıcı soğuklara dayanıklı mı göreceğiz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
Şehir: samsun
Mesajlar: 2,159
|
Sevgili Deniz Akvaryumu tam bir sebze şöleni izledim.Meşe palamutunun yenildiğini ilk defa öğrendim.ilk fırsatta deneyeceğim. yalnız palamutları yeşilken mi toplamak gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ankara'da bu aylarda resimdeki gibi olup ağaçlardan dökülmeye başlıyor.İşte dökülmeye başladığında toplayabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
sn. denizakvaryumu, Bahçenize dozerin girdiği ilk günden beri gelişimini ilgiyle izliyorum. Ben gidip görmeden aldığım bahçemde şok yaşamıştım.Bu bozkırı nasıl adam ederim diye günlerce dertlendim. "Sabırla koruk helva olur" derler ya oluyor birşeyler. Ben sizin o kıraç topraklarda çok güzel bir vaha doğacağından eminim,mütevazi davranıyorsunuz ama,az zamanda çok güzel bir yol katettiniz. Benzer durumlar yaşadığımız için en sıkı takipçinizim. Seneye alkışlarımı yollacağımı bilerek size kolaylıklar diliyorum. Yüreğiniz hangi güzel şeyler için çarpıyorsa, hayat size onları getirsin. Saygılar.. Düzenleyen hozat : 28-09-2009 saat 23:16 Neden: tırnak işareti eklendi |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
seneye neler olacak ben de merak ediyorum, eğer gojiler bahçeye alışırsa bir goji bahçesi de olabilir ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Önceki mesajlarınızdan bu yıl pek birşey yapmayacaksınız gibi anlamıştım. Fotoğrafları görünce inanamadım. Anlaşılan siz bizi şaşırtmaya devam edeceksiniz. Bahçenizdeki gelişmeleri merakla beklemeye devam ediyorum. ![]() Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toplanan biberlerden ve domateslerden salça bile oldu tamam tadımlık oldu ama oldu ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Denizakvaryumu; sizi, eşinizi ve kızınızı kutluyorum. Ellerinize kollarınıza sağlık, ürünlerinizin de maşallahı var. Bu ilk yıl böyle olduysa (saz-caz-mangal-tavuk derken ) seneye neler olur kim bilir. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Tüm haftanın stresinden bu bahçe sayesinde ancak kurtulmak mümkün oluyor. Sema Hn. sizin acı biberlerin tohumlarından halen elimde var, bu biberler sivri biber mi, dolmalık biber miydi ? Kurutma işlemini nasıl yapıyorsunuz? Gerçekten muhteşem bir lezzeti var. Biberlerin köyde çekilmiş resmi var mı? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Size verdiğim biber tohumları sivri biber. Yaklaşık 5 cm.kadar olunca koparıyorsunuz. Hiç yıkamadan ipe diziyorsunuz. Güneşte bir ağacın dallarına asıp kurumasını bekliyorsunuz. Sonra iyice kuruyunca ağzınıza ve burnunuza havayı süzecek bir şey bağlayıp (ameliyat maskesi olmadı bir baş örtüsünü kullanabilirsiniz) rondonun bıçağı ile kıyıyorsunuz. Sonra kavanoza koyup bir yıl boyunca afiyetle yer hatta sarmalara bile koyabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Hatta şuradahttp://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=7980&page=9 da anlatmış ve birde resim eklemişim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Sayın denizakvaryumu kolay gelsin ve geçmiş olsun efendim. Bahçenizi başıdan beri takip ediyordum da, bir açığınızı bulur da nasıl intikam alırdım diye bekledim. ![]() Bir defa kavunlarınız kelek olmamış ve karpuzlarınız kesin hamdır, kabaktır. Karpuz için 30 cm lik kıştan bir çukurlar kazınız ve içine birkaç kürek yanmış küçükbaş hayvan gübresi koyunuz ve üstünü toprakla kapatınız. Dikim zamanı gelince çukuru açınız 20cm gibi karpuz tohumlarını dikiniz. Karpuz fidanı büyüdükce gübreli toprakla besleyiniz taa toprak seviyesine gelinceye kadar. Kök ne kadar büyük ve güçlüyse karpuz da kadar büyük çok olur. Soğanlar iyi baş yapmamış. Buradan da puan kırıyorum. ![]() Soğanların baş yapmasını istiyorsanız bir dafa sucuklarını koparacaksınız ve onları yumurtayla kavurup yiyebilirsiniz. Sonra üstlerini yani yapraklarını ayağınızla eziniz ve bir