![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bahçede ilk bahar hazırlıklar başladı.
21.03.2010 Pazar; Güneşli,sıcak çok güzel bir gün.Normal insanlar ailesini alır pikniğe gider dersiniz. Bizim gibi bitki ve tabiyat delileri ise hem çalışır hemde pikniğini yapar. Sabah 07,00 Eniştem ve yiğeni tarlaya gitmiş bizlerin karık dediğimiz sebzelerin dikildiği 20-30 adet karığı hazırlamışlar. Onların işi bitincede ben eşim ve şirinlerime iş kaldı.Eşim 3 kğ Soğan kıskasını 7 Adet karığa dikti. Karıkların boyu 6-7 metre eni ise 60-70cm.Bende Bu sene 7 adet köyden getirtiğim yabani Menengüç( sakız ) ağacı fidanını,15 adet kahta ilçemize ait nar çeliği, Dikensiz böğürtlen diktim. Ayrıca sebze olarak; kabak,tere,roka,pazı,fasulye,acur(ermeni hıyarı) ve meyve tohumları karpuz kavun ektim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
devam
Bu günlerde hocalarımın ikiside rahatsızlıklarından dolayı yardıma gelemediler.Sağ olsun eniştem yardımlarını esirgemedi.Sevgili dostlar bahçe büyük olduğu halde halen gözüme küçük görünüyor Birçok tohum ekmeme rağmen hala sırada bir çok tohum ekilmeyi bekliyor. Gelecek hafta daha da yoğun olacağız. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
devam
Geçen hafta tarlada ki 300 kök Amerikan asmasının Kök çevrelerini açtık ve deneme mahiyetinde eniştemle ilk kez aşılama yöntemini 8 köke uyguladık.Umarım aşılar tutar. Diğerleri gelecek ilk bahara kaldı.Aşı olarak yöremize ait üzüm türlerinin çeliklerini kullandık.Şimdiden 20-30 kök aşı kalemim var onları tarlanın belli bir yerine diktim. Onların gözlerinin patladığını gördüm.İsrail bademleri bu sene çiçek açtılar. Sumak ağacı,kivi ve diğer meyva ağaçlarımın da bazılarının gözleri patladı.Umarım sağlıklı bir şekilde yetişirler.Öğrendiğim bir şey varsa çiftçiliğin zor ve bir o kadar da sabır gerektiği.Allah'tan hocalarım ve ailem-şirinlerim var. ![]() Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili bahtiyar02; Gerçekten işin zor. Yeni sezona girilirken, yine bir dolu fidanlar, aşılar, artan kalemlerin dikimi, çapalama.. Hızlı girdin. Ama mecbursun. Değil mi? Arazi geniş. Eeee! Birde hepimize bulaşan bir hastalık var ortada. Tabii fidana, kargoya para yetişmez.Ama her geçen yıl bahçelere bakıp, şöyle bir önceki yılki haliyle kıyaslayıp, değişim ve güzelliği görünce insan...Değme keyfimize. Saglık ve mutluluk dolu bir sezon dileğimle. Selamlar. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|