![]() |
|
![]() |
#482 |
Moderatör
|
Sevgili ciceksever, berberislerin yakın bir fotoğrafını bulamadım. Çim alanın önünde solda görülenler berberis. Ben onları üç senede bir buduyorum, yoksa dikenlerinden yanına yanaşılmıyor. Bunlar bu sene budanacaklar yine. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
Ilgine tesekkür ederim sevgiyle kal. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
|
Yaban güllerim pek keyifli bu günlerde... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ciceksever70, ben bu güzelliği sadece bahar ayında yaşayabiliyorum. Yaz mevsiminde ancak tek tük açıyor, açan çiçeği de sıcaklardan hemen soluyor. Anlaşılan güller Avusturalya' nın havasını seviyor, bu güzel gülleri görmek çok iyi geldi, teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim sevgili SDurul, sevgili Özbey. Cins güller nazli oluyor gercekten de bizim cins güllerimiz de bu yogunlukta acmiyor her zaman. Ama bu birkac yaban gülü kestikce cicekleniyor. Pembe olan Aralik ayinin ortalarina kadar aciyor. Kar altinda bile cicekli oldugunu gördüm. Ne bakim ister ne ilac. Sadece cicekleri bozuldukca kesiyorum o kadar. Burada bunlari yer örtücü güller diye satiyorlar. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever, yaban gülleri çok güzel olmuş, bu mevsimde bizim güllerin tadı kaçtı artık. İklim çok önemli, yağış alan ve 25-30 °C yukarı çıkmayan bölgeler çok şanslı, bitkileri her dem taze. Tüm bitkilerim güneşten kavruldu, iyi ki sizlerin bahçesi var, bu güzellikleri görmek çok keyifli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
|
Komsumuzun bahcesinde bütün gününü geciren gül hirsizi ve bahceden yaz sonu kareleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Sürekli yagmur yagmasinin dezavantajlarindan biri yerde olan saksilarin sürekli camur olmasi. Önceleri siliyordum ama artik vazgectim cünkü haftanin cogu günleri yagmurlu geciyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
Normalde Haziranda ikinci ciceklenme dönemlerini yasayan bitkiler yeni aciyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Ağaç Dostu
|
Komsumuzun kestigi Deutzia bizim taraftan yaprak cikarmaya basladi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Adalet ablacigim senin bahcen her zaman güzel ilkbaharda gözlerimize bayram ettirirsin yine. Ilk resimlerini ekledigimde güvey feneri demistin ablacigim ama sanirim bunlar datura ne dersin? Datura ise kisin korumayi basaririm umarim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
|
Ben hâlâ güvey fenerinde ısrar ediyorum, tohum ekmişmiydin? Datura yaprakları biraz daha yeşil kalıyor bunun yanında, yaprak yapıları biraz daha sivri ve parlak. Gül hırsızına bayıldım, ne sevimli şey öyle. Ben de bu kadar yeşil bir bahçe bulsam gece de orada yatardım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
|
Yagmurda hatmiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
Rhododendron mevsimi sasirip cicek acti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ciceksever70; Öncelikle bugün elime geçen Lupin tohumları için teşekkürederim. Bahçeniz, diğer arkadaşlarımında belirttiği gibi, sıcaklardan etkilenmediği için olsa gerek, çok ama çok canlı. ![]() Yaban gülleriniz, Orman gülü çok tatlı. Böylesine sürprizler hoş oluyor. Güzel bahçenizde, sağlık ve mutluluk içinde uzuuuun yaşayın. ![]() Sevgi ve selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel dilekleriniz icin tesekkür ederim. Sevgiyle kalin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu
|
Cumhur Bey üstelik o sevimli hirsiz gündüzleri gölgesinden faydalandigi kulübeyi kedilerle paylasiyor. Biz de kizamiyoruz ama kendimizce cicekleri koruyucu önlemler aliyoruz iste ona zarar vermeden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
Balkon saksilarindan sarksin diye ekip unuttuklarimdan... Onlar kendilerini hatirlatmayi biliyorlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
|
Uzun zamandir bahcenin bu kismina merdiven gibi bir sey yapmak vardi aklimizda. Gecis yolu olarak kullaniyoruz ama cim cok kayiyor dik oldugu icin. Esim elimizde olan taslari kullanarak dogal bir merdiven yapti. Daha rötus isleri var ama fikir verir diye resimleri koyuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
|
Buralara sonbahar geldi gibi... Havalar artik 15 derecelere indi. Biraz bahcenin tekrari olacak ama kar aniden yagmadan yaz sonu bahcenin genel halini eklemek istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu
|
Resimlerin devami... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
|
Bugün basamaklarin etrafini agac kabuklari serpip daha dogal bir görünüm vermeye calistik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever, eşini ve seni alkışlıyorum. Basamaklar çok güzel oldu, bana biraz yüksek gibi geldi sadece. Ağaç kabuklarını nereden temin ediyorsun? Bu iş için dal öğütücü makinalar varmış, aslında her yıl budamadan çıkan dalları makinada öğütüp bahçeye sermek lazım, organik katkı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul sakiz sardunya ve petunya karisik ama artik zamanlari gecmek üzere. Burada kisa dayanamiyorlar ne yazik ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|