kaç defa sulayınız. Soğanları kazdıktan sonra bir yere yayınız ve üzerini bir bezle kapatıp bir hafta falan bekletiniz. İyice kurusun nemi gitsin sonra çürümezler ve erken uyanmazlar, acılığı da gider. Hadi dolmalık patlıcanlar közlemelik kadar olmuş diyelim. Ordan puan veremiyeceğim, çünkü patlıcan pek bakım istemez ve hastalığa kolay yakalanmaz. Papatyalardan kaynatıp suyunu içebilirsiniz mideye çok iyi gelir de içleri boş mu dolu mu bir bakıver. Hani şu çiçek altı yarı yuvarlak yeri varya orası. Söylemedi deme biri zehirlidir. Çok zehirli değil yani yavaş yavaş zehirlenirsiniz içtikce. Pateteslere gelince oradanda ancak iki puan çıkar benden. Patetes ekmek istiyorsan dörte böleceksin sonra havaya atacaksın yere düştüğü yerde üstüne biraz toprak atacaksın o kadar. ![]() Efendim patatesleri derin gömmeyeceksin, yoksa çürürler. Patateslerin yeşil kısımları yani dalları bir karıştan fazla büyüyünce tam ortalarına birer ikişer kürek toprak atacaksın ki yumrular büyük olsun. Yalnız dalların ucları yani yeşil kısımları gömülmesin yoksa kurutursun. Daha çok eksiğin var da hepsini söylememeyeyim temelli ayıp olacak. ![]() Sevgiyle kalınız Düzenleyen Halil Önen : 02-10-2009 saat 02:15 Neden: aaa karpuzlar hammış, kavunlar kelek çıkmış zaten görmemişim valla |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşımızın puanlarını kırdınız ama biz zaten bu konuları görmemiş sınıftayız. Konuları çalışalım, pratiğimizi yapalım sonra test edin. denizakvaryumu sınıfın en çalışkanlarından olup üst sınıfların derslerine de katılmaktadır. Gelecek yıl gayet başarılı olacağına eminim ![]() Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Halil Bey, ben de nerelerdesiniz diye merak etmiştim. Tecrübe yazarsa böyle yazar ... Bahçe bu senelik bu kadar ama seneye resimleyeceğim daha çok şey olacak. Puanları o zaman toplarım. ![]() Forumda kalın, bizlerle kalın. Jüriye ve tecrübeye ihtiyaç var . Daha pekmez-salça yapacağım, günler de gelecek inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Halil Önen çok sağolun, iyi ki Deniz Akvaryumunun açıklarını beklemişsiniz. Her ikinizin sayesinde de bir çırpıda ne güzel şeyler öğrendik. Tecrübe bir de düzgün ve kolay anlaşılır bir lisanla birleşince süper bir bilgi aktarımı oluşmuş. Her ikinize de teşekkürler. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. denizakvaryumu, Bahçen senden önce bizlere faydalı olmaya başladı. Tam patates ve yerelması ekmeye hazırlanıyordum,takviye bilgi geldi. "her yanlış insana bir doğruyu öğretir"derler ya onun gibi. Sn. Halil Önen'e ve size çokteşekkür ederim. saygılar. Düzenleyen hozat : 02-10-2009 saat 14:10 Neden: cümle eklendi |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Yer elması mı? Hani buralarda şak şak dediğimiz baş parmak kadar yamuk yumuk bir şey o olmalı. Hiç elmaya benziyor mu Allah aşkına, kim koymuş adını? Öyle damak tadı falan anlamam tatsız tutsuz bir şey, hem kilosu kaça ki su parasını kurtarmaz. Onun yerine yer fıstığı dikiniz efendim. Bir kilo kavrulmamış fıstık alınız, iki üç parmak derine iki üç tane dikiniz bir araya. Çiçek açınca üstüne patatesteki gibi toprak atınız. Alın size bir çuval fıstık. Kurutunuz, ister sade yiyiniz ki daha iyimiş, ister tuzlayıp kavurunuz... İsterseniz bala bulayıp sonra susama bulayıp bir fırına veriniz*, her gün bir avuç yediniz mi gerisini sormayın gari. ![]() * Yalnız bunu ben pek beremiyorum bir yerlerde eksiğim var gibi. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yer fıstığını da mutlaka deneyeceğim ,teşekkürler. Tabi kavrulmamış fıstığı bulabilirsem ![]() Ama ondan daha önemlisi ayçiçeği... Ayçiçeği için de önerilerinizi alalım, püf noktaları nedir? |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() Sevgili denizakvaryumu siz beni trakyalı mı sandınız. Onu bilse bilse trakyalı felsefeci sevgili gece bilir. ![]() Saygılar Düzenleyen Halil Önen : 04-10-2009 saat 14:27 |
|
|
|
|
![]() |
|
|