Sayın denizakvaryumu kolay gelsin ve geçmiş olsun efendim.
Bahçenizi başıdan beri takip ediyordum da, bir açığınızı bulur da nasıl intikam alırdım diye bekledim.
Bir defa kavunlarınız kelek olmamış ve karpuzlarınız kesin hamdır, kabaktır.
Karpuz için 30 cm lik kıştan bir çukurlar kazınız ve içine birkaç kürek yanmış küçükbaş hayvan gübresi koyunuz ve üstünü toprakla kapatınız.
Dikim zamanı gelince çukuru açınız 20cm gibi karpuz tohumlarını dikiniz.
Karpuz fidanı büyüdükce gübreli toprakla besleyiniz taa toprak seviyesine gelinceye kadar.
Kök ne kadar büyük ve güçlüyse karpuz da kadar büyük çok olur.
Soğanlar iyi baş yapmamış. Buradan da puan kırıyorum.
Soğanların baş yapmasını istiyorsanız bir dafa sucuklarını koparacaksınız ve onları yumurtayla kavurup yiyebilirsiniz.
Sonra üstlerini yani yapraklarını ayağınızla eziniz ve bir kaç defa sulayınız.
Soğanları kazdıktan sonra bir yere yayınız ve üzerini bir bezle kapatıp bir hafta falan bekletiniz. İyice kurusun nemi gitsin sonra çürümezler ve erken uyanmazlar, acılığı da gider.
Hadi dolmalık patlıcanlar közlemelik kadar olmuş diyelim. Ordan puan veremiyeceğim, çünkü patlıcan pek bakım istemez ve hastalığa kolay yakalanmaz.
Papatyalardan kaynatıp suyunu içebilirsiniz mideye çok iyi gelir de içleri boş mu dolu mu bir bakıver. Hani şu çiçek altı yarı yuvarlak yeri varya orası.
Söylemedi deme biri zehirlidir. Çok zehirli değil yani yavaş yavaş zehirlenirsiniz içtikce.
Pateteslere gelince oradanda ancak iki puan çıkar benden.
Patetes ekmek istiyorsan dörte böleceksin sonra havaya atacaksın yere düştüğü yerde üstüne biraz toprak atacaksın o kadar.
Efendim patatesleri derin gömmeyeceksin, yoksa çürürler.
Patateslerin yeşil kısımları yani dalları bir karıştan fazla büyüyünce tam ortalarına birer ikişer kürek toprak atacaksın ki yumrular büyük olsun.
Yalnız dalların ucları yani yeşil kısımları gömülmesin yoksa kurutursun.
Daha çok eksiğin var da hepsini söylememeyeyim temelli ayıp olacak.
Sevgiyle kalınız