![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Son mesaj yazılan bahçeler arasında ilk sırada görünce, şöyle bir son iki sayfasına bakayım dedim. Bakmaya başlayınca ayrılamadım. İkl kez bir bahçeyi sondan başa gezdim. ![]() Sevgili oceanheart; Sizin bahçenizi görmekte bu kadar geciktiğim için kendime kızıyorum. ![]() Sağlık ,içinde yıllaca bu güzellikleri yaşayın ve bizlerede hep tattırın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-08-2008
|
Bahçeniz, havuzunuz hele hele nilüferleriniz harikulade.Elleriniz kollarınıza sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın oceanheart görüntüler çok güzel tebrik ediyorum,sizin şahsınızamı ait merak ettim.selamlar. Düzenleyen Yücel Canpolat : 23-08-2010 saat 11:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle güzel düşüncelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.Bu sene maalesef çalıştığım firmanın işlerinin yoğunluğu nedeniyle yaklaşık bir senedir İstanbuldayım.Yani İzmirdeki bahçemle ilgilenemiyorum ama çok sağolsun kayınbiraderim şimdi orada ve çiçeklerden çok anlamasa da meyvelerin bakımını benden daha iyi yapıyor.İnşallah işlerim hafifleyince tekrar İzmire döneceğim. Sn. Yücel Canpolat evet bahçe benim kendi bahçem ve bu bahçeye dikme fırsatı bulamadığım daha birçok çeşit bitki de tesisimizde duruyor.Tabi tropikal olanları zaten dikme şansım yok.Sizin botanik bahçenizin resimlerini de gördüm ve imrendim doğrusu.Benim de emekli olunca en büyük hayalim bu ve sizin tecrübelerinizden faydalanmak için sizden çok yardım isteyeceğimi söyleyebilirim. Sn. Nazlı Hilal, Bu sene yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı nilüferlerde ayırma yapamadım, İstanbulda büyük çamlıca fidanlığı, İzmirde kardelen Peyzaj, zaman zaman Bauhaus gibi yerlerde nilüfer satışı var.En çok çeşiti de Palmiye merkezinde bulabilirsiniz isterseniz internetten bu adresleri bulup kargo ile gönderip göndermediklerini sorabilirsiniz. saygılar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
İzmirden kopmamakla birlikte bir senedir İstanbuldayım ve burada çok daha küçük bahçemde de bitkilerle uğraşmaya devam ediyorum.aşağıdaki birkaç resime yakında çok güzel ilavelerim olacak. Lale ve sümbüller ![]() Hibrit helleborus ![]() Fritillaria imperialis ve fritillaria persica, ah bir de sarısını bulabilsem şu ters lalenin ![]() Çok özel bir dağ çiçeği-Pulsatilla ![]() Patlamaya hazır çalı şakayık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Oceanheart, İzmirdeki bahçeniz nilüferler ve sıradışı çiçeklerinizle hayranlıkla izlediğim bahçelerdendi. Son beş fotoğraftan da görüyoruz ki, siz yaşadığı yeri cennete çevirmeyi bilenlerdensiniz. Yeni fotoğraflarınızı merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sn; Oceanheart, üç yıldır ağaçlarnet üyesiyim bu bölümü atlamışım, ilk kez dün farkettim. sürükleyici bir roman gibi ,iki gündür bütün bütün üyelerin bahçelerini gezdim. Gerçekten muhteşem bir bahçe yaratmışsınız,ellerinize sağlık. İzmir'e döndüğünüzde bahçenizi ziyaret etmek isterim. Çalışmalarınızda başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Patlamaya hazırlanan çalı şakayık nihayet muhteşem bir açılış yaptı ve sanırım çapı17cm olan muhteşem kırmızı bir çiçek açtı. Sn. Ahmet Salih güzel sözleriniz için teşekkür ederim İzmire tekrar geldiğimde size haber veririm. Çalı Şakayık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Gerçekten de şakayık beklendiği kadar varmış. Muhteşem görünüyor doya doya seyredin Sn Oceanheart ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Sn Oceanheart, çiçeklerinizin hepsi birbiriyle güzellikte yarışıyor.Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Kokusu varmı diye bakmıştım ama bana kokulu gibi gelmedi grip olduğum için algılayamamış ta olabilirim (umarım öyledir) Bu şakayığım çalı cinsi ve 2009 sonbaharında almıştım yani kışı benim bahçemde saksıda geçirdi.Bu arada şu anda çalı cinsi şakayıklar Büyük Çamlıca fidanlığında 20 TL den satılıyor, Carrfour larda da yumrulu cinsleri var sanırım 14 TL ama 3 alana bir bedavaydı hala kaldıysa tabi.Bir de ben İzmirde 2 sene önce dağdan topladığım tohumları bu sene buzdolabı uygulamasıyla çimlendirdim ve şu anda ikinci yapraklarını açıyorlar ve çok kolay çimlendirilebildiğimni söylemeliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
sarı şakayık
Bu sefer sarı çalı şakayığını kontrol ettim evet bu da kırmızısı gibi kokulu ama kokusunun biraz acı gibi.İyiki bu sarı şakayık kırmızıyla aynı anda çiçek açmadı beraber görünmeleri hiç hoş olmazdı ![]() ![]() Sarı Çalı Şakayık ![]() Heuchera ![]() Kırmızı Orman gülü ve açelya ![]() Mevsimin son laleleri ![]() Vazgeçilmez klasiklerden morsalkım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekleriniz yine çok güzel. Her zamanki gibi zengin çeşidinizle şaşırtıyorsunuz. Sevgili Hozat'ın bir haftadır tarif etmeye çalıştığı en sonunda bahçesine fotoğrafını eklediği bir çiçek var. Sizin yukarıda yazdığınız heuchera mı yoksa bu? http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=606 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Görüyorum ki benim bahçe ilgisizlikten bana biraz alınmış ama ne yapayım aynı çiçeğin resimlerini yüklemek te benim hoşuma gitmiyor o nedenle ancak değişik bitkilerim açınca fotoğraf yüklemek daha çok hoşuma gidiyor, hele benim de sabırsızlıkla açmasını beklediğim bir bitki çiçek açmışsa işte o zaman deymeyin keyfime Neyse fazla bekletmeyelim geçen son baharda sarı ve kokulu olanı bizim Karadenizin yüksek kesimlerinde bolca gördüğümüz yaprak döken rhodedendronların pembe, beyaz ve kırmızısından geçen sonbaharda satınalmıştım ve kırmızı diye aldığım birtanesi yıllarca acaba ben bu turuncusunu nerede bulabilirim diye katologlarda baktığım turuncu çıkmaz mı birde mis gibi kokusu var ki anlatamam yani insan birşeyi kalpten isteyince oluyormuş gerçekten.Şimdi sıra yaprak döken rhodedendronun morunu bulmakta artık beyaz rhodedendron ![]() Pembe rhodedendron ![]() ![]() ve muhteşem kokulu turuncu rhodedendron ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da yıllar önce bir adet Trabzondan getirmiş olduğum eğreltiler, gölge ve nemi bulunca özellikle kılıç yapraklı olan (maalesef latince adını hatırlayamadım) bahçeye attığı sporlardan muhteşem bir doğal ortam oluşturdu hoyalar da sn. Hocam 100 den ****** |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Rhodedendron'larız harukulade. Birçok arkadaşımızda, Mor çiçeklisi var. Bende önümüzdeki yıl veya yıllarda, sarısından (kokulu olması nedeniyle) edinmek istiyordum. Açıkçası başka renklerinin olduğunu bilmiyordum. ![]() Sizdeki renklerini görünce nutkum tutuldu. ![]() Çalı şakayıklarınızda göz kamaştırıcı. Güle güle büyütün, Sayın oceanheart. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkürler Orhan Bey, Yaprak dökmeyen moru bende de var zaten benim Trabzondakı köyümün en yaygun bitkisi mor orman gülü, hatta yaprakdökmeyen mor ormangülü İzmitin yükseklerinde de çok yaygındır.Benim edinmek istediğim yaprakdökencinsinin mor olanı.Aslında bunlara belki yaprakdöken açelya demek daha mı doğru bilemiyorum zira yaprak yapısı açelyaya daha çok benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Hayat nelere kadirmiş? Büyük bir hayranlıkla seyrettiğim bahçenin sahibinin çocukluk yıllarında aynı ilkokul sıralarını işgal ettiğimiz, aynı çamurlu yolları adımladığımız ve sonra hayat rüzgarıyla savrulup yıllarca birbirimizi göremediğimiz bir akadaşım ve ağabeyim olduğunu bilemezdim. O muhteşem bahçe hakkında bir şeyler yazmak mı? Şu şok geçsin; biraz kendime geleyim yazmaya çalışırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Tebrikler. Ama ara vermeyin:)
Sevgili Oceanheart, Bugün ilk defa bahçenizi baştan sona gezme fırsatını buldum. Bilinçli bir bitki kolleksiyoncusu ile karşılaşmaktan çok mutlu oldum. Gerçekten herşey çok güzel. Ama anladığım kadarı ile artık sürekli İzmirde oturmuyorsunuz da biraz ara vermişsiniz gibi. Dilerim kısa zamanda eviniz de işiniz de aynı yerde olur da çok sevdiğinizi anladığım bahçenizi istediğiniz gibi devam ettirebilir, bizleri de bu güzelliklerden yararlanmak fırsatını verirsiniz. Selamlar, sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zeki Bey bahçemi onurlandırdığınız ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Açıkçası Karadeniz bitkilerine ve mavi çiçekli bitkilere karşı aşırı bir ilgim var, elimden geldiğimce bilinçli birşeyler yapmaya çalışıyorum ama vakit yokluğu ve sorumluluklarım sebebiyle çoğu zaman bu işe merak saldığımda satınalmış olduğum Royal Holticultural Society'nin 2 koca cilt kitabına bile bakmaya vakit bulamıyorum.Hele ilave besinler **** toprak hazırlama konusunda oldukça yetersiz kaldığım için birçok tropik tür ve düşük PH lı toprak seven bitkilerimi gereğince mutlu edemiyorum.Bahçe peyzajına ilk başlarda biraz vakit harcamıştım şimdi hiç vakit ayıramıyorum.Bir de İzmir çok sıcak olduğu için bitkiler İstanbulla kıyaslanamayacak derecede fazla strese girebiliyor.Çok sevdiğim mavi salviamı bu yüzden kaybettim bir daha da tohumunu yurtiçinde bulamadım. Neyse son birkaç gündür İzmirdeydim ve bakımsızlıktan özellikle havuzun durumu doğallığın da biraz ötesine geçmiş, birnevi nilüferler obeziteye yakalanmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
İzmirdeki bahçenin son durumu Obez nilüferler ![]() Kesinlikle İzmirin Bir ilçesi olan Kemalpaşadaki lotus tarlası ![]() Bende dört rengi bulunan vazgeçilmez favorilerimden monarda ![]() Yakın plan lotus ![]() Yakında mavi, mor nilüfer resimleri de geliyor sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2010
|
Ben böyle bir güzelliği nasıl da atlamışım!... Bu güne kadar hiç görmediğim çeşit çeşit çiçekle karşılaştım. Bahçenizi gezmek bir zevkti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Monarda ve nilüferler harika Sn. Oceanheart ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2007
|
Ellerinize sağlık bahçeniz ve bitkileriniz çoook güzel maşallah. Özelliklede havuz harika olmuş. Bende Allah nasip ederse bi arsa alıp ev yaptırmayı düşünüyordum. Bak şimdi sizin yüzünüzden birde havuz masrafı çıktı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|