![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu.
|
devam
Tarlaya yen aldığım 2 kök bursa siyah inciri ve 1 kök Yusuf USTAOĞLU Hocamın hediyesi olan inciri diktim. Sumaklarımdan bir kökünün üstünde taze sumaklar gördüm. Bu yılın mart ayında bağda 6-7 kök Amerikan asmasına yöremize ait uzumlerden aşılamıştım. Tüm aşılarda tutmuştu ![]() Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Sn Bahtiyar ters dut çok güzel afiyetle yiyin.İnşallah diğer ağaçlarınızında meyve verdiğini hep beraber görürüz.Ne güzel yardımcılarınız var Allah ayırmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu.
|
19.05.2010 Bahçemden görüntüler
Merhaba sevgili dostlar; Bu gün 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramı vesilesiyle tatili fırsatını değerlendik. Bahçede bu yıl diktiğimiz Deşti domateslerin keyfi yerinde. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu.
|
Sebze ve ağaç dikimine devam
yaklaşık 10 kök çileğimizden tatmak nasip oldu.Geçen hafta bahçeye diktiğimiz çınar ağacımız,2 adet muz fidanından birisi ilk yaprağını açtı.Kivilerimiz şimdilik gelişimi çok güzel.Sıcaklar 35 dereceyi gördü ters etkilenme yok gibi.Umarım yaz sıcaklarına dayanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu.
|
Sebze ve ağaç dikimine devam
Geçen yıl sevgili Astor dostumun göndermiş olduğu 10 adet sudan bamyası tohumundan 6 adedini bahçeye ekmiştim.4 adeti çimlendi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu.
|
Sebze ve ağaç dikimine devam ediliyor
Bahçede ilk çiçek açan salatalık.Küçük ve büyük çekirdekli ayçekirdeklerimiz ve çin askeri gibi sıralanmış.Her hafta boyları biraz daha uzuyor.Anneme götürmek üzere birer deste roka ve erkek soğan topladık. Belki soran olur diye açıklamak istedim.Yeşil soğanların ortasında tohumluk erkek soğan diye adlandırılan üstünde tohumlar bulunan kısımlar gövdeden kopartılırki kök gelişsin.(Koparılan erkek soğanlar yağda kavrularak içine zevkinize göre pul biber ve tuz konup yenir veya bu hazırladığınız harıcın içine çökelek katılıp katmer olarak ta tüketilir.Çok lezettli bir tatı var.) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu.
|
19.05.2010 Bahçemden görüntülere devam
Sumaklarımızın canlılığı sevindirici.Amerikan asmasına yaptığımız aşıların bir haftalık görünümleri.İsaril bademlerime ve alıç ağacımıza musallat olan tırtıllar.(Ne tür doğal yöntemle yok etmek gerekiyor acaba.Bahçeye hiç bir zehirli ilaç veya gübre kullanmamayı tercih ettiğim için doğal yöntemleri araştıracağım.Umarım ağaçlara fazla zarar vermezler) İlk kez 5 adet kestane fidanı diktik.Tüm yeni diktiğimiz meyve ağaçları tüplü olarak aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu.
|
dönüşte yolda gözüme takılanlar
Bahçeden dönüşte akşam üzeri yol kenarında gördüğüm 2 değişik tür dut ağacının görüntüsünü görmenizi isterdim.Her iki türde küçük meyveleri var. Tatları az şekerli siyah dutun olgunlaşmamış pembe rekli ve tam olgunlaşmış siyah rekleri ağaçta çok güzel bir görüntü oluşturmuş. Yol boyunca nar,incir ve badem ağaçları çoğunlukla dikilmiş. Değişik türde ve daha iri ve şeker oranı yüksek dut türleri mevcut. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Umarım hepside sağlıklı bir şekilde yetişir. Çok teşekkür ederim.Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Bahtiyar bey hersey cok güzel. Siz artik amatör bahcivanligi astiniz usta oldunuz. Manavdan bir sey almaniza gerek kalmayacak herhalde. Afiyetle yiyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Ben ,ora'nın 5-6 yıl sonrasını hayal ediyorum da ...inanılmaz güzel olacak.Biz de buradan yutkunarak izleyeceğiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili ciceksever70,Sevgili nurcanaybay ve Sevgili limon; Tüm iyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah Hepbirlikte görmek ve beraber bu tatları tatmak nasip olur.Bahçede kullandığımız sadece hayvan gübresi. herhangi bir zehir kullanmadık ve kullanmadan tamamen doğal yöntemlerle ürünlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz.Haliyle lazzetli de oluyor. ![]() Saygıla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hemşerim, çalışmaların çevrenizde de örnek olacak. Ben biliyorum ama fotoğraflarda da görüldüğü gibi bu araziler büyük oranda sadece hububat ziraati için kullanılıyor. Neden se ovada gölgesinde oturmak için dahi araziye bir ağaç dikmiyorlar. Ben bir arada otobüsde Kahta'ya giderken sordum. Kuşlar çok geliyor diye dikmiyorlar demişti. Belki espiri yapmıştır. Bir de Acıpayam yazısına baktım orada da ağaçlardan arazi gözükmüyordu! Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili dostum çok haklısın.Kahta ilçesinden siverek arası inan pek ağaç bulamazsın.Oysa Yeni samsat ilçesi ise seracılıkta örnek alınacak yerler arasına girdi.Hatta bir çok köyde deneme amaçlı devlet teşvikli seracılık yapılıyor.Besni ile G.Antep arası da çok güzel Antep fıstıkları yol boyunca görülebiliniyor.İşimiz gereği kahta ilçesine çok sık gidip geliyoruz. Çok güzel yerleri ve yeşillikli bölgeleri de var. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Dostum muhteşem güzellikler sunmuşsun bizlere yine. Sevgili nurcanaybay ve limona katılıyorum üç beş yıl sonra inanılmaz görüntüler alacağız sizlerden ömrümüz yeterse. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Birol ve Sevgili Satı Uğurtan dostlar; İnanın halen sparişlerim yolda ![]() Sevgili Satı Uğurtan bu nazik teklifinize hiç yok demem ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bahtiyar02, çok teşekkür ederim, istediğimde seve seve göndereceğinizi biliyorum,şuan yanlızca sağlığınızı istiyorum, daha sonra belki.Bitki gönderme konusunda ciddiyim teklifime yok demeyin sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu.
|
30.05.2010 Pazar Tarla/Hobi bahçesi
iki yıldır bu gün kadar ne zor durumda kaldım anlatamam.Nede sıkıntılı bir gün geçirdim.Gerek hocalarım gerek ailem sürekli yanımdalardı.Oysa bu gün ne hocalarım nede ailem yanımdaydı ailem köye gittiler hocalarımda başka yere gitmek zorunda kaldıklarından imdadıma iş yerimden dostum Fatih yetişti.Sabah 08 de tarlaya gitmeden önce yol üstünde pide fırınında yeşil biberleri ve sıcak pideleri alıp tarlaya gidip kahvaltı yaptık. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu.
|
devam
Geçen hafta ilk kez Sevgili Adem bey'in (agaclar.net üyesi) gönderdiği 10 adet pepinoyu diktik durumları gayet iyi.Bahçenin ilk sebze tutan kabaklarımız,Domateslerimiz, Hicaz narımız ve çiçek açtılar. Semaverle çay molası. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu.
|
Bahçeye kuyu açtırma hazırlıkları
Merhaba sevgili dostlar; Tarlamdaki hobi bahçemin su sıkıntısını gidermek için kuyu açtırmaya karar verdim. Tarlamda elektirik yok.En yakın elektirik şebekesi yaklaşık 1 km uzaklıkta.Buda haliyle pahlıya mal olur.Sondaj makineleriyle kuyu açtırmak en az 50metre gerektirdiği gibi elektrikte problem.Jeneratör olayı da maliyetli. Bölgemizde yaygın olan yöntemlerden elle veya hiltiyle kuyu açılmaktadır. Bu yöntemle Yüzey sularından faydalanmakta.Derinlik en fazla 15 metre burda kendi sitemizde açtırdığımız kuyuyu hilti ile kazdırma yöntemi kullandık. Ama Kuyu tamamen korumasız olduğundan tehlike arz edebiliyor. Bir diğer yöntem ise kepçe traktörlerle daha az maliyetli ve daha emniyetli kuyu açılmaktadır.Bu yöntemlede daha hızlı sonuç alınmakta ve kuyuya yerleştirilen büzlerin içinden daha sonra müdahale edile bilinmesi. Traktör kepçelerle 4,5- 5 metre derinlikte 2 metre çapında 5 metre derinlikte bir çukur kazdırıp daha sonra 50cm eninde 1 metre iç çapındaki beton büzlerden 10 adet tek tek kepçe yardımıyla kuyuya indirip daha sonra büzlerin etrafını taş ve toprakla doldurmak. Maliyetini hesapladığımda Kepçenin saat ücreti;70tl. 10 adet 50cm enli 1 metre iç çapı olan beton büzün fiyatı Toplam;500,00tl. Büzlerin şehir merkezinden hobibahçesine kamyonla nakli;100,00tl. Kepçe bir aksilik olmazsa en fazla 4 saat çalışır diye hesapladık. (Umarım daha fazla sürmez)toplam:4x70=280,00tl Genel toplam olarak 1000,00tl'ye bitirmeyi düşünüyoruz. Tabi bir aksilik çıkmazsa. Siz dostlarında fikirlerini beyan etmelerini dilerim. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |